Kotia etsivä koira: HUNAJA

Iloinen, huomiota rakastava Hunaja etsii aktiivista ja rakastavaa kotia.
Syntymäaika: 20.11.2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 55-57 cm / 25 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
 
Perustiedot ja tausta
23.4.2024
 

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016–2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

 
Hunaja on tullut tarhalle kolmen kuukauden ikäisenä pikkupentuna, Carmen ei muista tytön taustaa sen tarkemmin. Hunaja asuu isossa häkissä neljän koiran kanssa – laumassa on uroksia ja narttuja. Hunaja kommunikoi hyvin muiden koirien kanssa ja vaikuttaa hyvin ystävälliseltä. Vierailun aikana Hunaja seuraa kaikkia vieraita, koko ajan häntä heiluen. Hunaja  ei tauota yhtään, rakastaa huomiota ja vaikuttaa aktiiviselta ja reippaalta. Hunaja ottaa herkkuja ja antaa rapsuttaa. 10 minuutissa Hunaja lämpeää vierialle niin, että antaa jopa pusuja. Ruoka on todella tärkeää Hunajalle ja vaikuttaa helposti motivoituvan nameilla. Kameran äänet kiinnostaa kovasti Hunajaa  ja menee rohkeasti katsomaan kameraa tarkemmin.
 
Hunaja voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. On kuitenkin hyvä muistaa, että reippaammankin tarhakoiran kotiuttaminen vaatii kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä ja koiran tahtiin etenemistä. Monet meille arkiset asiat ovat alkuun Hunajalle varmasti jännittäviä ja ihmeellisiä.
 
Ulkoisesti Hunaja on todella sopusuhtaisen näköinen ja liikkuu sekä hyppii kevyesti. Hunajalla on valko-ruskea lyhyt karvainen, valkoinen hännänpää, valkoiset etujalat ja takajaloissa valkoiset sukat.
 
Päivitykset
23.5.2024
Ihana Hunaja aloittaa ikioman loppuelämän kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
 
 
 
 
 
 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Aala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: