Päivitetty 11.04.2021

Kodin saanut koira: OZY


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.4.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa elää kaduilla tai kunnallisilla tarhoilla, joissa niillä on pienet mahdollisuudet selvitä. Paikallisille eläinsuojelijoille työ on loputon ja tarhoille olisi jatkuvasti tunkua uusista koirista. Tarhan koiramäärän kasvaessa epävarmat koirat jäävät helposti uusien, reippaampien koirien varjoon. Näin Ozykin päätyi viettämään Glinan vanhalla tarhalla useita vuosia, kunnes lopulta muutto Carpen uudelle tarhalle mullisti sen elämän. Uusi rauhallisempi ympäristö on tehnyt ihmeitä Ozylle, joka saa vihdoin mahdollisuuden etsiä sitä omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Ozy on sellainen persoonallinen hölmö. Se on pohjimmiltaan vähän epävarma, mutta samalla niin innoissaan että haluaa osallistua häkin tapahtumiin. Niinpä se tutustuu uusiin ihmisiin ympäriinsä koheltaen. Kun vieraat on todettu mukaviksi Ozy parkkeeraa itsensä lähimmän rapsuttelijan jalkaa vasten ja alkaa sitten tyytyväisenä öristä huomiota saadessaan. Ozyllä onkin äärettömän suloinen ja persoonallinen tapa jutella örisemällä ja murisemalla innostuessaan ja ollessaan onnellinen. Ozy innostuu helposti ihmisen sitä innostaessa ja se tuntuukin kovasti peilaavan ihmisen mielialoja. Kaiken höseltämisen alla Ozy tuntuukin oikeasti olevan aika herkkä poika, joka kaipaisi kovasti sitä omaa ihmistä jonka seurassa on turvallinen ja hyvä olla.

Ozy tulee mainioisti toimeen narttujen kanssa, mutta toisen uroksen kaveriksi sitä ei varmuuden vuoksi luovuteta. Koska Ozy on elänyt tarhalla käytännössä koko elämänsä, Ozyn tulevaan asuinympäristöön on syytä kiinnittää erityistä huomiota, eikä kaupunkiympäristö tai kerrostalokoti ole Ozylle paras mahdollinen vaihtoehto. Ozylle etsitään koirakokenutta kotia, jossa osataan toimia koiran kanssa varmasti, mutta koiralähtöisyyden periaatteita noudattaen.

Ozy on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmadosta saat lisää tietoa täältä tai kysymällä lisää Ozyn yhteyshenkilöltä. Sydänmato tullaan hoitamaan ennen Ozyn Suomeen saapumista tehokkaalla Immiticide-lääkkeellä, joka tappaa loiset koiran elimistöstä. Lääkitys, jonka kustantaa yhdistys, aloitetaan kuitenkin vasta, jos Ozy varataan omaan kotiin. Tällä hetkellä Ozya hoidetaan Advocatella, joka estää sydänmatotaudin etenemisen ja tarttumisen muihin koiriin. Ozylla ei ole havaittu kliinisiä oireita ja se voi hyvin.

Ozy on noin 57 cm korkea ja painaa noin 23 kiloa. Se on tarhalla hoikassa kunnossa.

Päivitykset

10.4.2021
Tänään Ozy saapui vihdoin Suomeen omaan kotiinsa ja otti uuden elämän vastaan uskomattoman reippaasti ja avoimesti. Onnea tulevaan Ozy ja kiitos perheelle, joka tarjosi tälle herralle onnellisen loppuelämän!

19.2.2021
Ja niin vuosien odotus on vihdoin ohi. Tänään Ozy varattiin omaan kotiin.

26.1.2021
Voi Ozy, niin kovasti toivoimme, että vihdoin olisit saanut hyviä uutisia ja mahdollisuuden. Sen sijaan tautitesteissä ennen suunniteltua matkaa kotihoitoon Suomeen Ozylla ilmeni positiivinen sydänmatotartuna ja sen matka tyssäsi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.

22.1.2021
Ozy sai tänään elämänsä parhaita uutisia! Sille on varattu paikka 13.2. Suomeen saapuvassa adoptiokuljetuksessa ja se pääsee kotihoitoon opettelemaan kotikoiran tärkeitä taitoja.

5.11.2020
Kaunis Ozy odottelee edelleen omaa onneaan Carpen tarhalla. Koronatilanteen vuoksi emme ole komistusta päässeet hetkeen tapaamaan, mutta Carpen tarhalta välitettiin Ozyn terveiset: Ozy on terve ja reipas, ystävällinen oma itsensä. Elämäniloa on roppakaupalla jäljellä, vaikka vuosia tarhalla on ehtinyt kertyä luvattoman monta. Ozy nauttii huomiosta ja hellyydestä ja hyppii onnessaan ympäri paddockiaan tavatessaan tuttuja ihmisiä.

Ozysta lisätty videoita!

21.4.2020
Tapasimme kultaisen ja edelleen melko laihassa kunnossa olevan Ozy-pojan joulukuisella käynnillämme Carpen tarhalla. Ozy otti meidät vastaan innostuneesti haukkuen, mutta hiljenipian kun ihmiset pääsivät sisään häkkiin ja Ozy kykeni ottamaan lähikontaktia. Jännittävä tilanne sai Ozyn aika kierroksille, ja kaikessa tohinassa tämä purkautui niin, että Ozy hieman ärähti häkkikaveri Mirandalle. Ärähdyksestä huolimatta kaverukset tulevat oikein hyvin toimeen keskenään. Meihin reipas Ozy suhtautui positiivisesti, namit erityisesti kiinnostivat sitä. Ozy keskittyi tiiviisti herkkuihin ja niiden avulla komistuksen kuvaaminen onnistui helposti. Missä se Ozyn koti oikein on?

Lisätty kuvia ja video.

4.7.2019
Kohta vuoden Ozy poika on etsinyt omaa kotiaa, ja jälleen aktiivimme tapasivat iloisen Ozyn. Ozy asuttaa samaa häkkiä nyt tyttökaveri Mirandan kanssa. Ozy on innokas koira, joka hepuloi iloisesti saadessaan vieraita. Veera kertoo että  Ozy on “oman elämänsä Hessu Hopo”.  Huumoria ja naurua siis tarvitaan tulevassa kodissa. Ozy tulee luokse ja jää rapsutettavaksi iloisena rapsutuksista. Kameran nähdessään poika jää poseeraamaan Steffille, valmis somekoira siis. Tapaamisen aika poika käy pissaamassa Steffin päälle, ihan vaan ilmoittaakseen että olisi valmis lähtemään tästä häkistä omaan kotiin.  Hepuloinnin jälkeen Ozy ja Miranda käyvät molemmat koppiin nukkumaan vieraiden ollessa vielä häkissä.

Lisätty uusia kuvia ja video.

29.10.2018
Ozy on Carpen koirista huolehtivan Veeran mukaan nimetty koirien Hessu Hopoksi. Ja ihan syystä. Jälleen syyskuussa Ozy otti vieraat vastaan hurjalla innolla. Se ravaili ympäri häkkiä ihmisen luota toiselle osaamatta oikein itsekään päättää mihin on menossa. Ozy innostuu ihmisten seurasta kovasti ja sillä tuntuu olevan vaikeuksia valita ryhtyäkö leikkimään vai jäädäkö jonkun vierelle rapsuteltavaksi. Niinpä se koikkalehtaa ensin hetken päättömästi ja sitten päätyy painautumaan jonkun syliin. Kun rapsutukset loppuvat Ozy jää epäuskoisena katsomaan ihmistä ja kertoo sitten haukahtaen, että tämmöinen peli ei nyt vetele. Ozy on äärettömän hauska persoona ja sillä on selvästi paljon annettavaa omalle ihmiselleen.

14.7.2018
Ozy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ozy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ozy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ozyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa