Päivitetty 24.01.2020

Varattu koira: RIESU


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

24.1.2020

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.

Riesu on nuori, noin puolitoistavuotias uros, joka löydettiin viime kesänä hylättynä kylältä. Tarhan työntekijä toi Riesun tarhalle turvaan ja se paljastuikin varsinaiseksi veijariksi. Riesu asustelee yhdessä Sassy-tytön kanssa ja kaksikolla on oikein hyvä kemia keskenään. Aktiivien vieraillessa häkissä, kiinnostuu Riesu ihmisistä nopeasti ja intoutuu leikkimään. Aktiivimme Essin kaulahuivi on Riesusta aivan ylitsepääsemättömän ihana lelu, ja se alkaakin kiskomaan huivia leikkisästi Essin kaulasta. Riesu on hamstrannut koppiinsa lyhyitä hihnanpätkiä aarteeksi, joten oletettavasti tämä nuorimies on myös kotioloissa melko puuhakas ja saattaa keksiä jekun jos toisenkin omistajien pään menoksi.

Riesu on noin 40-43cm korkea ja painaa arviolta 12-15kg.

 

Päivitykset

24.1.2020

Onnekas Riesu tulee suoraan varattuna sivuille.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ben saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ben on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa