Päivitetty 03.10.2019

Kotia etsivä koira: OZY


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
29.10.2018
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa elää kaduilla tai kunnallisilla tarhoilla, joissa niillä on pienet mahdollisuudet selvitä. Paikallisille eläinsuojelijoille työ on loputon ja tarhoille olisi jatkuvasti tunkua uusista koirista. Tarhan koiramäärän kasvaessa epävarmat koirat jäävät helposti uusien, reippaampien koirien varjoon. Näin Ozykin päätyi viettämään Glinan tarhalla useita vuosia, kunnes lopulta muutto Carpen uudelle tarhalle mullisti sen elämän. Uusi rauhallisempi ympäristö on tehnyt ihmeitä Ozylle, joka saa vihdoin mahdollisuuden etsiä sitä omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Ozy on sellainen persoonallinen hölmö. Se on pohjimmiltaan vähän epävarma, mutta samalla niin innoissaan että haluaa osallistua häkin tapahtumiin. Niinpä se tutustuu uusiin ihmisiin ympäriinsä koheltaen. Kun vieraat on todettu mukaviksi Ozy parkkeeraa itsensä lähimmän rapsuttelijan jalkaa vasten ja alkaa sitten tyytyväisenä öristä huomiota saadessaan. Ozyllä onkin äärettömän suloinen ja persoonallinen tapa jutella örisemällä ja murisemalla innostuessaan ja ollessaan onnellinen. Ozy innostuu helposti ihmisen sitä innostaessa ja se tuntuukin kovasti peilaavan ihmisen mielialoja. Kaiken höseltämisensä alla Ozy tuntuukin oikeasti olevan aika herkkä poika, joka kaipaisi kovasti sitä omaa ihmistä jonka seurassa on turvallinen ja hyvä olla.

Ozy tulee mainioisti toimeen narttujen kanssa, mutta toisen uroksen kaveriksi sitä ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Ozy on noin 57 cm korkea ja painaa noin 23 kiloa. Se on tarhalla hoikassa kunnossa.

Päivitykset
4.7.2019
Kohta vuoden Ozy poika on etsinyt omaa kotiaa, ja jälleen aktiivimme tapasivat iloisen Ozyn.
Ozy asuttaa samaa häkkiä nyt tyttökaveri Mirandan kanssa.
Ozy on innokas koira, joka hepuloi iloisesti saadessaan vieraita. Veera kertoo että  Ozy on “oman elämänsä Hessu Hopo”.  Huumoria ja naurua siis tarvitaan tulevassa kodissa.
Ozy tulee luokse ja jää rapsutettavaksi iloisena rapsutuksista. Kameran nähdessään poika jää poseeraamaan Steffille, valmis somekoira siis. Tapaamisen aika poika käy pissaamassa Steffin päälle, ihan vaan ilmoittaakseen että olisi valmis lähtemään tästä häkistä omaan kotiin.  Hepuloinnin jälkeen Ozy ja Miranda käyvät molemmat koppiin nukkumaan vieraiden ollessa vielä häkissä. Lisätty uusia kuvia ja video.

29.10.2018
Ozy on Carpen koirista huolehtivan Veeran mukaan nimetty koirien Hessu Hopoksi. Ja ihan syystä. Jälleen syyskuussa Ozy otti vieraat vastaan hurjalla innolla. Se ravaili ympäri häkkiä ihmisen luota toiselle osaamatta oikein itsekään päättää mihin on menossa. Ozy innostuu ihmisten seurasta kovasti ja sillä tuntuu olevan vaikeuksia valita ryhtyäkö leikkimään vai jäädäkö jonkun vierelle rapsuteltavaksi. Niinpä se koikkalehtaa ensin hetken päättömästi ja sitten päätyy painautumaan jonkun syliin. Kun rapsutukset loppuvat Ozy jää epäuskoisena katsomaan ihmistä ja kertoo sitten haukahtaen, että tämmöinen peli ei nyt vetele. Ozy on äärettömän hauska persoona ja sillä on selvästi paljon annettavaa omalle ihmiselleen.

14.7.2018
Ozy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ozy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ozy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot : Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa