Päivitetty 19.11.2020

Kodin saanut koira: CRIO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
9.2.2020
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni –   löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Crio on noin 4-vuotias uros, joka on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla nyt pari vuotta. Alunperin Crio löytyi kadulta, jossa se oli ajautunut tappeluihin muiden koirien kanssa. Crio oli tarhalle tullessaan peloissaan ja masentuneen oloinen, mutta sittemmin se on kovasti reipastunut. Crio ottaa ihmisvieraat innoissaan vastaan ja kun saa päälle vielä herkkuja, on sillä ilo ylimmillään. Crio vaikuttaa energiseltä koiralta, jolla on paljon patoutunutta energiaa sisällään. Se haikaileekin kovasti ulos kopistaan ja katselee haikeana perään, kun ihmiset lähtevät sen luota. Crio on kovin namimotivoitunut ja syö nätisti nameja kädestä. Rapsutukset ovat myös pojan mieleen, joskin sen on alkuun hieman hankala pysyä paikoillaan innostuksesta johtuen.  Crio kuitenkin rauhoittuu melko nopeasti, kun ihmisetkin käyttäytyvät rauhallisesti. Crion häkkinaapurissa asuu sekä uroksia että nartuja, joita Crio käy kohteliaasti aidan läpi tervehtimässä silloin tällöin. Crio sopisi varmasti monenlaiseen tekemiseen ja olisi oiva toveri pitkille metsälenkeille. Crio asuu yksin, mutta on Andan kertoman mukaan ok myös toisten koirien kanssa.

Crio on noin 50-55cm korkea ja painoa sillä on 20-25kg.

Päivitykset

19.11.2020

Viime lauantaina matkusti Crio vihdoin oman perheensä luo ja aloitti uuden elämänsä.

12.7.2020

Ihana Crio on varattu omaan kotiinsa.

9.2.2020
Aktiivimme tapasivat ihastuttavan Crion vierailullaan Happy Dog Morenissa helmikuussa. Innostunut Crio oli hyvin kiinnostunut kaikesta, mitä häkin ulkopuolella tapahtuu ja pyrki niin innokkaasti mukaan häkin ulkopuolisiin puuhiin, että Crion häkistä livahtamisen estämiseksi häkkiin menee vain yksi aktiiveista. Alkuun Crioa hieman ihmetyttää hänen alueelleen tupsahtanut tulija, mutta pienen kummastelun jälkeen pojasta kuoriutuu oikein reipas ja sosiaalinen kaveri. Crio on melko stressaantunut eikä malta rauhoittua vierailun aikana, se sählää ja painelee koko ajan edestakaisin. Crion olisi hyvä siis pian päästä pois stressaavasta tarhaympäristöstä omaan kotiin.

Lisätty muutama kuva!

21.5.2019
Crio aloitti kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Crio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.