Päivitetty 03.12.2020

Kodin saanut koira: AATOS


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
1.3.2020

Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Aatos tuli tutuksi Dr. Adinalle vuoden 2019 aikana, kun se liikkui hänen kotinsa lähettyvillä Bukarestissa. Kerran Aatos eli viikon verran Adinan portin lähettyvillä. Kun Adina sitten kuuli naapurien uhkaavan tappaa sen, vain koska se liikkuu heidän pihoillaan, Adina päätti ottaa Aatoksen täpötäydelle tarhalleen Cosobaan.

Aktiiviemme matkatessa Cosobaan joulukuussa 2019 he tapasivat ensi kerran vasta tarhalle saapuneen Aatoksen. Vaikka tilanne ja paikka oli tuolloin vielä Aatokselle aivan uusia ja hämmentäviä, se suhtautui silti kaikkiin ja kaikkeen ympärillään ystävällisesti, avoimesti ja rauhallisesti. Niin Adina kuin aktiivimmekin totesivat että tasapainoisemman oloista koiraa saa etsiä. Samanlaisen Aatos on jatkanut aina näihin päiviin saakka jokaisella tapaamisella.

Aatos vaikuttaa todella ihmisrakkaalta koiralta, jokka nauttii läheisyydestä ja rapsutuksista. Toisiin koiriin Aatos tuntuu suhtautuvan neutraalisti. Täytyy tietysti ottaa huomioon, että Aatos on ollut tarhalla vasta vähän aikaa ja on mahdollista, että se uskaltaa reagoida asioihin enemmän vasta myöhemmin. Toistaiseksi Aatos ei vaikuta kovalta haukkumaan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin Aatoksesta välittyy hyvin herrasmiesmäinen, miellyttävä ja lempeä vaikutelma.

Aatos on noin kuusi-vuotias ja kooltaan noin 60 cm/25 kg. Aatos on tällä hetkellä vielä aika hoikassa kunnossa.

Päivitykset

3.12.2020

Pitkä odotus päättyi vihdoin, kun Aatos pääsi perheensä luokse 28.11.2020.

26.7.2020

Aatos ei vielä tiedä sitä, mutta tänään hänen elämänsä muuttui. Aatos on varattu omaan kotiin Suomeen.

1.3.2020
Lempeälle, tasapainoisen oloiselle, valtavan ihastuttavalle Aatokselle lisätty tuore video helmikuun lopulta aktiiviemme tavatessa sen Romaniassa.

31.12.2019
Aatos aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aatos saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aatos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.