Päivitetty 19.04.2021

Enkelikoira: RED HEAD (nyk. Redi)


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
18.4.2021

Asociata Suflete Dragi yhdistys on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Suflete Dragilla on Sintestin kylässä oma pitkälle Kulkurien SUFLETE DRAGI- FOR GOOD-keräyskampanjan voimin rakennettu yksityinen koiratarha, jossa asuu tällä hetkellä n. 150 kaduilta, pelloilta ja tien varsilta uuden mahdollisuuden saanutta koiraa. Sintestin tarhalla majailee myös hyväntahtoinen uros nimeltään Red Head. Red Headin ja sen ystävän Negrin toi Sintestin tarhalle eräs nainen Popesti nimisestä kylästä. Tämä ystävällinen nainen kertoi molempien koirien asuneen ennen pellolla koiralaumassa. Nainen oli pelastanut kaverukset rankkureiden kynsistä ja hoitaa nyt molempien pelastamiensa koirien tarpeet, mm. ruoat ja rokotukset.

Sympaattinen ja vaatimaton Red Head on luonteeltaan äärimmäisen ystävällinen ja kohtelias. Nuoruuden vilkkaimmat vuodet jo ohittaneen herrasmiehen ei tarvitsee enää säheltää turhaan, vaan se voi tyytyä tarkkailemaan rauhallisena ympäristöään. Red Headin ominaisuuksiin kuuluu myös taito kommunikoida ja ilmaista itseään selkeästi. Emme tiedä mitä kaikkea Red Head on joutunut kokemaan, mutta sen turkin altaa löytyy runsaasti arpia, osa niistä suuriakin. Hyväntahtoisuus on kaikesta huolimatta säilynyt sen luonteessa ja se suhtautuu luottavaisesti ihmisiin. Se suorastaan nauttii ihmisen antamasta huomiosta ja ottaa rapsutukset tyytyväisenä vastaan. Sintestin tarhalla Red Head jakaa häkin toisen uroksen, ystävänsä Negrin kanssa.

Red Head kaipaa omaa rakastavaa perhettä, joka huolehtisi siitä rakkaudella sen loppuelämän ajan. Perheen, jossa sille tarjottaisiin virikkeitä, liikuntaa ja hyvälaatuista ruokaa, jotta se voisi elää mahdollimman terveenä vielä monta vuotta perheen ilona. Ja tottakai paljon yhteistä aikaa perheen kanssa; sitä tarvitsee jokainen koira ikään katsomatta.

Red Headin säkäkorkeus on n. 55cm ja se painaa n. 25 kg.

31.10.2015
Lisätty upealle Red Headille tuoreita kuvia.Tällä jo maailmaa nähneellä herrasmiehellä olisi uudelle perheelleen vielä paljon annettavaa. Kunpa vain perhe huomaisi sen pian.

7.11.2015
Kulkurien aktiivi-tytöt ovat juuri palanneet Romanian matkaltaan, jonka aikana he tapasivat myös omaa perhettään odottavan Red Headin. Red Headilla  sydänmatotauti, jota hoidetaan tällä hetkellä. Tauti tullaan vielä normaalisti testaamaan ennen matkaamista omaan kotiin. Tämä ystävällinen uros on oletettavasti kokenut kovia, mutta sen luonteessa ei näy tule esiin minkäänlaista epäluuloisuutta ihmistä kohtaan. Aktiivimme kuvaavat Red Headin olevan erittäin sosiaalinen herra, joka haluaisi välttämättä mahduttaa itsensä vieraankin syliin. Red Head tulee myös toimeen kaikkien tarhalla elävien koirien kanssa, eikä se pomota muita lainkaan. Mikä aarre tämä poika olisikaan sitoutuneeseen ja rakastavaan kotiin!

14.11.2015
Kaveruksista Red Head ja Negri pääset katsomaan 2.11.2015 kuvatun videon täältä.

19.1.2016
Tammikuussa 2016 Kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan ja matkallaan he tapasivat myös rauhallisen Red Headin. Tämän vierailun aikana Red Head kävi vain nuuhkaisemassa vieraita, mutta meni sitten omaan koppiinsa. Red Headin ihossa on edelleen karvattomia kohtia, mutta nämä vaikuttavat elämän varrella tulleilta arvilta, ja tulevat siten pysymään aina muistoina kodittomana vietetyistä vuosista.

24.1.2016
Red Headille lisätty muutama uusi kuva tammikuulta 2016. Kulkurien aktiiveja oli tammikuussa useampi Romaniassa ja vaikka aiemmin kuvatulla tapaamisella Red Head oli hieman vetäytyvämpi, kertoivat Kulkurien tytöt sen olleen myöhemmin taas oma hellyyttä ja syliä hakeva itsensä. “Suuri klöntti rakkautta”, kuten Kulkurien Rosa osuvasti kuvasi. Red Head on lempeä koira, joka todella ansaitsisi jo oman kodin.

24.3.2016
Tapasimme Red Headin Sintestin tarhalla 15.3.2016 ja tällä kertaa herran kuulumiset olivat hieman surullisempia. Red Head on Jilavan tarhalta Sintestiin siirtymisen jälkeen ollut selvästi hiljaisempi ja masentuneempi kuin ennen. Tällä kertaa Red Head ei tullut kopistaan lainkaan tervehtimään vieraita. Nyt olisikin korkea aika Red Headin päästä kotiin. Olisiko sinulla tarjota tälle herralle se rakastava loppuelämän koti?

30.5.2016
Kulkurien aktiivien vierallessa Sintestin tarhalla toukokuussa tuli Red Head kutsuttaessa ulos moikkaamaan vieraita, vaikka hieman jännittikin tilannetta. Red Head istui varovasti ihmisen viereen ja otti ujon onnellisena rapsutukset vastaan. Kun rapsutukset loppuivat, pyysi tämä hurmaava herramies varovasti lisää hellyyttä. Muutaman kerran Red Headia alkoi tilanne hieman jännittää ja se juoksi piiloon, mutta palasi kuitenkin takaisin heti pyydettäessä. Kokonaisuutena Red Head on todella rauhallinen ja viisas koira. Lisätty uusia kuvia Red Headista.

1.8.2016
Voi tätä onnenpäivää: Red Head on vihdoin varattu omaan kotiin Suomeen!

20.10.2016
Red Head eli tuttavallisemmin Redi on matkustanut kotiinsa 16.10.2016. Onnea uuteen elämään ihana Redi!

18.4.2021
Saimme surullisia uutisia Redin perheeltä. Upean iän saavuttanut Redi nukkui pois vanhuuden vaivojen saattelemana ja jätti omien ihmistensä sydämiin ikuisen tassunjäljen. He kirjoittavat rakkaastaan näin:

Sinun kanssasi
olen saanut
niin paljon kokea
Kun olin heikko
olit sinä aina rohkea
En päivääkään niistä
antaisi pois
Ilman sinua en tänään
niin onnellinen
olla vois.

Kiitos Redin perheelle kodin tarjoamisesta ja viimeisten, onnellisen vuosien takaamisesta tällä ihanalle herralle!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Red Headin yhteyshenkilö on Niina Laaksonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.