Päivitetty 03.07.2019

Kotia etsivä koira: AIGA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Steriloitu

Perustiedot ja taustat
30.3.2019
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista.  Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen. Myös muilta tarhoilta veera ottaa koiria tarhalle turvaan.

Aiga oli hylätty Glinan tarhalle vievälle peltotielle. Pellolla Aiga on asunut porukassa toisten koirien kanssa ja saanut siellä pennut. Glinan tarhan Ioana on ottanut pennuista osan turvaan ja osa pennuista valitettavasti ehtinyt kuolla. Aiga ja tämän pentu Miranda jäivät Carmenille ja Veeralle ja muuttivat Carpeen.  Aiga asui  tarhalla ollessamme pentunsa Mirandan kanssa, mutta se komensi pentuaan niin kovasti, että Veera erotti ne toisistaan muutama päivä sitten. Aiga asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin. Etenkin ruokailutilanteet ovat Aigalle olleet vähän vaikeita ja sen asuessa vielä pentunsa kanssa nämä tilanteet provosoivat turhautunutta korkeaenergistä Aigaa siinä määrin, että pennun karva pöllysi. Kun olosuhteet ovat optimaaliset, eikä resurssit ole rajalliset, Aiga tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta sitä suositellaan joko perheen ainoaksi koiraksi, tai tapauskohtaisesti voidaan katsoa kotiin jossa on entuudestaan hyvin tasapainoinen ja rento uros. Tulevalla kodilla täytyy löytyä tietotaitoa ja omata paljon kokemusta vastaavista reaktiivisista koirista. Kodilta tulee löytyä valmiudet pystyä eristämään koirat tarvittaessa ilman hankaluuksia.
Kierrosten noustessa Aiga on luultavastikin hyvinkin reaktiivinen alkuun, mutta toki mahdollista että elämän tasaantuessa neiti vähän rauhoittuu saadessaan aktiviteettejä tasaisesti ja tarhaoloissa muodostuneen turhautuneen energiatason ja stressin laskiessa ja poistuessa. Nyt tarhalla Aiga nostattaa helposti kierrokset yli, mutta osaa silti rauhoittua nopeasti. Aiga haukkuu tarhalla ympäristössä oleville tapahtumille.Neiti vähän säpsähtää äkkiliikkeitä, saattanut saada joskus selkäänsä. Nyt, kun Aiga on saanut olla yksin häkissään, Veera on opettanut sitä istumaan ja se oppikin sen todella nopeasti. Se jaksaa keskittyä hyvin nyt, kun sillä ei ole häkkikaveria ja se tarjoaa erilaisia asioita itsenäisesti, joten saattaisipa siitä olla harrastuskaveriksikin. Hieman neiti jännittää kameraa ja siitä kuuluvia ääniä. Aiga on ihmisrakas neiti ja ihmisten kanssa molossien tapaan ihana.

Aigan koko koostuu 55cm ja 25kg numeroista.

Päivitykset
3.7.2019

Aiga neiti ilahtuu kovasti saadessaan vieraita ja huomiota. Neiti haistelee innokkaana vieraita ja syö nameja kädestä rennosti ja innokkaasti. Aiga neiti osaa istua ja mennä maahan pyynnöstä,sekä odottaa ruokaa nätisti istuen.  Neiti on fiksun oloinen koira ja aivan ihana tyypp kaikinpuolin. Aktiiviemme vierailun aikana ukkostaa, mutta Aiga ei vaikuta olevan säästä moksiskaan. Veera kertoo, että Aiga pelkäsi laudan pätkää, kun Veera nosti sellaisen kädessään korkealle kun oli kantamassa pois.  Tämä ehkä kertoo sitä menneisyyttä josta emme tiedä, jolloin neiti on saattanut saada kättä pidemmästä. Agressiivisuutta neidissä ei ole todettu silti ollenkaan, ihminen on neidin mielestä parasta maailmassa. Aigan olisi toivottavaa saada pian oma koti, jossa pääsisi toteuttamaan iloista ja energistä luonnettaan oman ihmisensä kanssa.

uusia kuvia ja video lisätty.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aiga rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Aiga saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aiga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.