Päivitetty 02.06.2021

Jenni Ankelo


Sähköposti: jenni.ankelo@kulkurit.fi

Moro,

Olen Jenni, reilu kolmekymppinen koirien kaveri Tampereelta! Työskentelen Kulkureissa koirien yhteyshenkilönä, uusien yhteyshenkilöiden mentorina, sekä markkinointisuunnittelijana siellä sun täällä somen ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi olen Kulkurien hallituksen jäsen ja toimin hallituksessa sihteerin tehtävissä. Myös siviilissä aika kuluu visusti koirien parissa. Tästä pitää huolen oma laumani, johon kuuluvat bordercolliesekoitus Rauha, joka on yhteishuoltajuudessa ja elää luonani osan aikaa,  Kaukasuksen kupeesta Suomeen matkannut, itsepäinen pieni rescueukkeli Erki, sekä Kulkurien kautta elämäämme sulostuttamaan saapuneet paimenmixit Myrtti ja Käpy. Ensimmäisen oman koirani, bordercollie Urhon, jouduin luovuttamaan sateenkaarisillalle lähes 15 vuoden yhteisen matkan päätteeksi talvella 2021.

Oma matkani koirien parissa alkoi kunnolla vuonna 2006, kun hankin Urhon harrastuskoiraksi. Urho osoittautuikin ounasteltua haastavammaksi harrastuskaveriksi, joten yhteiselomme alkutaipaleella sukelsin käyttäytymistieteellisen eläinkoulutuksen maailmaan. Urhon kanssa homma lähti ratkeamaan ja olen sittemminkin luottanut koirieni kanssa aina koiralähtöisyyteen, omaehtoisuuteen ja palkitsemiseen kaikessa yhteisessä tekemisessä. Yhteistyöllä asiat sujuvat kummasti paremmin! Paljon olen oppinut näiden viitisentoista vuoden aikana jotka olen koirien parissa viettänyt, mutta vielä enemmän on opittavaa edessä.

Henkilökohtaisesti koen, että ainoa eettinen tapa ottaa lemmikki, on tarjota koti rescue-eläimelle. Siksi tahdon olla mukana edistämässä vastuullista rescuetoimintaa, jonka terävin fokus on steriloinneissa kohdemaassa. Eläimet eivät ole meitä ihmisiä varten, vaan niillä on oma, ainutlaatuinen elämänsä, josta ne eivät ole kenellekään velkaa. Ajatus siitä, että maailmaan teetetään lisää koiranpentuja, kun tarhat ovat täynnä kodittomia koiria, tuntuu täysin nurinkuriselta. Kulkurit on tehnyt upeaa työtä ja murtanut rescuetoimintaan liittyviä ummehtuneita ennakkoluuloja toimimalla vastuullisesti, avoimesti ja kestävällä pohjalla. Tästä syystä tahdon itsekin olla omalla panoksellani edistämässä rescuekoirien asiaa juuri Kulkureissa.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.