Päivitetty 14.07.2018

Kotia etsivä koira: OZY


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
14.7.2018
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa elää kaduilla tai kunnallisilla tarhoilla, joissa niillä on pienet mahdollisuudet selvitä. Paikallisille eläinsuojelijoille työ on loputon ja tarhoille olisi jatkuvasti tunkua uusista koirista. Tarhan koiramäärän kasvaessa epävarmat koirat jäävät helposti uusien, reippaampien koirien varjoon. Näin Ozykin päätyi viettämään Glinan tarhalla useita vuosia, kunnes lopulta muutto Carpen uudelle tarhalle mullisti sen elämän. Uusi rauhallisempi ympäristö on tehnyt ihmeitä Ozylle, joka saa vihdoin mahdollisuuden etsiä sitä omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Ozy on sellainen persoonallinen hölmö. Se on pohjimmiltaan vähän epävarma, mutta samalla niin innoissaan että haluaa osallistua häkin tapahtumiin. Niinpä se tutustuu uusiin ihmisiin ympäriinsä koheltaen. Kun vieraat on todettu mukaviksi Ozy parkkeeraa itsensä lähimmän rapsuttelijan jalkaa vasten ja alkaa sitten tyytyväisenä öristä huomiota saadessaan. Ozyllä onkin äärettömän suloinen ja persoonallinen tapa jutella örisemällä ja murisemalla innostuessaan ja ollessaan onnellinen. Ozy innostuu helposti ihmisen sitä innostaessa ja se tuntuukin kovasti peilaavan ihmisen mielialoja. Kaiken höseltämisensä alla Ozy tuntuukin oikeasti olevan aika herkkä poika, joka kaipaisi kovasti sitä omaa ihmistä jonka seurassa on turvallinen ja hyvä olla.

Ozy tulee mainioisti toimeen narttujen kanssa, mutta toisen uroksen kaveriksi sitä ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Ozy on noin 57 cm korkea ja painaa noin 23 kiloa. Se on tarhalla hoikassa kunnossa.

14.7.2018
Ozy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ozy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ozy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.