Kodin saanut koira: PRIMADONNA (Hattivatit) (nyk. Sylvi)

Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
12.4.2022

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Hattivatti-pentue emoineen asuivat ennen tarhalle päätymistään Carpen tarhan läheisellä pellolla. Carmen yritti pyydystää pentujen emoa yli vuoden, mutta aran emon kiinni saaminen ei ollut mikään helppo projekti. Emokoira ehti synnyttää pellolle kymmenittäin kodittomia pentuja, joista useat tosin ovat olleet onnekkaita, päässeet turvaan Carpen tarhalle ja löytäneet kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Esimerkkeinä näistä ovat Malima ja Kai.

Kuluneena keväänä, Hattivattien ollessa vain muutaman päivän ikäisiä rääpäleitä, Carmen onnistui kuin onnistuikin pyydystämään emon ja poimi sen pentuineen turvaan. Nyt emokoiran ei enää tarvitse synnyttää yhtäkään koditonta koiraa Romanian pelloille

Hattivattien seitsemän pentua Primadonna, Titiuu, Tuittu, Sedrik, Viljaana, Radamsa ja Piika ovat nyt noin seitsemän kuukauden ikäisiä ja valmiita löytämään ikiomat loppuelämän kotinsa. Primadonna sisaruksineen ovat viettäneet tarhalla koko pentuaikansa ja niistä huomaa, että ne ovat melko tottumattomia kosketukseen ja saattavat hiukan hypähtää sivuun, kun käsi ilmestyy niitä rapsuttelemaan.

Pennut asuvat tällä hetkellä vielä tarhalla aran emonsa kanssa ja Carmenilla onkin huoli, että ne muuttuvat ajan saatossa aremmiksi. Tarha on kuitenkin tällä hetkellä ääriään myöten täynnä, eikä tilaa pennuille ole missään muualla. Hattivattisisarukset vaikuttavat turhautuneilta ahtaaseen ja tylsään häkkielämään ja nahistelevat keskenään jonkin verran. Pentujen olisi varmasti hyvä päästä omiin koteihin sosialistumaan ja purkamaan energiaa mahdollisimman pian.

Primadonna oli aktiiviemme tavatessa pentueen elokuussa vielä avoimen ja iloisen oloinen pentu, mutta lokakuussa se on muuttunut selvästi ujommaksi. Se lamaantuvan hieman vieraiden läsnäolosta, mutta seuraa tilannetta vierestä eikä palaa koppiin piiloon. Primadonna ei kuitenkaan uskalla ottaa nameja eikä tulla suoraan ihmisen lähelle, vaan seurailee vierestä rohkeampien pentujen hihhuloidessa vieraiden luona. Primadonnan olisi tärkeää päästä pian kotiin tarhalta omaan kotiin sosialistumaan.

Kotiehdokkaiden on myös hyvä ottaa huomioon, että Hattivatit ovat eläneet hyvin rajoittunutta elämää tarhan häkissä, eikä niillä ole mitään kokemuksia ympäröivästä maailmasta. Totuttelu kotikoiran elämään saattaa siis olla pitkä prosessi. Primadonna voisi varmasti hyötyä reippaasta koirakaverista. Pennut eivät tarhalla vaikuta haukkuherkiltä.

Hattivattipennuilla on tarhalla ollut sikaripunkki, jonka vuoksi osalla niistä vielä näkyy ohuesti karvattomia kohtia. Lääkitys on kuitenkin tehonnut punkkiin hyvin, eikä tauti enää vaikuta vaivaavan pentuja.

Primadonna on kokovalkoinen.

Kokoa Primadonnalla on nyt noin 45-50 cm ja se painaa 12-15 kiloa. Se kasvanee vähän isommaksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

9.4.2022
Primadonna saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimeksi Sylvi. Onnea Sylvi ja perhe!

7.3.2022
Primadonna varattiin tänään omaan kotiin.

31.10.2021
Aktiivimme tapasivat Primadonnan lokakuisella Romanian matkallaan. Primadonna oli menny aiempaa ujommaksi ja tarhaelämä ei selvästi tee sille hyvää. Kunpa Primadonna pääsisi pian omaan kotiin sosialistumaan.

Primadonnalle lisättiin uusia videoita ja kuvia.

8.10.2021
Primadonna aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Primadonna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Primadonna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Primadonnan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: