Päivitetty 21.11.2020

Kodin saanut koira: MADI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.11.2020

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät tasaisin väliajoin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat osa häkkejään yksin, osa toisen koiran kanssa yhdessä, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.

Arviolta noin 5-vuotias Madi pelastettiin jo jonkin aikaa sitten pentuineen kadulta. Ikävä kyllä pentuja kohtasi Romanian surullisin, mutta myös tavallisin kohtalo: ne menehtyivät parvovirukseen pian apua saatuaan. Madin kehosta näkee päällekin päin, että se on elämänsä aikana kantanut useita pentueita ja saman tarinan Madia kadulla seuranneet ohikulkijat ovat kertoneet. Heidän mukaansa Madi olisi hylätty maaseudulla sijaitsevan sillan alle, jonka lähistölle se jäi ja synnytti pentueen pentueen perään. Onneksi se aika on nyt takana päin. Madi steriloitiin tarhalle tullessaan, eikä sen enää koskaan tarvitse kantaa kohdussaan yhtäkään pentua.

Madi on lempeä ja ystävällinen koira parhaassä aikuisiässä. Tarhalla Madi jakaa häkkinsä rauhallisen uroksen kanssa ja tulee tämän sekä kaikkien muiden tapaamiensa koirien kanssa hyvin juttuun, kunhan saa rauhassa tutustua niihin. Ihmisten suhteen Madi on rauhallinen ja avoin. Madi on pehmeän oloinen koira, joka ei tee itsestään suurta numeroa, mutta jonka karvapeitteen alla takuulla on rakastava, iloinen ja herttainen kaveri jakamaan jonkun perheen rauhallista arkea. Madi voisikin sopia monenlaiseen kotiin.

Kooltaan Madi on keskikokoinen, noin 47-50 cm korkea ja painaa reilu 15 kiloa.

Päivitykset

21.11.2020
Madia onnisti ja se löysi kodin toisen yhdistyksen kautta.

7.11.2020
Madi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Madi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Madi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Madin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.