Päivitetty 08.12.2020

Kodin saanut koira: SHAKI


Syntymäaika: 5-6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Uusimaa
kastroitu

 

Shaki on saapunut Suomeen kotihoitoon ja saanut jo useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia kyselyitä. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.10.2020

Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha on Mitrenin kylässä, jossa se tarjoaa turvapaikan noin 100:lle koiralle. Carpella koirilla on paremmat oltavat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Koirat esimerkiksi pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista. Carpella asustaa myös tomera pentu Shaki. Shaki on löydetty touko- kesäkuuun tienoilla pellon laidalta. Näky mikä paikallista eläinsuojelijaa kohdannut  on ollut lohduton, lähes luurangon laiha pentu joka kyyhöti kuoleen emonsa vieressä. Shaki ei olisi ilman apua luultavasti kovin pitkään enää elänyt joten sille oli todellinen onni että hänet löydettiin.

Tänä päivänä Shaki voi oikein hyvin, hän on saanut massaa ja on tomera koiran alku. Shaki tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, myös ihmisille hän on oikein ystävällinen. Nuoren poikakoiran tavoin Shaki on täynnä energiaa, hän tykkää touhuta ja leikkiä muiden koirien kanssa. Shaki käyttää tarhalla myös ääntään melko paljon, taitaa poika pitää siitä miltä oma haukku kuulostaa.  Shaki haukkuu osittain varmasti turhautumistaan ja ylimääräistä energiaa pitää purkaa jollain tavoin. Shakia ei siis tulla luovuttamaan kerrostaloasuntoon. Shaki on aktiivinen ja reipas nuorimies joka tarvitsee vielä tukea ja hyviä kokemuksia jotta oppii kotikoiran elon salat.

Shaki on nyt noin 4-5kk iässä 45 cm korkea ja aikuisena se tulee arvioiden mukaan olemaan keskikokoinen koira, n. 50-55cm ja 22-25kg.

Päivitykset:

8.12.2020

Shaki ja hänen hurmaavat korvat valloittivat nopeasti oman ihmisen sydämen. Shaki on nyt kotona <3

28.11.2020

Shaki on Suomessa kotihoidossa <3

25.11.2020

Shakista riippumattomista syistä hän palasi kotia etsiviin koiriin. Matkalippua Suomeen ei kuitenkaan peruutettu vaikka varaus peruuntui joten Shaki tulee kotihoitoon Suomeen etsimään sitä omaa loppuelämän kotiaan.

2.11.2020

Voi mikä onnen päivä Shakilla tänään oli. Se on varattu omaan kotiin Suomeen, jossa sitä omien ihmisten lisäksi odottaa koirakaveri!

24.10.2020

Shaki upeine korvineen aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Shaki saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shaki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.