Päivitetty 06.07.2019

Varattu koira: DILI


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
29.5.2019
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurimmalla osalla on joskus ollut omistaja, joka on syystä tai toisesta hylännyt ne. Suurin osa päätyy teiden varsille ja pelloille, mutta pieni onnekas osa saa paremman alun uudelle elämälle. Näin kävi Dilin kohdalla, kun sen vanhempi naisomistaja joutui sairaalaan. Nainen ei halunnut hylätä Diliä kadulle ja niinpä hän etsi käsiinsä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan Carmen Mandescun. Näin Dili päätyi Carpen uudelle tarhalle, jossa se nyt asuu ja odottaa omaa vuoroaan matkustaa kotiin.

Dili on tyypillinen nuori ja hieman epävarma tyttö. Se on elänyt koko elämänsä aidatulla pihalla ja siksi kaikki uusi ja ihmeellinen jännittää sitä. Ujoutensa alla Dili on kuitenkin äärimmäisen ihmisrakas ja hyvin nopeasti huomionkipeys voittaa jännityksen. Niinpä Dili tulee varovasti tervehtimään ja jo hetken päästä se uskaltautuu rentoutumaan ja nauttimaan rapsutuksista. Yllättävät äänet ja liikkeet saavat sen vielä säikkymään ja säikähtäessään Dili haukkuu herkästi. Se palautuu kuitenkin tilanteista nopeasti ja on taas hetken päästä pyytämässä rapsutuksia häntä iloisesti heiluen. Pohjimmiltaan Dili on ystävällinen ja iloinen nuori tyttö, joka kaipaisi sitä omaa ihmistä joka opastaisi Diliä sen suurissa seikkailuissa.

Dili on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa. Se asuu tällä hetkellä nartun ja uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen porukassa. Dili on tarhalla myös kissatestattu ja ainakin tarhaoloissa se tulee hyvin toimeen kissojen kanssa.

Päivitykset

4.7.2019
Dili on varattu omaan kotiin.

29.5.2019
Miten ikinä voisimmekaan kertoa, miten kaunis Dili on! Yksikään siitä otettu kuva ei kykene välittämään siinä olevaa herkkää kauneutta ja upeaa uteliasta katsetta. Saadessaan toukokuussa vierailleet vieraat häkkiinsä, Dili kyllä jännittyy, mutta kun vieraat ovat rauhassa eivätkä kiinnitä siihen huomiota, tulee Dili tutkimaan kameraa ja kansiota, jotka vierailla on mukaan. Se käy sitten myös jo haistelemassa maassa istuvia vieraita ja pian Dili tuleekin jo syömään kädestä nameja. Dili asuu edelleen Cleon ja Ursun kanssa navetan häkissä ja se käykin aina jaksottain hyödyntämässä navetan sisäosaa ja pureskelee kaikkea kokemaansa jännää. Joko vihdoin kauniin Dilin perhe vihdoin löytäisi sen.

Lisätty kuvia ja video.

3.11.2018
Dilin elämä jatkuu ennallaan Carpen tarhalla. Se tulee mainiosti toimeen häkkikavereidensa kanssa ja seurailee mielellään tarhasta huolehtivan Veeran touhuja aina kun vain mahdollista. Jos elämä käy tylsäksi, Dili viihdyttää itseään remontoimalla häkkikavereiden petejä tai kolisuttelemalla ruokakuppia ympäri häkkiä. Dili onkin äärettömän älykäs nuori tyttö ja se tykkäisi varmasti yhdessä oppimisesta ja harjoittelusta. Uudet ja jännittävät tilanteet ja ihmiset saavat sen vielä hieman varovaiseksi, mutta hyvin pian uteliaisuus voittaa ja Dili käy innokkaasti ihmettelemässä mitä häkkiin on ilmestynyt.

25.7.2018
Dili aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dili saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa