Päivitetty 13.10.2020

Kotia etsivä koira: MALIMA


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.8.2020

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Malima-pentu on tullut Carpen tarhalle yhdessä veljiensä Gorlin ja Kain kanssa läheisestä kylästä. Pentujen emo on hyvin arka, koditon koira. Carmen on yrittänyt monta kertaa saada emoa kiinni steriloidakseen tämän, mutta nokkelana koirana emo on aina onnistunut pakenemaan. Kun pennut saatiin huostaan, nekin olivat alussa todella peloissaan, mutta ajan kuluessa Malima ja Kai alkoivat suhtautua ihmisiin luottavaisemmin. Gorli on vielä liian arka päästäkseen adoptio-ohjelmaan.

Kaunis Malima on Kai-veljeään arempi, varsinkin kohdatessaan uusia ihmisiä. Ihmiset kyllä kiinnostavat Malimaa ja se haluaisi lähestyä ihmisiä, mutta sitten iskee ujous. Malima haukkuu aika paljon, mikä ainakin osittain johtuu tarhalla asumisen stressaavuudesta, mutta äänen käyttöön Maliman tulevan kodin kannattaa kuitenkin varautua. Veljensä Kain tavoin Malima on energinen ja leikkisä, mutta veljeään omistushaluidempi ja esimerkiksi puolustaa ruokaansa toisilta koirilta niin isoilta kuin pieniltäkin. Tällä hetkellä Malima oleskelee pelkästään omassa aitauksessaan, mutta Carmen aikoo pian antaa Maliman olla myös tarhan pihalla, jotta se oppii rohkeammaksi ihmisten kanssa.

Malima on nyt  viiden kuukauden ikäisenä noin 40 cm korkea, mutta isoista tassuista päätellen kasvaa vielä luultavasti 50 – 55 cm korkeaksi koiraksi. Malima etsii rauhallista kotia, mieluiten aikuisperhettä, jolla on aikaa aktiiviselle nuorelle koiralle ja jo kokemusta aran koiran kanssa elämisestä ja taitoa vähitellen rohkaista Malimaa. Paras koti olisi omakotitalossa, missä Malima voisi vapaammin ilmaista itseään haukkumalla.  Malimalle voisi olla hyvä jos kotona olisi jo ennestään lempeä ja rauhallinen koirakaveri, joka voisi rohkaista Malimaa, mutta joka ei ärsyyntyisi Maliman mahdollisesta pomottamisesta.

Päivitykset

16.8.2020
Malima pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Malima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Maliman yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.