Päivitetty 21.01.2021

Kotia etsivä koira: CLEO (tulossa Suomeen kotihoitoon 13.2.)


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta
18.9.2020
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä ne hylätään usein ilman emoaan jo hyvin nuorina. Tällaisten hylättyjen pentujen mahdollisuudet selvitä omillaan ovat hyvin pienet ja monien tarina päättyy aivan liian aikaisin. Toisinaan pentuja kohtaa kuitenkin onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne ajoissa. Näin kävi syksyllä 2017, kun eräs nainen löysi seitsemän pentua hylättynä. Hänellä ei itsellään ollut mahdollisuuksia huolehtia pienistä pennuista, joten pennut päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanin Carpen uudelle tarhalle.

Pennut olivat löytöhetkellä jo heikossa kunnossa ja täynnä matoja. Kuten usein pienten ja heikkojen pentujen kohdalla käy, myös nämä seitsemän sairastuivat parvoon. Kaikesta huolenpidosta ja hoidosta huolimatta lopulta vain kaksi pennuista selvisi hengissä. Nämä kaksi taistelijaa, Cleo ja Cava, olivat onnekkaita ja voittivat taudin. Huhtikuussa 2018 ne olivat valmiita aloittamaan omien kotien etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tammikuussa 2019 sisaruksista Cava pääsi vihdoin lentämään omaan kotiinsa Suomeen. Kaunis Cleo elää edelleen Carpen tarhalla, jossa se odottaa, että joku huomaisi sen potentiaalin mitä Cleossa on. Pentuina Cava ja Cleo oppivat selviytymään olemalla varovaisia. Niinpä Cleo tuleekin tarvitsemaan kodin, jossa sille annetaan paljon aikaa, ymmärrystä ja tukea, jotta Cleo pääsee näyttämään sen puolen itsestään, joka tarhalla ei pääse näkyviin. 

Cleo on ujo uusissa tilanteissa. Pitkät hoitojaksot ja ikävät ihmiskokemukset ovat vaikuttaneet sen sosiaalistumiseen ja se jännittääkin vielä kovasti uusia ihmisiä. Tästä huolimatta ihmiset ja huomio kiinnostavat sitä kovasti ja jo hetken tilannetta ihmeteltyään se tulee uteliaasti tutustumaan vieraaseen. Kosketus jännittää vielä Cleoa ja se kaartelee ihmisen ympärillä. Se selvästi haluaisi kuitenkin tulla lähelle ja niinpä Cleo jää ihmisen lähelle leveän hymyn ja villisti heiluvan hännän kera. Cleo onkin kovin herttaisen ja pehmeän oloinen tyttö, joka selvästi kaipaa ihmisen seuraa, mutta kynnys on vielä liian korkea. Tarhalla aiemmin asuneen suomalaisen Veeran kanssa Cleo on jo tuttu ja se käykin aina onnellisena moikkaamassa Veeraa, kun tämä menee sen häkkiin.

Cleo etsii kotia, jossa on entuudestaan kokemusta aroista koirista ja koiran elekieli on jo tuttu juttu. Rauhallinen ympäristö katsotaan eduksi. Cleo luovutetaan vain kotiin, jossa on entuudestaan sosiaalinen koirakaveri helpottamassa tytön sopeutumista kotikoiraksi.

Cleo on noin 55 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa.

Päivitykset

21.1.2021

Tänään saimme uutisista parhaimpia! Cleo on saanut paikan seuraavasta kuormasta, ja matkustaa Suomeen kotihoitoon 13.2.2021.


18.9.2020
Veera on muuttanut pois Carpen tarhalta, mutta käy edelleen tapaamassa Carpen koiria säännöllisesti. Veera lähettikin meille herttaisen ujopiimän, Cleon kuulumisia taannoin. Kun tuttu Veera käy moikkaamassa Cleo, se tulee iloisena nuuskimaan ja pyörimään Veeran ympärille. Koskettaa voi ohimennen rinnasta, mutta Cleo ei jää paikoilleen kosketettavaksi pidemmäksi aikaa. Aidan läpi kuitenkin Cleo antaa rapsuttaa pidemmänkin aikaa. Tarhaympäristö ja suhteellisen harvat ihmiskontaktit eivät Cleon tilannetta helpota, joten olisipa ihanaa, että Cleo pian löytäisi osaavan kodin jossa pääsisi reipastumaan ja ottamaan elämästä irti sen, mitä sillä on annettavana.

Lisätty video ja kuvia.

13.2.2019
Cleo-tytön elämä tarhalla vain jatkuu. Cleon kuulumisia lukiessa ja katsoessa tulee vahvasti se tunne, että tämänkään koiran paikka ei ole enää tarhalla. Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat taas ihanan Cleon. Vieraiden astuessa häkkiin Cleo oli heistä hyvin kiinnostunut ja menikin innoissaan vieraita vastaan. Kosketusetäisyydelle Cleo ei kuitenkaan mennyt, mutta se juoksi innoissaan häkissä häntä heiluen, kävi nuuskimassa vieraita, nappaamassa nameja kädestä ja perääntyi sitten taas rauhoittelemaan itseään. Tarhalla asuvan Veeran mukaan Cleo ei ole aiemmin ollut näin ilahtuneen oloinen vieraista. Cleo vaikutti vahvasti siltä, että se olisi mieluusti tullut lähemmäs ihmistä, mutta rohkeus ei kuitenkaan aivan riittänyt. Lyhyenkin vierailun aikana Cleo edistyi koko ajan ja Cleo haki rohkeammin nameja. Rauhallisessa, kärsivällisessä ja osaavassa kodissa Cleosta kasvaisi ajan myötä varmasti upea tapaus. Vieraiden siirtyessä häkin ulkopuolelle, Cleo tulee lähelle, nousee häkin seinämää vasten ja tavoittelee häkin raoista nameja. Tällä hetkellä Cleo jakaa häkkinsä toisen reippaamaan ja hyvin tasapainoisen oloisen koiran kanssa.

2.9.2019
Heinäkuisella reissullaan aktiivimme tapasivat myös ihastuttavan Cleon. Cleo käy häntä alhaalla heiluen hakemassa namit vieraiden kädestä, mutta livahtaa usein hieman kauemmas hakemaan rohkeutta. Cleo on selkeästi kiinnostunut vieraista, mutta rohkeus ei kuitenkaan riitä siihen, että se päästäisi lyhyen vierailun aikana vieraita ihmisiä koskemaan  itseään. Cleon olisikin jo aika päästä omaan kotiin harjoittelemaan rauhassa kotikoiran taitoja. Reipas koirakaveri toisi varmasti Cleolle turvaa uusien asioiden opettelussa. Cleo myös arvostaisi kotia, jossa se saisi omaan tahtiinsa tutustua uusiin asioihin ja jossa ymmärrettäisiin ujon koiran tarpeita.

Ihanasta Cleosta lisätty myös muutama kuva.

27.5.2019
Toukokuussa Romaniassa ja Carpen tarhalla vierailleet aktiivimme tapasivat myös Cleon. Cleo asuu edelleen Dilin ja toisen uroksen kanssa Carpen isoimmassa häkissä. Cleo on vähän ujompi kuin Dili, mutta on kuitenkin tarhallaoloaikanaan rohkaistunut ja kotona se hyötyisi varmasti koirakaverista. Se tulee hetken tilannetta tarkkailtuaan ja pohdittuaan syömään vieraiden kädestä nameja. Vierailun aikana rentoutuu koko ajan enemmän, kun saa rauhassa omaan tahtiinsa asiaa puntaroida ja vieraat istuvat rauhassa maassa antaen Cleon itsensä lähestyä vieraita niin halutessaan. Cleo on todella kaunis koira, jonka kauneutta on vaikea pukea sanoiksi, se pitää kokea. Cleo etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa sillä on mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa.

Lisätty pari kuvaa ja video.

29.10.2018
Nuoren Cleon elämä jatkaa samalla radallaan. Syksyn sateet ovat jo ehtineet Romaniaan ja pian tarhalle saapuvat lumi ja talven viimat. Cleon elämä koostuu tutusta arjesta, pienestä häkistä ja parista tutusta koirakaverista. Niinpä kaikki uusi ymmärrettävästi jännittää sitä kovasti. Kun aktiivimme vierailivat syyskuussa Carpen tarhalla Cleo oli jälleen varovaisen utelias vieraita kohtaan. Outo tilanne jännitti sitä kovasti, mutta siitä huolimatta se kävi hakemassa vierailijoilta nameja. Kun Cleon häkissä puuhailee se seuraa uteliaasti ihmisen perässä ja osallistuu kaikkeen innokkaasti. Cleolla on selvästi kova halu päästä ujoutensa yli, mutta tarhaoloissa se on hyvin vaikeaa. Olisi hienoa jos Cleolle löytyisi kärsivällinen ja rauhallinen koti, jossa se pääsisi puhkeamaan kukkaan.

9.8.2018
Cleo odottelee edelleen Carpen tarhalla omaa kotiaan. Maailma on sille edelleen melko jännittävä paikka, mutta hiljalleen Cleo totuttelee uusiin asioihin. Namit kiinnostavat Cleoa kovasti ja hetken ihmeteltyään se käy rohkeasti myös haistelemassa vieraita. Häkkikavereiden avulla se uskaltautuu rapsuteltavaksi. Uudet ihmiset ja tilanteet ovat sille vielä pelottavia, mutta saadessaan totutella omaan tahtiin Cleon uteliaisuus voittaa. Reipas koirakaveri ja rauhallinen koti olisivat varmasti mieluisia Cleolle.

15.6.2018
Cleo on muuttanut asumaan samaan häkkiin kahden reippaan ja sosiaalisen aikuisen kanssa. Tämä on selvästi tehnyt Cleolle ihmeitä ja se on selvästi reipastunut. Toukokuussa aktiiviemme vieraillessa Carpen tarhalla Cleo kävi uteliaasti haistelemassa häkkiin ilmestyneitä vieraita. Vaikka tilanne sitä ujostuttikin, ei Cleo malttanut pysyä kauaa pois vieraiden luota. Tuttuja ihmisiä kohtaan Cleo on reippaampi ja selvästi huomionkipeä. Se ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Ujoutensa alla Cleo onkin äärettömän ystävällinen ja lempeä nuorukainen.

18.4.2018
Cleo aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Cleo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cleo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cleon yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.