Päivitetty 15.03.2021

Kodin saanut koira: MASCARPONE (Cheese Puppies) (nyk. Lulu)


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Mascarpone on herättänyt paljon kiinnostusta ja siksipä siitä ei oteta enää kyselyjä vastaan!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.1.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

Tarhalle hylätään runsaasti pentuja ja ystävälliset ihmiset tuovat sinne löytämiään hylättyjä pentuja. Pikkuinen Mascarpone ja sen kahdeksan sisarusta hylättiin tarhalle pahvilaatikossa. Pennut ovat nyt noin neljän kuukauden ikäisiä ja muksujen rokotusohjelma on edennyt niin, että ne ovat rokotusten puolesta valmiita matkustamaan omiin koteihinsa helmikuun puolessa välissä. Saksalainen yhdistys etsii koteja kuudelle pennulle ja kolme sisaruksista, Mascarpone, Raclette ja Pecorino etsivät kotia Kulkurit-yhdistyksen kautta.

Mascarpone on sisarustensa tavoin aktiivinen ja leikkisä pentu, joka suhtautuu muihin koiriin ja ihmisiin ystävällisesti. Mascarpone on yksi pentueen kolmesta blondipennusta ja todella kaunis tyttö. Persoonallisuuseroja tässä katraassa ei vielä ole näkyvissä vaan kaikki ovat reippaita peruspentuja. Mascarpone tarvitsee kodin, jossa se saa rakkautta ja lempeää ohjausta ja ymmärrystä koiralasta kohtaan, jolla on maailmasta hyvin rajalliset kokemukset. Se saattaa reippaudestaan huolimatta pelätä monenlaisia arkisia asioita kotona ja vaatii siis suurta kärsivällisyyttä ja koiralähtöistä paneutumista kasvavan pennun sielunelämään ja tarpeisiin.

Pennuilla on tällä hetkellä kokoa noin 35 cm ja painoa 7-8 kg ja niistä kasvaa keskikokoisia koiria, noin 47-50 cm korkeita ja 17-20 kg painavia.

Päivitykset

15.3.2021
Mascarpone on kotona, oman perheensa rakastavassa hoivassa. Tytöllä on uusi nimi ja uusi elämä, paljon onnea Lulu ja Lulun oma perhe!

7.2.2021
Mascarpone on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

15.1.2021
Mascarpone aloittaa toiveikkaana oman kotinsa etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Mascarpone tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Mascarpone saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mascarpone on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Mascarponen yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.