Päivitetty 03.07.2019

Kotia etsivä koira: MIRANDA


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Steriloitu

Perustiedot ja taustat
30.3.2019
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista.  Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen. Myös muilta tarhoilta veera ottaa koiria tarhalle turvaan.

Emä Aiga oli hylätty Glinan tarhalle vievälle peltotielle. Pellolla Aiga on asunut porukassa toisten koirien kanssa ja saanut siellä pennut. Glinan tarhan Ioana on ottanut pennuista osan turvaan ja osa pennuista valitettavasti ehtinyt kuolla. Aiga ja tämä onnekas pentu Miranda jäivät Carmenille ja Veeralle ja muuttivat Carpeen.

Aktiivien käydessä tarhalla emä ja tytär asuivat yhdessä, mutta emä kurmotti Mirandaa mennen tullen, joten Miranda siirrettiin Ozzyn kaveriksi. Ne tulevat hyvin keskenään toimeen ja välillä hiukan leikkivätkin. Yhtään pehmeämmän koiran, edes uroksen, kanssa Mirandaa ei voi laittaa, sillä vaikka se ei olekaan mikään kompromissikyvytön päsmäri, se osaa kyllä ilmaista mielipiteensä. Miranda on iloa pursuava ja helposti innostuva tekijäkoira, ei taatusti pelkästään sohvakaveriksi. Se on sellainen hyvänmielen koira ja viihtyy vieraankin ihmisen lähellä. Miranda haukkuu kenties turhautumista enimmäkseen ja haukkuu jos ympäristössä tapahtuu. Onnessaan Miranda ampuu ihmistä kohti ja vahvana koirana saa pitää seinästä kiinni, ettei lennä persuksilleen. Tulevalla kodilla on oltava kokemusta vahvemmista roduista ja niiden sielunelämästä. Ensimmäiseksi koiraksi Mirandaa ei luovuteta.

Miranda koostuu n.50 cm / 18 kg lukemista

Päivitykset
3.7.2019

Miranda asuu tällä hetkellä Ozyn kanssa ja he tulevat hyvin toimeen keskenään. Hauskaa heillä tuntuu olevan ja kaksikko onkin syönyt koppia tekemisen puutteessa, mikä on ihan ymmärrettävää virikkeettömässä tarha-asumisessa. Miranda on innokas ja energinen koira, joka hepuloi saadessaan vieraita . Neidin häntä huitoo vispaten ja neiti pyörii ympäri häkkiä koittaen saada imettyä kaiken annettavan huomion ja rapsutukset, ja ei jää epäselväksi että neiti todella nauttii rapsutuksista ja saamastaan huomiosta. Miranda osaa hienosti myös rauhoittua ja varmasti vierailu toi väsyttävää aktivoimista neidille. Hepuloinnin jälkeen sekä miranda että Ozy käyvät koppiin nukkumaan vieraiden ollessa vielä häkissä. Mirandalle soisi löytyvän oman kodin, oman ihmisen jonka kanssa voisi kuluttaa energiaa ja illan päätteeksi käpertyä yhdessä nukkumaan. Tarpeeksi virikkeitä saatuaan neidistä löytyy myös se rauhallisempi puoli.

uusia kuvia ja video lisätty.

——————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirandan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Miranda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miranda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne Huhtala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa