Enkelikoira: STAAR (Madelinen pennut)

Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

22.2.2021

Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Madelinesta Luiza kuuli hyväsydämiseltä naiselta, joka oli huolissaan lähistöllä majailevasta luurangonlaihasta koirasta, joka oli juuri synnyttänyt pennut.  Pennut olisivat tuskin ilman Luizan apua selvinneet kovinkaan kauaa, joten Luiza otti turvaan sekä emon, että pennut. Valitettavasti pentueesta kaikki muut, paitsi yksi narttupentu sairastuivat parvoon ja kuudesta sairastuneesta pennusta kolme menehtyi. Kolme pientä taistelijaa kuitenkin selviytyivät ja matkustivat kaikki omiin koteihinsa. Yksi näistä pennuista oli Staar, joka nyt saapuu uudelleen kotia etsiväksi koiraksi.

Staar saapui Suomeen vuoden 2019 kesällä joten hänellä onkin jo paljon kokemusta kotikoirana olemisesta. Staar tulee kuitenkin uudelleen kotia etsiväksi koiraksi, sillä omistajan uusi asunto sijaitsee huomattavan vilkkaassa ympäristössä, ja Staaria on alkanut ahdistamaan ja pelottamaan ulkoilu. Ulkoiluun liittyvä ahdistus on aiheuttanut koiralle stressiä, ja tämä näkyy esimerkiksi pelkona valjaiden pukemista kohtaan. Staaria nykyinen omistaja kuvailee iloiseksi ja hauskaksi koiraksi, joka rapakastaa omia ihmisiään. Vieraisiin ihmisiin Staar suhtautuu hieman epävarmasti ja etenkin miehiä kohtaan se on osoittanut pelkoa, ja vaatikin näiden kanssa enemmän aikaa. Naisiin Staar suhtautuu luottavaisemmin ja tuleekin nopeasti tutustumaan ja hakemaan rapsutuksia. Staar asuu tällä hetkellä kerrostalossa ja osaa olla yksin kotona, se ei hauku eikä tuhoa, mutta toki uudessa ympäristössä tulee panostaa turvallisuuden tunteeseen, jotta yksinolo sujuu sielläkin. Staar tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa ja myös ulkoilu on ollut koirakaverin kanssa helpompaa, kuin yksin. Koska kaupunkiympäristössä Staar ahdistuu ulkoilusta, etsitään sille nyt kotia rauhallisemmasta ympäristöstä ja varmuuden vuoksi ensisijaisesti muualta kuin kerrostalosta. Lapsista tai pieneläimistä Staarilla ei ole kokemusta.

Romamiassa Staaria kuvailtiin seuraavanlaisesti sen ollessa pentu:

Kolme urospentua Corvin, Shine ja Staar asuttavat keskenään piha-aitausta ja niiden aitauksessa on ajoittain melkoinen hulina, kun nämä rämäpäät pistävät leikiksi. Pennut ovat uteliaita ja rohkeita, joskin ihmisiin tottumattomia. Tavattaessa ojat hieman jännittävät, mutta kaikki kolme rohkaistuvat nopeasti. Ihmekös tuo, sillä pennut ovat koko pentuaikansa eläneet tarhaolosuhteissa ja vähillä ihmiskontakteilla. Tarhan ulkopuolisesta maailmasta niillä ei ole minkäänlaisia kokemuksia ja moni asia kotioloissa saattaa vaatia totuttelua. Luiza kertoo, että pennut eivät ole kovia haukkumaan. Pennut kasvavat luultavasti emoaan jonkin verran suuremmaksi. Niiden rotuperimässä on jotakin molossityyppistä koiraa, ja ne tullaan luovuttamaan ainoastaan koteihin, joissa on tuntemusta tämän tyyppisistä koirista.  Staar onkin melkoinen rämäpää, jonka tuleva koti saa varautua siihen, että poika keksii itse itselleen tekemistä, ellei se muuten saa riittävästi aktiviteetteja. Staar vahtii hieman omaa aitaustaan vieraiden koirien tullessa aidan toiselle puolelle.

Staae painaa  nyt 29kiloa ja korkeutta sillä on noin 55cm.

Päivitykset

14.9.2022

Starista tuli enkelikoira terveydellisistä syistä johtuen. Kaipaamaan jäi oma perhe ja koiraveli Shine, jonka kanssa Star sai elää yhteisessä kodissa viimeiset 1,5vuotta.

21.3.2021

Staar on löytänyt oman kodin. 

22.2.2021

Staar palaa kotia etsiväksi koiraksi. Staarin koti muutti keskusta-alueelle ja ulkoilu näin vilkkaassa ympäristössä ei onnistu ilman stressiä ja pelkoa. Staarille etsitään nyt kotia rauhallisemmasta ympäristöstä, esimerkiksi lähiöstä tai taajaman ulkopuolelta. Kodista voi löytyä kiva koirakaveri. Staaria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä ihan pikkulapsiperheeseen.

10.8.2019

Staar tassutteli tänään ensimmäiset askeleensa Suomen maan kamaralla omistettuna koirana. Onnea Staarille ja perheelle!

19.3.2019

Aktiivien tavatessa Staarin veljineen, tulee Staar hetken empimisen jälkeen iloisesti tutustumaan vieraisiin. Se vaikuttaakin kolmikon rohkeimmalta pojalta. Poikatrio tulee hyvin toimeen keskenään, mutta Luiza kertoo, että Shine ja Staar nahistelevat ajoittain ruoasta, mutteivät muuten. Siskostaan Gloryasta Staar ei jostain syystä tykkää, Glorya asuu erillään veljistään tämän takia. Vierailun aikana Staar alkaa leikkimään aitauksessa olevalla maton palasella huomattuan veljensä Corvininkin leikkivän sillä. Kyllästyttyään se tulee notkumaan aktiivien jalkoihin ja nojaa päällään ihmistä vasten. Todella kultainen pentu, jonka tulevalta perheeltä vaaditaan varmasti myös ripaus huumorintajua. Lisätty video ja kuvia.

30.11.2018

Staar aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Staar tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Staarin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Staar saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Staar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

https://www.youtube.com/watch?v=_ltL8lcNXRM

https://www.youtube.com/watch?v=tyvke065kx4

https://www.youtube.com/watch?v=rc9vK56ox_4

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: