Päivitetty 09.08.2018

Kotia etsivä koira: CLEO


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
9.8.2018

Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä ne hylätään usein ilman emoaan jo hyvin nuorina. Tällaisten hylättyjen pentujen mahdollisuudet selvitä omillaan ovat hyvin pienet ja monien tarina päättyy aivan liian aikaisin. Toisinaan pentuja kohtaa kuitenkin onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne ajoissa. Näin kävi syksyllä 2017, kun eräs hyväsydäminen nainen löysi seitsemän pentua hylättynä. Hänellä ei itsellään ollut mahdollisuuksia huolehtia pienistä pennuista, joten pennut päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanin Carpen uudelle tarhalle.

Pennut olivat löytöhetkellä jo heikossa kunnossa ja täynnä matoja. Kuten usein pienten ja heikkojen pentujen kohdalla käy, myös nämä seitsemän sairastuivat parvoon. Kaikesta huolenpidosta ja hoidosta huolimatta lopulta vain kaksi pennuista selvisi hengissä. Nämä kaksi taistelijaa, Cleo ja Cava, ovat nyt täysin toipuneet ja valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Cava ja Cleo ovat kokeneet paljon pienen elämänsä aikana. Ne ovat oppineet selviytymään olemalla varovaisia ja pitämällä puolensa isossakin porukassa. Niinpä ne tulevat kaipaamaan kodissaan paljon aikaa, ymmärrystä ja tukea, jotta niistä kasvaa tasapainoisia ja terveen itsevarmoja nuorukaisia. Tytöille etsitään kokeneita ja rauhallisia koteja.

Cleo on vielä melko ujo uusissa tilanteissa. Pitkät hoitojaksot ja ikävät ihmiskokemukset ovat vaikuttaneet sen sosiaalistumiseen ja se jännittääkin vielä kovasti uusia ihmisiä. Tästä huolimatta ihmiset ja huomio kiinnostavat sitä kovasti ja jo hetken tilannetta ihmeteltyään se tulee uteliaasti tutustumaan vieraaseen. Kosketus jännittää vielä Cleoa ja se kaartelee ihmisen ympärillä. Se selvästi haluaisi kuitenkin tulla lähelle ja niinpä Cleo jää ihmisen lähelle mielistelemään tätä leveän hymyn ja villisti heiluvan hännän kera. Cleo onkin kovin herttaisen ja pehmeän oloinen tyttö, jolla on selvästi kova tarve miellyttää ihmistä ja toimia oikein.

Cleo on nyt noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa. Se luultavasti kasvaa vielä hieman.

9.8.2018
Cleo odottelee edelleen Carpen tarhalla omaa kotiaan. Maailma on sille edelleen melko jännittävä paikka, mutta hiljalleen Cleo totuttelee uusiin asioihin. Namit kiinnostavat Cleoa kovasti ja hetken ihmeteltyään se käy rohkeasti myös haistelemassa vieraita. Häkkikavereiden avulla se uskaltautuu rapsuteltavaksi. Uudet ihmiset ja tilanteet ovat sille vielä pelottavia, mutta saadessaan totutella omaan tahtiin Cleon uteliaisuus voittaa. Reipas koirakaveri ja rauhallinen koti olisivat varmasti mieluisia Cleolle.

15.6.2018
Cleo on muuttanut asumaan samaan häkkiin kahden reippaan ja sosiaalisen aikuisen kanssa. Tämä on selvästi tehnyt Cleolle ihmeitä ja se on selvästi reipastunut. Toukokuussa aktiiviemme vieraillessa Carpen tarhalla Cleo kävi uteliaasti haistelemassa häkkiin ilmestyneitä vieraita. Vaikka tilanne sitä ujostuttikin, ei Cleo malttanut pysyä kauaa pois vieraiden luota. Tuttuja ihmisiä kohtaan Cleo on reippaampi ja selvästi huomionkipeä. Se ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Ujoutensa alla Cleo onkin äärettömän ystävällinen ja lempeä nuorukainen.

18.4.2018
Cleo aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cleo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cleo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.