Kodin saanut koira: MALIMA

Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Toijala)
Kokoarvio:

 

Malima on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten toistaiseksi en ota uusia kyselyjä vastaan!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.3.2021
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja viimeisin iso ponnistus oli sähköjen saaminen tarhalle.

Malima-pentu on tullut Carpen tarhalle keväällä 2020 yhdessä veljiensä Gorlin ja Kain kanssa läheisestä kylästä. Pentujen emo on hyvin arka, koditon koira. Carmen on yrittänyt monta kertaa saada emoa kiinni steriloidakseen tämän, mutta nokkelana koirana emo on aina onnistunut pakenemaan. Kun pennut saatiin huostaan, nekin olivat alussa todella peloissaan, mutta ajan kuluessa Malima ja Kai alkoivat suhtautua ihmisiin luottavaisemmin. Gorli on vielä liian arka päästäkseen adoptio-ohjelmaan.

Kaunis Malima oli tarhalla Kai-veljeään arempi, varsinkin kohdatessaan uusia ihmisiä. Ihmiset kyllä kiinnostavat Malimaa ja se halusi tarhalla lähestyä ihmisiä, mutta sitten iski ujous. Malima haukkui aika paljon, mikä ainakin osittain johtuu tarhalla asumisen stressaavuudesta, mutta äänen käyttöön Maliman tulevan kodin kannattaa kuitenkin varautua. Veljensä Kain tavoin Malima on energinen ja leikkisä, mutta veljeään omistushaluisempi ja esimerkiksi puolusti tarhalla ruokaansa toisilta koirilta niin isoilta kuin pieniltäkin. Elokuussa 2020 Malima oleskeli pelkästään omassa aitauksessaan, mutta Carmen aikoi pian antaa Maliman olla myös tarhan pihalla, jotta se oppisi rohkeammaksi ihmisten kanssa.

Malima pääsi Suomeen kotihoitoon 13.2. 2021. Malima on kasvanut  ja on nyt 50 cm korkea, mutta siro ja hoikka ja painaa vajaa 15 kg. Malima etsii kotia ja perhettä, jolla on aikaa aktiiviselle nuorelle koiralle ja koirakokemusta ennestään sekä taitoa opastaa Malimaa kotikoiran elämään. Paras koti olisi omakoti- tai rivitalossa, mutta kerrostalokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Kotihoidossa on nähty, miten tärkeitä koirakaverit ovat ja siksi toiveissa on koti, jossa olisi leikkisä uroskoira kaveriksi tai muuten koirakavereita lähipiirissä. Malima tulee myös kissojen kanssa juttuun erinomaisesti.

Lue alta Maliman uusimmat kuulumiset kotihoidosta.

Päivitykset

11.4.2021
Malima muutti ikiomaan kotiin. Paljon onnea Malima ja perhe!

10.4.2021
Malima on varattu!

14.3.2021
Maliman kuulumisia kotihoidosta: 
Malima on ollut nyt kuukauden kotihoidossa. Häntä on helppo kehua vilpittömästi. Malima on luonteeltaan lempeä, tasapainoinen, ystävällinen, leikkisä, avoin ja nopeasti oppiva. Tutuissa kotihoito-ympyröissä koirakaverien läsnäollessa Malimasta hädin tuskin huomaa enää minkäänlaista arkuutta. Malima antaa käsitellä itseään hyvin, lenkkeilee todella hienosti, on lähes täysin sisäsiisti ja stressin oireet ovat myös selvästi vähentyneet (ajoittainen haukkuminen ja resurssien, lähinnä ruokakipon puolustaminen). Vieraassa ympäristössä ja kaikessa uudessa Malima ottaa paljon esimerkkiä ja tukea hoitopaikan toisilta koirilta. Yksin uusia asioita kohdatessaan se on luonnollisesti epävarmempi ja vaatii paljon enemmän aikaa ja kannustusta niihin totutellessaan. Malimasta on kuoriutunut koko ajan leikkisämpi, se rakastaa niin leluilla leikkimistä kuin ulkonakin juoksuleikkejä yksin tai toisten koirien kanssa. Kaikenlainen pomppiminen ja loikkiminen on myös Malimasta ihanaa. Malima ei kuitenkaan ole sellainen rasavilli, vaan se osaa myös rauhoittua hyvin. Maliman kanssa on alettu vähän treenailla kontaktin ottamista ja luoksetuloa ja Malima oppii todella nopeasti ja tekee mielellään yhdessä ihmisen kanssa, kun saa lempeää ja iloista kannustusta ja herkkuja. Maliman onnellinen elämä koostuisikin varmasti riittävän aktiivisesta arjesta, joka sisältäisi liikuntaa, leikkimistä ja paljon yhdessä touhuamista. Harrastuskaveriksikin Malimasta varmasti olisi.

25.2.2021
Malima kukoistaa kotihoidossa! Lumikettutyttö kävelee hihnassa kauniisti ja ottaa koirakavereista mallia kuten oheinen ulkoiluvideo osoittaa. Kotihoitaja on opettanut Malimalle istumista, mikä on Maliman mielestä ollut tosi kivaa eli tyttö tykkää uusien asioiden oppimisesta ja oppiikin helposti namien ja kehujen avulla. Malima luottaa kotihoitajaan ja on selvästi miellyttämishaluinen nuori koira. Malimalla on käynyt myös vieraita ja heidätkin tyttö otti luottavaisesti vastaan ja söi herkkuja vieraan kädestä ja antoi hineosti myös rapsutella itseään jo ensitapaamisella. Malimasta sen tuleva perhe saa iloisen, lempeän ja sosiaalisen perheenjäsenen. Lisätty suloiselle Malimalle kaksi videota!

21.2.2021
Malima on ollut nyt viikon kotihoidossa ja on osoittautunut reippaaksi ja rohkeaksi koiraksi. Pari ensimmäistä päivää meni ihmetellessä uutta paikkaa ja uusia kissa- ja koirakavereita. Malima oli kuitenkin alusta lähtien utelias ja vaikka ihmisen kosketus arvelutti, jo kolmantena päivänä tyttö uskaltautui silitettäväksi.  Malimasta näkee, miten se nauttii kosketuksesta. Malima tulee erinomaisesti juttuun kotihoitopaikan kahden kissan ja kolmen koiran kanssa. Niiden seura onkin sille hyvin tärkeää ja siksi Malimalle etsitäänkin kotia, jossa on jo koirakaveri valmiina. Kuten jo tarhalla huomattiin, Malima osaa kotihoidossakin pitää omista resursseistaan huolta. Malima pääsi ensimmäistä kertaa ulos koirakavereiden mukana perjantaina, kun halu lähteä mukaan kasvoi suuremmaksi kuin epäluulo valjaiden ja muiden ulkoilutarvikkeiden pukemista kohtaan. Samalla reissulla Malima teki myös tarpeeksi ulos ensimmäistä kertaa ja kävi rohkeasti haistelemassa vastaan tullutta pariskuntaa koirakaverin rohkaisemana. Luonnollisesti Malimalla on vielä suureen elämänmuutokseen liittyvä stressi korkealla ja välillä sitten otetaankin rauhallisesti. Stressi ei ole kuitenkaan haitannut Maliman unia, vaan yöt ovat menneet rauhallisesti nukkuessa. Malima suhtautuu uusiin asioihin kiinnostuneena ja on helposti motivoitavissa nameilla. Toki Malimalla on vielä paljon opittavaa ja niinpä hän tarvitseekin kodin, jossa ollaan valmiita nuoren koiran kärsivälliseen ohjaamiseen. Lisätty kuvia ja videoita kotihoidosta.

15.2.2021
Malima on saapunut Suomeen ja odottaa omaa kotia kotihoitajan hoivissa Akaalla. Pian päästään kirjaamaan lisää tytön kuulumisia!

1.2.2021
Supersuloinen Malima on odottanut tarhalla lähes puoli vuotta, että sen tuleva perhe huomaisi tytön. Velipoika Kai (nyk. Leo) adoptoitiin Suomeen jo viime vuoden puolella ja nyt Malimakin pääsee Suomeen kotihoitoon opettelemaan kotikoirana olemista.

16.8.2020
Malima pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Malima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Maliman yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: