Päivitetty 06.12.2020

Kodin saanut koira: MIRIAM (nyk. Koda)


Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Uudellamaalla)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
 luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.12.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Miriam, jonka taustasta ei tiedetä mitään, päätyi keväällä 2020 Adinan suojiin. Tarhalla Miriam osoittautui sosiaaliseksi ja innostuneeksi nuoreksi neidiksi, jonka kohdalla oli alusta alkaen selvää, että sohvaperunan rooliin tämä koira ei kertakaikkiaan sovi. Tarhalla Miriam haukkui jonkin verran, mutta ei suinkaan ollut pahimmanlaatuinen haukkuja, ja tarhalla aktiivisen koiran energia ja tekemisen puutteesta johtuva turhautuminen purkautuvat usein haukkuna, joten ei ollut ihmekään että tuli hieman pidettyä älämölöä ajoittain.

Miriam sai syyskuussa 2020 Suomesta kodin ja hänestä tuli tuolloin nimeltään Koda. Sopeutuminen uuteen kotiin lähti hyvin käyntiin, Koda on ollut reipas, kontaktinhakuinen ja elämäniloinen koira. Suhde omistajaan muodostui nopeasti hyväksi. Myös Suomessa Koda on osoittanut olevansa reipas, sosiaalinen ja lempeä koira, joka tulee pääsääntöisesti toimeen muiden koirien kanssa, esimerkiksi koirapuistokäynnit onnistuvat hyvin. Kodan matkan varrella vastaan on tullut kaksi koiraa, joista Koda ei pidä, ja ikävä kyllä näistä toinen on ollut Kodan ensimmäisen perheen seniorikoira. Myös ihmisten kanssa hommat sujuu, mutta joitain miehiä Koda hieman aristelee, ja mikäli tulevassa kodissa on miespuolinen henkilö, tämä on asia jota tulee varautua työstämään. Koda on aktiivinen ja toimelias nuori koira, jolla riittää energiaa, ja joka sopisi varmasti hyvin kaveriksi vaikkapa rallytokoon. Koda on nopeaoppinen ja fiksu, ja motivoituu ruokapalkasta. Kodalla on tällä hetkellä jonkin verran haastetta yksinolon kanssa. Tätä onkin tärkeää valmistautua työstämään huolellisesti tulevassa kodissa. Koda elää tällä hetkellä kerrostalossa ongelmitta.

Koda on normaalia aktiivisempi koira, joka etsii reipasta ja energistä kotia, jossa riittää puuhaa ja rakkautta tälle ihastuttavalle aktiivipallolle! Kodan tulevassa kodissa voisi olla koirakaveri, mutta varmuuden vuoksi Kodaa ei tulla luovuttamaan kotiin, jossa on seniorikoiria. Koda pärjäisi oikeassa ympäristössä myös ainoana koirana. Kodan aktiivisuuden vuoksi myöskään lapsiperhe ei ole paras vaihtoehto. On tärkeää, että tuleva koti on sitoutunut koiralähtöisiin koirankäsittelytapoihin.

Kooltaan Koda on noin 50 cm korkea ja painoa sillä on kutakuinkin 16 kiloa.

Päivitykset
6.12.2020
Eilen Koda matkusti loppuelämän kotiinsa. Ihanaa yhteistä matkaa Kodalle ja omille ihmisille.

1.12.2020
Upea Koda on nyt varattu omaan kotiin.

20.11.2020
Koda palaa kotia etsivien koirien joukkoon, sillä yhteiselo oman perheen vanhimman koiran kanssa ei ole monista yrityksistä huolimatta onnistunut, ja koirien parasta ajatellen on raskain mielin jouduttu päätymään uudelleensijoitukseen. Omistaja kertoo Kodasta näin:

Koda on kaikinpuolin maailman paras koira. Koda on rohkea ja utelias koira, joka ensimmäisestä päivästä lähtien on ollut reippaasti kokeilemassa ja tutustumassa kaikkeen uuteen ja jännittävään. Ulkona Koda tulee lähes kaikkien koirien kanssa toimeen ja Koda rakastaakin koirapuistoa – siellä hän leikkii ja painii koirien kanssa. Koda kävelee hienosti hihnassa, ei rähjää millekään. Pyörät hieman jännittävät, mutta aloitan nyt Kodalle sivulle tulemisen opettamisen. Koda on ystävällinen, suhtautuu vieraisiin välinpitämättömästi – osaa miehistä Koda pelkää, saattaa haukkua tai yrittää näykkiä alkuun. Kuitenkaan kaikki miehet eivät herätä reaktiota. Yksinolo on haasteena, sillä Koda raapii ovea. Oven saa suojattua esim. pleksilevyllä, jonka jälkeen onkin hyvä lähteä pikkuhiljaa jatkamaan koulutusta yksinolossa. Koda on aktiivinen ja älykäs koira, joka oppii nopeasti. Hän osaa tähän mennessä luoksetulon ja istumisen, vielä vaiheessa on jätä ja alas -käskyt. Koda on sisäsiisti. Hän rakastaa ulkoilua ja puuhastelemista, pahvilaatikot, aktivointimatot ja kongit ovat sen mielestä parhaita, kunhan namit/ ruoka ovat tarpeeksi hyviä. Jos Kodalle ei tarjoa tarpeeksi tekemistä, hän saattaa maistella huonekaluja. Koda on aika nirso ja hoikka, tällä hetkellä syö Purenaturalin GF Pork -ruokaa lohiöljyllä ja Maukkaan Lempi -raakapullilla. Koda rakastaa jalkapalloja, niitä hän jahtaa mielellään ja etenkin vähän tyhjentyneet pallot jotka saa suuhun ovat parhaita. Koda rakastaa olla ihmisen lähellä ja mukana kaikessa. Hän nukkuu sängyllä ihan kyljessä kiinni, omalle pedille on vähemmän käyttöä. 

19.9.2020
Tänään oli se päivä, kun Miriam tapasi ensimmäisen kerran oman ihmisensä ja pääsi kotiin. Tästä eteenpäin Miriam tunnetaan uudella nimellään Koda. Paljon onnea Koda ja perhe.

17.6.2020
Miriam ei tiedäkään mikä onni häntä odottaa: Ikioma koti, jossa odottaa rakastava perhe ja liuta nelijalkaisia kavereita. Miriam on varattu!

13.4.2020
Lisätty muutama kuva Miriamista.

6.4.2020
Ihana Miriam pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä oikeaa, loppuelämän kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Koda saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Koda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.