Päivitetty 19.11.2020

Kodin saanut koira: AIGA (nyk. LUNA)


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Steriloitu

Perustiedot ja taustat
12.2.2020
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolella sijaitseva, Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty tarhalle alusta alkaen.

Aiga oli hylätty Glinan tarhalle vievälle peltotielle. Pellolla Aiga on asunut porukassa toisten koirien kanssa ja saanut siellä pennut. Osa pennuista ehdittiin saada turvaan, osa ehti kuolla. Aiga ja tämän pentu Miranda jäivät ja muuttivat Carpeen. Aiga asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin. Etenkin ruokailutilanteet ovat Aigalle olleet vähän vaikeita ja sen asuessa vielä pentunsa kanssa nämä tilanteet provosoivat turhautunutta korkeaenergistä Aigaa siinä määrin, että pennun karva pöllysi. Kun olosuhteet ovat optimaaliset, eikä resurssit ole rajalliset, Aiga tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta sitä suositellaan joko perheen ainoaksi koiraksi, tai tapauskohtaisesti voidaan katsoa kotiin jossa on entuudestaan hyvin tasapainoinen ja rento uros. Tulevalla kodilla täytyy löytyä tietotaitoa ja omata paljon kokemusta vastaavista reaktiivisista koirista. Kodilta tulee löytyä valmiudet pystyä eristämään koirat tarvittaessa ilman hankaluuksia. Aiga on hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen koira, joka oppii nopeasti uusia asioita ja se rakastaa touhuta ihmisen kanssa mitä vain.  Aiga haukkuu tarhalla jonkin verran ympäristössä oleville tapahtumille. 

Aiga on kooltaan noin 55cm ja 25-30kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

19.11.2020

vihdoin viime lauantaina matkusti Aiga, uudelta nimeltään Luna Suomeen ja tapasi oman ihmisensä. Kaikkea hyvää Lunalle.<3

15.7.2020

Aiga on varattu omaan kotiin.

12.2.2020
Aktiivimme tapasivat kauniin Aiga neidin, joka on selkeästi innostunut vierailijoista, mutta malttaa hienosti odottaa rauhassa että vieraat pääsevät häkkiin sisälle. Neiti ottaa iloisesti vastaan, nuolee naamaa ja tekee itseään tykö rapsuteltavaksi. Aiga osaa hienosti keskittyä, kun Carmen tulee häkkiin näyttämään tytön istumis- ja odotus taitoja. Aiga on hiukan laihtunut viime kerrasta, ja Carmen epäilee sen johtuvan kylmästä säästä, tai loisista. Madotuskuuria siis neidille tiedossa. Tällä kerralla Aiga ei myöskään jännittelyt kameraa kuten viimeksi. Tämä kaunottaren soisi pian löytävän oman sopivan kodin itsellensä.

3.9.2019
Ihana ja kaunis Aiga ottaa jälleen vierailijat vastaan häkkiinsä innoissaan, mutta yllättävän kohteliaasti. Se tanssii lambadaa kun ihmiset puhuvat sille iloisella äänellä. Vaikka sen kanssa ei paljoakaan ole luonnollisesti tarhalla ehditty treenailla, se vähäkin on jäänyt AIgan mieleen, ja se tarjoaa itsenäisesti istumista ja kontaktia Veeraan, tarhan koirien hoitajaan. Veera kertoo myös, että tarhalla vieraillut 11-vuotias tyttö oli vieraillut Aigan häkissä ja Aiga oli tykännyt lapsesta yhtä paljon kuin kaikista isommistakin ihmisistä. Lapsiperhekin saattaisi siis olla mahdollinen valinta Aigan kodiksi. Kissaperheeseen sen sijaan emme Aigaa suosittele.

Lisätty uusia kuvia ja video upealle Aigalle!


3.7.2019
Aiga neiti ilahtuu kovasti saadessaan vieraita ja huomiota. Neiti haistelee innokkaana vieraita ja syö nameja kädestä rennosti ja innokkaasti. Aiga neiti osaa istua ja mennä maahan pyynnöstä,sekä odottaa ruokaa nätisti istuen.  Neiti on fiksun oloinen koira ja aivan ihana tyypp kaikinpuolin. Aktiiviemme vierailun aikana ukkostaa, mutta Aiga ei vaikuta olevan säästä moksiskaan. Veera kertoo, että Aiga pelkäsi laudan pätkää, kun Veera nosti sellaisen kädessään korkealle kun oli kantamassa pois.  Tämä ehkä kertoo sitä menneisyyttä josta emme tiedä, jolloin neiti on saattanut saada kättä pidemmästä. Agressiivisuutta neidissä ei ole todettu silti ollenkaan, ihminen on neidin mielestä parasta maailmassa. Aigan olisi toivottavaa saada pian oma koti, jossa pääsisi toteuttamaan iloista ja energistä luonnettaan oman ihmisensä kanssa.

Uusia kuvia ja video lisätty.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aiga rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Aiga saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aiga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot : Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.