Kodin saanut koira: MIRANDA

Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
11.9.2020
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista.  Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen. Myös muilta tarhoilta veera ottaa koiria tarhalle turvaan.

Emä Aiga oli hylätty Glinan tarhalle vievälle peltotielle. Pellolla Aiga on asunut porukassa toisten koirien kanssa ja saanut siellä pennut. Glinan tarhan Ioana on ottanut pennuista osan turvaan ja osa pennuista valitettavasti ehtinyt kuolla. Aiga ja tämä onnekas pentu Miranda jäivät Carmenille ja Veeralle ja muuttivat Carpeen.

Aktiivien käydessä tarhalla emä ja tytär asuivat yhdessä, mutta emä kurmotti Mirandaa mennen tullen, joten Miranda siirrettiin Ozzyn kaveriksi. Ne tulevat hyvin keskenään toimeen ja välillä hiukan leikkivätkin. Yhtään pehmeämmän koiran, edes uroksen, kanssa Mirandaa ei voi laittaa, sillä vaikka se ei olekaan mikään kompromissikyvytön päsmäri, se osaa kyllä ilmaista mielipiteensä. Miranda on iloa pursuava ja helposti innostuva tekijäkoira, ei taatusti pelkästään sohvakaveriksi. Se on sellainen hyvänmielen koira ja viihtyy vieraankin ihmisen lähellä. Miranda haukkuu kenties turhautumista enimmäkseen ja haukkuu jos ympäristössä tapahtuu. Onnessaan Miranda ampuu ihmistä kohti ja vahvana koirana saa pitää seinästä kiinni, ettei lennä persuksilleen. Tulevalla kodilla on oltava kokemusta vahvemmista roduista ja niiden sielunelämästä. Ensimmäiseksi koiraksi Mirandaa ei luovuteta.

Miranda koostuu n.50 cm / 18 kg lukemista

Päivitykset

10.4.2021

Miranda kohtasi oman perheensä ja aloitti uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä.

3.3.2021

Onnekas Miranda on varattu omaan kotiinsa.

28.1.2021

Miranda kerkeksi jo pakata kimpsut ja kampsut ja oli ihan valmiina matkaamaan Suomeen. Tautitesteissä kuitenkin paljastui sydänmato positiiviseksi, ja näin ollen Miranda jää kyydistä pois. Mikäli kiinnostuit Mirandan adoptiosta, tutustuthan sivuiltamme sydänmadon hoitoon ja kustannuksiin.

23.1.2021

Mirandalle aukesi huippuhieno tilaisuus päästä helmikuun kuormassa Suomeen. Mikäli omaa kotia ei siihen mennessä ole löytynyt, matkaa Miranda kotihoitoon, ja jatkaa kodin etsintää sieltä käsin.


11.9.2020
Veera lähetti meille aivan uskomattoman upean Mirandan terveisiä. Miranda on oma itsensä, ihan samanlainen iloinen ja sosiaalinen kulta kuin aina ennenkin. Voi kun oma ihminen bongaisi Mirandan pian, tästä ilopilleristä saisi huippukaverin vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Mirandasta lisätty kuvia ja video.

12.2.2020
Aivan ihana tyttö! neiti tulee iloisesti tervehtimään aktiiveja. Selkeästi perinyt äidiltään Aigalta hyvän keskittymiskyvyn, ja aktiivit miettivätkin että Mirandasta olisi varmasti johonkin harrastukseen kiva kaveri. Miranda tosiaan on reipas, mutta rauhallisempi kuin häkkikaverinsa Ozy, ja neiti tuleekin rauhassa lähelle nauttimaan rapsutuksista. Veeran mukaan Miranda ei erityisemmin hauku. Innostuessaan todenteolla neiti voi olla sellainen pieni pyörremyrsky tyyppinen, mutta tämänkaltaiselta neidiltä se onkin odotettavissa kotioloissa.

3.7.2019
Miranda asuu tällä hetkellä Ozyn kanssa ja he tulevat hyvin toimeen keskenään. Hauskaa heillä tuntuu olevan ja kaksikko onkin syönyt koppia tekemisen puutteessa, mikä on ihan ymmärrettävää virikkeettömässä tarha-asumisessa. Miranda on innokas ja energinen koira, joka hepuloi saadessaan vieraita . Neidin häntä huitoo vispaten ja neiti pyörii ympäri häkkiä koittaen saada imettyä kaiken annettavan huomion ja rapsutukset, ja ei jää epäselväksi että neiti todella nauttii rapsutuksista ja saamastaan huomiosta. Miranda osaa hienosti myös rauhoittua ja varmasti vierailu toi väsyttävää aktivoimista neidille. Hepuloinnin jälkeen sekä miranda että Ozy käyvät koppiin nukkumaan vieraiden ollessa vielä häkissä. Mirandalle soisi löytyvän oman kodin, oman ihmisen jonka kanssa voisi kuluttaa energiaa ja illan päätteeksi käpertyä yhdessä nukkumaan. Tarpeeksi virikkeitä saatuaan neidistä löytyy myös se rauhallisempi puoli.

 

uusia kuvia ja video lisätty.

——————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirandan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Miranda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miranda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: