Kodin saanut koira: MALY

Syntymäaika: 2016 -2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.12.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat sanalla sanoen järkyttävt. Palladyn kunnalliselta tarhalta on peräisin myös Maly, jonka omistaja oli hylännyt kadulle. Maly on ollut Cosobassa nyt joulukuusta 2019 lähtien, ja on osoittautunut ihastuttavaksi paimenkoiraksi. Se on leikkisä ja tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, sukupuoleen, kokoon tai ikään katsomatta. Tällä hetkellä Maly asuu yhdessä uroskoiran kanssa, ja niiden yhteiselo on oikein sujuvaa. Ihmisiin Maly suhtautuu ystävällisesti, se hakeutuu luokse ja kaipaa kovasti huomiota. Käsittely onnistuu ongelmitta ja Maly osaa kulkea hihnassa. Todennäkäisesti Malya on koulutettu jossain vaiheessa elämäänsä, sillä se on hyvin kiinnostunut tekemään asioita yhdessä ihmisen kanssa.

Maly on käytökseltään hyvin tyypillinen aktiivinen paimenkoira, ja ulkonäön perusteella voisi veikata Malyn rotuperimässä olevan belgianpaimenkoira malinoisia. Se on täynnä energiaa, ja se tahtoisi olla tekemässä koko ajan jotain. Ikävä kyllä tarhalla vaihtoehdot ovat vähissä, joten Maly turhautuu ja ravaa stressaantuneena edestakaisin häkissään. Käytännössä ainoa tekeminen on syöminen, ja Maly onkin turvautunut mielekkäämmän tekemisen puutteessa syömiseen ja on ehtinyt jo kerätä hieman ylimääräistä painoa. Maly haukkuu jonkin verran, mutta ei ole koko ajan äänessä.

Maly etsii koirakokenutta kotia, jossa on käsitystä energisen paimenkoiran kanssa elämisestä, ja koiran kouluttamisesta koiralähtöisin menetelmin. Kyseessä on aktiivinen koira, joka tulee tarvitsemaan runsaan liikunnan ohella myös muuta tekemistä, esimerkiksi jonkin koiraharrastuksen, voidakseen hyvin. Malya ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä ensisijaisesti lapsiperheeseen. Tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että Maly on tällä hetkellä hyvin stressaantunut ja stressitasot tulevat nousemaan uudessa ympäristössä, mistä syystä uudelta perheeltä vaaditaan kärsivällisyyttä ja aikaa tukea Malyn stressitasojen laskua ja turvallista kotiutumista. Omistajan hyvä koiran elekielen tuntemus on edellytys Malyn adoptiolle.

Maly on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Maly on todettu tautitesteissä sydänmato- ja anaplasmoosipositiiviseksi. Sydänmadosta saat lisää tietoa täältä ja anaplasmoosista täältä, lisäksi voit kysyä asiasta Malyn yhteyshenkilöltä. Sydänmato tullaan hoitamaan ennen Malyn Suomeen saapumista tehokkaalla Immiticide-lääkkeellä, joka tappaa madot elimistöstä. Hoidon kustannuksiin on kerätty varoja kampanjoimalla. Tällä hetkellä Malya hoidetaan Advocatella, joka estää sydänmatotaudin etenemisen ja tarttumisen muihin koiriin. Malylla ei ole havaittu kliinisiä oireita ja Maly voi hyvin. Anaplasmoosin osalta Maly tullaan testaamaan uudelleen jonkin ajan kuluttua. Hoitona on antibioottikuuri.

Päivitykset

10.4.2021

Maly aloitti uuden elämänsä Suomessa oman ihmisensä rinnalla.

7.4.2021

Malyn oli tarkoitus matkustaa kotihoitoon, mutta oma koti löysikin hänet juuri oikeaan aikaan, ja näin ollen Maly suuntaa pian suoraan omaan kotiinsa.

31.3.2021

Malylle tarjoutui uusi mahdollisuus päästä pois tarhalta, kun kuormaan vapautui kotihoitolaisen mentävä aukko. Maly saapuu siis Suomeen 10.4.2021 ja matkustaa kotihoitoon opettemaaan kotikoiran elämää, ellei oma koti löydy ennen tätä.


22.12.2020
Surullinen ajatus, että Maly joutuu kuin joutuukin viettämään tämän joulun tarhalla. Onneksi tulevaisuudessa on hieman valoa, Maly pääsi nimittäin yhdeksi Kulkurien joulukampanjan tähdeksi: Sydänten joulu -kampanjakeräyksessä kerätään varoja Malyn ja muutaman muun sydänmatopositiiviseksi tiedetyn koiran Immiticide-hoitojen kattamiseksi! Osallistua voi 23.12. asti. Suuri kiitos jo lahjottaneille!

30.11.2020
Maly palaa takaisin kotia etsivien koirien joukkoon. Maly oli tulossa jo Suomeen, kunnes tautitesteissä selvisi, että Maly on sydänmato- ja anaplasmoosipositiivinen ja tästä syystä Malyn varaus peruuntui.

20.11.2020
Vihdoinkin upea Maly on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

14.9.2020
Yhä edelleen upea Maly odottaa omaa ihmistään Cosoban tarhalla. Ioana pyrkii parhaansa mukaan tarjoamaan Malylle muutakin sisältöä elämään tarhassa häkissä seisomisen lisäksi. Maly nauttii ulkoilusta ja erityisen paljon se pitää Ioanan miehestä, jonka rapsutuksista voisi nauttia vaikka kuinka kauan. Maly on ihmisystävällinen ja kontaktinhakuinen koira, josta saisi kaverin todennäköisesti vaikka minkälaiseen puuhaan. Lisätty kuvia ja video.

14.8.2020
Eipä mitään uutta kerrottavaa, ikävä kyllä. Maly odottaa edelleen että oma ihminen huomaisi hänet. Olisi jo tämän ihanan ja älykkään neitosen aika päästä omaan kotiin turhauttavasta ja stressaavasta tarhaympäristöstä. Lisätty video ja kuva.

30.6.2020
Maly-rukka se vain pulskistuu ja turhautuu tarhalla. Lisätty video.

17.6.2020
Saimme kuulla Malyn kuulumisia Ioanalta: Toimelias Maly ei nauti elämästään tarhalla, vaan stressaantuu ja turhautuu liikunnan ja tekemisen puutteesta. Aina kun Ioanan on vain mahdollista omien töidensä ja muiden suojattiensa hoitamisen lomassa, hän pyrkii tarjoamaan Malylle mahdollisuuden päästä ulkoilemaan tarhahäkin ulkopuolelle. Maly silminnähden nauttii kun se pääsee liikkumaan ja tekemään asioita ihmisen kanssa yhdessä. Yhdenkään koiran paikka ei ole tarhalla, mutta erityisesti tällainen, aktiivinen ja täynnä tarmoa oleva koira kuuluisi ehdottomasti jonnekin muualle, nauttimaan yhdessäolosta oman ihmisen kanssa metsäreiteille, puistoon tai vaikkapa rannalle. Voi kunpa joku reipasta harrastuskaveria kaipaava ihminen pian huomaisi Malyn…
Lisätty video.

9.5.2020
Hei kaikki aktiivisista koirista kiinnostuneet, kivat ihmiset! Missä olette? Maly odottaa edelleen sitä ikiomaa ihmistään. Lisätty video ja kuva kultaisesta tytöstä.

12.4.2020
Maly pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa ihmistään jonka kanssa voisi aloittaa Malyn loppuelämän mittaisen seikkailun.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3383802705017713/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3255966537801331/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3214844635246855/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3156774027720583/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3105230092874977/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2795615880503068/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2819390784792244/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.2795614057169917/2881721655225823/?type=3″ width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2895161420548513/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: