Päivitetty 26.03.2021

Kodin saanut koira: CLEO (Suomessa)


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta
(päivitetty 9.3.21)
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Syksyllä 2017 eräs nainen löysi seitsemän pentua hylättynä. Hänellä ei itsellään ollut mahdollisuuksia huolehtia pienistä pennuista, joten pennut päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanin Carpen tarhalle.

Pennut olivat löytöhetkellä jo heikossa kunnossa ja täynnä matoja. Kuten usein pienten ja heikkojen pentujen kohdalla käy, myös nämä seitsemän sairastuivat parvoon. Kaikesta huolenpidosta ja hoidosta huolimatta lopulta vain kaksi pennuista selvisi hengissä. Nämä kaksi taistelijaa, Cleo ja Cava, olivat onnekkaita ja voittivat taudin. Huhtikuussa 2018 ne olivat valmiita aloittamaan omien kotien etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Cleon sisko sai kodin 2019 Suomesta.

Cleo joutui odottelemaan tarhalla paljon siskoaan pidempään ja saapui Suomeen helmikuussa 2021. Cleo opettelee nyt kotikoiran taitoja kotihoidossa ja etsii sieltä käsin omaa kotiaan. Cleo on vielä ujo uusissa tilanteissa. Pitkät hoitojaksot ja ikävät ihmiskokemukset ovat vaikuttaneet sen sosiaalistumiseen ja se jännittääkin vielä kovasti uusia ihmisiä. Tästä huolimatta ihmiset ja huomio kiinnostavat sitä kovasti ja jo hetken tilannetta ihmeteltyään se tulee uteliaasti tutustumaan vieraaseen. Kosketus jännittää vielä Cleoa ja se kaartelee ihmisen ympärillä. Se selvästi haluaisi kuitenkin tulla lähelle ja niinpä Cleo jää ihmisen lähelle leveän hymyn ja villisti heiluvan hännän kera. Cleo onkin kovin herttaisen ja pehmeän oloinen tyttö, joka selvästi kaipaa ihmisen seuraa, mutta kynnys on vielä liian korkea.

Cleo etsii kotia, jossa on entuudestaan kokemusta aroista koirista ja koiran elekieli on jo tuttu juttu. Rauhallinen ympäristö katsotaan eduksi.

Cleo on noin 55 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa.

Päivitykset
26.3.2021
Tänään oli Cleon uuden elämän ensimmäinen päivä, kun Cleon oma perhe haki hänet kotiin. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Cleo ja perhe! Ja kiitos kotihoitajalle Cleon hyvästä hoidosta!

23.3.2021
Herttainen Cleo on varattu omaan kotiin.

21.2.2021

Kuulumisia kotihoidosta: Cleo on toistaiseksi aika vähän kiinnostunut muista koirista, eikä ole niiden perään juurikaan.  Cleo voisi siis mennä ainoanakin koirana.

Ääniin Cleo ei ole reagoinut mitenkään, kulkee rappuset ongelmitta ja ei ole ollut moksiskaan vastaan tulevista naapureista rapussa. Ensimmäistä kertaa kotihoitopaikaan saapuessaan Cleo säikähti valtavasti ovesta heijastuvaa omaa kuvaansa. Sen jälkeen kävelyt ovat olleet suhteellisen rentoja, vaikka liikkuvat autot vielä vähän jännittävät. Muuten Cleo tutkii ulkomaailmaa jo uteliaasti.

Cleo on todella laihassa kunnossa ja kotihoitajan tavoitteena onkin saada tytölle hiljalleen lisää painoa.

13.2.2021

Cleo saapui tänään uuvuttavan matkan jälkeen Suomeen kotihoitoon. Uusi tilanne jännittääkin tyttöä kovasti ja tulevat päivät kuluvat varmasti lepäillen, kotihoitopaikkaan tutustuen ja voimia keräillen.

21.1.2021

Tänään saimme uutisista parhaimpia! Cleo on saanut paikan seuraavasta kuormasta, ja matkustaa Suomeen kotihoitoon 13.2.2021.

18.9.2020
Veera on muuttanut pois Carpen tarhalta, mutta käy edelleen tapaamassa Carpen koiria säännöllisesti. Veera lähettikin meille herttaisen ujopiimän, Cleon kuulumisia taannoin. Kun tuttu Veera käy moikkaamassa Cleo, se tulee iloisena nuuskimaan ja pyörimään Veeran ympärille. Koskettaa voi ohimennen rinnasta, mutta Cleo ei jää paikoilleen kosketettavaksi pidemmäksi aikaa. Aidan läpi kuitenkin Cleo antaa rapsuttaa pidemmänkin aikaa. Tarhaympäristö ja suhteellisen harvat ihmiskontaktit eivät Cleon tilannetta helpota, joten olisipa ihanaa, että Cleo pian löytäisi osaavan kodin jossa pääsisi reipastumaan ja ottamaan elämästä irti sen, mitä sillä on annettavana.

13.2.2019
Cleo-tytön elämä tarhalla vain jatkuu. Cleon kuulumisia lukiessa ja katsoessa tulee vahvasti se tunne, että tämänkään koiran paikka ei ole enää tarhalla. Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat taas ihanan Cleon. Vieraiden astuessa häkkiin Cleo oli heistä hyvin kiinnostunut ja menikin innoissaan vieraita vastaan. Kosketusetäisyydelle Cleo ei kuitenkaan mennyt, mutta se juoksi innoissaan häkissä häntä heiluen, kävi nuuskimassa vieraita, nappaamassa nameja kädestä ja perääntyi sitten taas rauhoittelemaan itseään. Tarhalla asuvan Veeran mukaan Cleo ei ole aiemmin ollut näin ilahtuneen oloinen vieraista. Cleo vaikutti vahvasti siltä, että se olisi mieluusti tullut lähemmäs ihmistä, mutta rohkeus ei kuitenkaan aivan riittänyt. Lyhyenkin vierailun aikana Cleo edistyi koko ajan ja Cleo haki rohkeammin nameja. Rauhallisessa, kärsivällisessä ja osaavassa kodissa Cleosta kasvaisi ajan myötä varmasti upea tapaus. Vieraiden siirtyessä häkin ulkopuolelle, Cleo tulee lähelle, nousee häkin seinämää vasten ja tavoittelee häkin raoista nameja. Tällä hetkellä Cleo jakaa häkkinsä toisen reippaamaan ja hyvin tasapainoisen oloisen koiran kanssa.

2.9.2019
Heinäkuisella reissullaan aktiivimme tapasivat myös ihastuttavan Cleon. Cleo käy häntä alhaalla heiluen hakemassa namit vieraiden kädestä, mutta livahtaa usein hieman kauemmas hakemaan rohkeutta. Cleo on selkeästi kiinnostunut vieraista, mutta rohkeus ei kuitenkaan riitä siihen, että se päästäisi lyhyen vierailun aikana vieraita ihmisiä koskemaan  itseään. Cleon olisikin jo aika päästä omaan kotiin harjoittelemaan rauhassa kotikoiran taitoja. Reipas koirakaveri toisi varmasti Cleolle turvaa uusien asioiden opettelussa. Cleo myös arvostaisi kotia, jossa se saisi omaan tahtiinsa tutustua uusiin asioihin ja jossa ymmärrettäisiin ujon koiran tarpeita.

27.5.2019
Toukokuussa Romaniassa ja Carpen tarhalla vierailleet aktiivimme tapasivat myös Cleon. Cleo asuu edelleen Dilin ja toisen uroksen kanssa Carpen isoimmassa häkissä. Cleo on vähän ujompi kuin Dili, mutta on kuitenkin tarhallaoloaikanaan rohkaistunut ja kotona se hyötyisi varmasti koirakaverista. Se tulee hetken tilannetta tarkkailtuaan ja pohdittuaan syömään vieraiden kädestä nameja. Vierailun aikana rentoutuu koko ajan enemmän, kun saa rauhassa omaan tahtiinsa asiaa puntaroida ja vieraat istuvat rauhassa maassa antaen Cleon itsensä lähestyä vieraita niin halutessaan. Cleo on todella kaunis koira, jonka kauneutta on vaikea pukea sanoiksi, se pitää kokea. Cleo etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa sillä on mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa.

29.10.2018
Nuoren Cleon elämä jatkaa samalla radallaan. Syksyn sateet ovat jo ehtineet Romaniaan ja pian tarhalle saapuvat lumi ja talven viimat. Cleon elämä koostuu tutusta arjesta, pienestä häkistä ja parista tutusta koirakaverista. Niinpä kaikki uusi ymmärrettävästi jännittää sitä kovasti. Kun aktiivimme vierailivat syyskuussa Carpen tarhalla Cleo oli jälleen varovaisen utelias vieraita kohtaan. Outo tilanne jännitti sitä kovasti, mutta siitä huolimatta se kävi hakemassa vierailijoilta nameja. Kun Cleon häkissä puuhailee se seuraa uteliaasti ihmisen perässä ja osallistuu kaikkeen innokkaasti. Cleolla on selvästi kova halu päästä ujoutensa yli, mutta tarhaoloissa se on hyvin vaikeaa. Olisi hienoa jos Cleolle löytyisi kärsivällinen ja rauhallinen koti, jossa se pääsisi puhkeamaan kukkaan.

9.8.2018
Cleo odottelee edelleen Carpen tarhalla omaa kotiaan. Maailma on sille edelleen melko jännittävä paikka, mutta hiljalleen Cleo totuttelee uusiin asioihin. Namit kiinnostavat Cleoa kovasti ja hetken ihmeteltyään se käy rohkeasti myös haistelemassa vieraita. Häkkikavereiden avulla se uskaltautuu rapsuteltavaksi. Uudet ihmiset ja tilanteet ovat sille vielä pelottavia, mutta saadessaan totutella omaan tahtiin Cleon uteliaisuus voittaa. Reipas koirakaveri ja rauhallinen koti olisivat varmasti mieluisia Cleolle.

15.6.2018
Cleo on muuttanut asumaan samaan häkkiin kahden reippaan ja sosiaalisen aikuisen kanssa. Tämä on selvästi tehnyt Cleolle ihmeitä ja se on selvästi reipastunut. Toukokuussa aktiiviemme vieraillessa Carpen tarhalla Cleo kävi uteliaasti haistelemassa häkkiin ilmestyneitä vieraita. Vaikka tilanne sitä ujostuttikin, ei Cleo malttanut pysyä kauaa pois vieraiden luota. Tuttuja ihmisiä kohtaan Cleo on reippaampi ja selvästi huomionkipeä. Se ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Ujoutensa alla Cleo onkin äärettömän ystävällinen ja lempeä nuorukainen.

18.4.2018
Cleo aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Cleo saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cleo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cleon yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.