Päivitetty 17.01.2022

Jenni Ankelo


Sähköposti: jenni.ankelo@kulkurit.fi

Vietän vapaata lauantaisin ja sunnuntaisin, enkä vastaa näinä päivinä yhteydenottoihin. Muutoin noudatan vastaamisessa yhdistyksen yleistä linjaa, eli vastaan kolmen arkipäivän kuluessa. Mikäli et saa vastausta kolmessa päivässä, olethan yhteydessä uudelleen.

Moro,

Olen Jenni, kolmevitonen koirien kaveri Tampereelta! Työskentelen Kulkureissa koirien yhteyshenkilönä, uusien yhteyshenkilöiden mentorina, sekä markkinointisuunnittelijana siellä sun täällä somen ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi olen Kulkurien hallituksen jäsen ja toimin hallituksessa sihteerin tehtävissä. Palkkatyönäni puuhailen lemmikkitarvikeliikkeessä. Siviilissäkin aika kuluu visusti koirien parissa, tästä pitävät huolen omat koirani, joista 3/4 on rescuetaustaisia. Erki on Venäjältä, Myrtti ja Käpy Romaniasta ja ainoa ei-rescue, bordercolliemixmummu Rauha, on ihan vaan Porista. Ensimmäisen oman koirani, bordercollie Urhon, jouduin luovuttamaan sateenkaarisillalle lähes 15 vuoden yhteisen matkan päätteeksi talvella 2021.

Oma matkani koirien parissa alkoi kunnolla vuonna 2006, kun hankin Urhon harrastuskoiraksi. Urho osoittautuikin ounasteltua haastavammaksi harrastuskaveriksi, joten yhteiselomme alkutaipaleella sukelsin käyttäytymistieteellisen eläinkoulutuksen maailmaan. Oikealla otteella homma ratkesi Urhon kanssa melko pian ja loppuelämänsä Urho oli mitä ihastuttavin ja valloittavin koiraherra. Koiran kouluttamisessa ja yhteisessä tekemisessä olen sittemmin luottanut  koiralähtöisyyteen, omaehtoisuuteen ja palkitsemiseen.  Yhteistyöllä asiat sujuvat kummasti paremmin! Paljon olen oppinut näiden 16 vuoden aikana jotka olen koirien parissa viettänyt, mutta vielä enemmän on opittavaa edessä.

Henkilökohtaisesti koen, että eettisin ja ekologisin tapa ottaa lemmikki, on tarjota koti rescue-eläimelle. Siksi tahdon olla mukana edistämässä vastuullista rescuetoimintaa, jonka terävin fokus on steriloinneissa kohdemaassa, sekä aidossa pyrkimyksessä tehdä meidät rescuetoimijat tarpeettomiksi. Eläimet eivät ole meitä ihmisiä varten, vaan niillä on oma, ainutlaatuinen elämänsä, josta ne eivät ole kenellekään velkaa. Ajatus siitä, että maailmaan teetetään lisää koiranpentuja, kun tarhat ovat täynnä kodittomia koiria, tuntuu täysin nurinkuriselta. Kulkurit on tehnyt upeaa työtä ja murtanut rescuetoimintaan liittyviä ummehtuneita ennakkoluuloja toimimalla vastuullisesti, avoimesti ja kestävällä pohjalla. Tästä syystä tahdon itsekin olla omalla panoksellani edistämässä rescuekoirien asiaa juuri Kulkureissa.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa