Päivitetty 11.04.2021

Kodin saanut koira: PECORINO (Cheese Puppies) (nyk. Milo)


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Pecorino on herättänyt paljon kiinnostusta ja niinpä pojasta ei oteta uusia kyselyjä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.1.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

Tarhalle hylätään runsaasti pentuja ja ystävälliset ihmiset tuovat sinne löytämiään hylättyjä pentuja. Koirapoika Pecorino ja sen kahdeksan sisarusta hylättiin tarhalle pahvilaatikossa. Pennut ovat nyt noin neljän kuukauden ikäisiä ja muksujen rokotusohjelma on edennyt niin, että ne ovat rokotusten puolesta valmiita matkustamaan omiin koteihinsa helmikuun puolessa välissä. Saksalainen yhdistys etsii koteja kuudelle pennulle ja kolme sisaruksista, Pecorino, Raclette ja Mascarpone etsivät kotia Kulkurit-yhdistyksen kautta.

Pecorino-poju on sisarustensa tavoin aktiivinen ja leikkisä pentu, joka suhtautuu muihin koiriin ja ihmisiin ystävällisesti. Persoonallisuuseroja tässä katraassa ei vielä ole näkyvissä vaan kaikki ovat reippaita peruspentuja.  Pecorino etsii kotia, jossa se saa rakkautta ja lempeää ohjausta kasvaakseen kunnon kotikoiraksi. Tämän koirapojan koko maailma on tarhaympäristö, jossa sen kokemuspiiri on ollut hyvin rajallinen. Siksi samettisilmäinen Pecorino tarvitsee kotiuduttuaan paljon ymmärrystä sen lähtökohdista.  Se saattaa nykyisestä reippaudestaan huolimatta pelätä monenlaisia arkisia asioita kotona ja ympäristössä ja vaatii siis omalta perheeltään suurta kärsivällisyyttä ja koiralähtöistä paneutumista kasvavan pennun sielunelämään ja tarpeisiin.

Pennuilla on tällä hetkellä kokoa noin 35 cm ja painoa 7-8 kg ja niistä kasvaa keskikokoisia koiria, noin 47-50 cm korkeita ja 17-20 kg painavia.

Päivitykset

11.4.2021
Pecorino on kotona. Onnellista elämää Pecorinolle, uudelta nimeltään Milo ja perheelle!

7.2.2021
Pecorino on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

15.1.2021
Pecorino aloittaa toiveikkaana oman kotinsa etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Pecorino tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Pecorino saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pecorino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Pecorinon yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.