Päivitetty 14.12.2021

Sydänten joulu 2020 -kampanjakeräys 6.-23.12.2020


 

 

Tämän vuoden joulukeräyksemme menee sydämiin, kirjaimellisesti.

Nose, Rivera, Maly ja Justino ovat keräyksemme päätähdet. He ovat romanialaisia kodittomia koiria, joita yhdistää kodittomuuden lisäksi yksi yhteinen tekijä. Niillä kaikilla on testeissä todettu dirofilaria immitis eli amerikkalainen sydänmato.

Sydänmato on inhottava, hyttysen välityksellä leviävä sairaus, joka on mm. Romanian leveysasteella varsin yleinen. Sydänmato on koiran sydämessä loisiva sukkulamato, joka aiheuttaa sydänmatotaudin, ja hoitamattomana pitkän ajan kuluessa se johtaa koiran kuolemaan. Kaikki Kulkurien kautta saapuvat koirat testataan niin sydänmadon, kuin sen serkun, ihomadonkin suhteen. Sydänmadosta voi lukea lisää täältä.

Nose, Rivera, Maly ja Justino ovat kaikki koiria, jotka ovat odottaneet tarhaoloissa uutta mahdollisuutta elämään jo kauan. Nose ja Maly ovat kertaalleen jo saaneet profiilinsa sen kaikista parhaan sanan; “varattu”, mutta menettäneet sen jälleen sydänmadon takia. Sympaattinen Rivera ja arkajalka Justino taasen olivat viittä vaille saada tassunsa vuoden viimeisen Kulkurikuorman kyytiin tullakseen kotihoitoon Suomeen, mutta heidänkin matkalippunsa sydänmato jäädytti. Näistä koirista ollaan hyvin harvoin kiinnostuneita kodin tarjoamis-mielessä. Sydänmato laskee niiden mahdollisuudet kodin löytymiseen lähes olemattomiin.

Omiin koteihin varattujen koiren sydänmatohoidot Kulkurit kustantavat ja onneksi saamme siihen usein apua koirien tulevilta perheiltä. Koirat, joita ei ole varattu, taas tippuvat tyhjän päälle, sillä niille meillä ei ole varaa kustantaa sydänmato-hoitoja, koska tukena ei ole omistajien osallistumista eikä kulukorvauksen tuomaa perusturvaa muille kuluille.

Sydänmato on katala sairaus, mutta siihen on onneksi olemassa tehokas hoito. Se vain on melko hintava hoito. Immiticide-injektiohoito on ajantasainen hoitomuoto, jonka vaste on äärettömän hyvä. Immiticidellä on hoidettu kauttamme kymmeniä koiria vuosittain onnistuneesti. Hoito kestää noin kolme kuukautta ja kustantaa koiran koosta riippuen 500-660 €. Yhteistyöklinikkamme osaa hoitaa sydänmatoa rutinoituneesti ja vankalla kokemuksella.

Nose, Rivera, Maly ja Justino saavat tällä hetkellä kuukausittain Advocatea estämään sydänmadon eteneminen, mutta se ei hoida niitä terveeksi. Siihen ne tarvitsevat teidän apuanne, ne tarvitsevat kunnollisen hoidon ja terveen paperit ja sen myötä uuden mahdollisuuden sellaiseen elämään, jonka ne ovat ansainneet.

Sydänten joulu-kampanjan tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot Noselle, Riveralle, Malylle ja Justinolle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Anna konkreettinen sydämen joululahja, osallistu kampanjaan 6.-23.12.2020 ja auta!

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.