Päivitetty 21.05.2019

Kotia etsivä koira: CRIO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

21.5.2019

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni –   löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Crio on noin 4-vuotias uros, joka on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla nyt pari vuotta. Alunperin Crio löytyi kadulta, jossa se oli ajautunut tappeluihin muiden koirien kanssa. Crio oli tarhalle tullessaan peloissaan ja masentuneen oloinen, mutta sittemmin se on kovasti reipastunut. Crio ottaa ihmisvieraat innoissaan vastaan ja kun saa päälle vielä herkkuja, on sillä ilo ylimmillään. Crio vaikuttaa energiseltä koiralta, jolla on paljon patoutunutta energiaa sisällään. Se haikaileekin kovasti ulos kopistaan ja katselee haikeana perään, kun ihmiset lähtevät sen luota. Crio on kovin namimotivoitunut ja syö nätisti nameja kädestä. Rapsutukset ovat myös pojan mieleen, joskin sen on alkuun hieman hankala pysyä paikoillaan innostuksesta johtuen.  Crio kuitenkin rauhoittuu melko nopeasti, kun ihmisetkin käyttäytyvät rauhallisesti. Crion häkkinaapurissa asuu sekä uroksia että nartuja, joita Crio käy kohteliaasti aidan läpi tervehtimässä silloin tällöin. Crio sopisi varmasti monenlaiseen tekemiseen ja olisi oiva toveri pitkille metsälenkeille.

Crio on noin 50-55cm korkea ja painoa sillä on 20-25kg.

Päivitykset

21.5.2019

Crio aloitti kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Crio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.