Kodin saanut koira: CAVA

Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta
29.10.2018

Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä ne hylätään usein ilman emoaan jo hyvin nuorina. Tällaisten hylättyjen pentujen mahdollisuudet selvitä omillaan ovat hyvin pienet ja monien tarina päättyy aivan liian aikaisin. Toisinaan pentuja kohtaa kuitenkin onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne ajoissa. Näin kävi syksyllä 2017, kun eräs hyväsydäminen nainen löysi seitsemän pentua hylättynä. Hänellä ei itsellään ollut mahdollisuuksia huolehtia pienistä pennuista, joten pennut päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanin Carpen uudelle tarhalle.

Pennut olivat löytöhetkellä jo heikossa kunnossa ja täynnä matoja. Kuten usein pienten ja heikkojen pentujen kohdalla käy, myös nämä seitsemän sairastuivat parvoon. Kaikesta huolenpidosta ja hoidosta huolimatta lopulta vain kaksi pennuista selvisi hengissä. Nämä kaksi taistelijaa, Cleo ja Cava, ovat nyt täysin toipuneet ja valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Cava ja Cleo ovat kokeneet paljon pienen elämänsä aikana. Ne ovat oppineet selviytymään olemalla varovaisia ja pitämällä puolensa isossakin porukassa. Niinpä ne tulevat kaipaamaan kodissaan paljon aikaa, ymmärrystä ja tukea, jotta niistä kasvaa tasapainoisia ja terveen itsevarmoja nuorukaisia. Tytöille etsitään kokeneita ja rauhallisia koteja.

Cava on vielä melko ujo uusissa tilanteissa. Pitkät hoitojaksot ja ikävät ihmiskokemukset ovat vaikuttaneet sen sosiaalistumiseen ja se jännittääkin vielä kovasti uusia ihmisiä. Tästä huolimatta ihmiset ja huomio kiinnostavat sitä kovasti ja jo hetken tilannetta ihmeteltyään se tulee uteliaasti tutustumaan vieraaseen. Tuttujen ihmisten kanssa Cava on kovin huomionkipeä ja se jääkin jännityksestään huolimatta ihmisen vierelle nauttimaan rapsutuksista. Ujoutensa alla Cava onkin mitä herttaisin ja kultaisin pieni tyttö.

Cava on nyt noin 50 cm korkea ja painaa noin 15-17 kiloa. Se saattaa kasvaa vielä hieman.

14.1.2019
Cavan suuri seikkailu Suomessa on alkanut, kun se lensi oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

4.12.2018
Herttainen Cava pääsee pian näkemään miten onnellista elämä on tarhan hälyn ulkopuolella, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

29.10.2018
Stressaava tarhaympäristö on monille herkille koirille liikaa. Niin on käynyt myös Cavan kohdalla, sillä sen upea luonne pääsee harvoin oikeuksiinsa tarhan hälinässä. Heti kun tarhalla tapahtuu jotakin, mikä innostaa muita koiria ja aiheuttaa tarhalle möykkää, hakee Cava oman koppinsa suojasta turvaa ja rauhaa. Kun tarhalla on rauhallista Cava on oma, ihmisrakas ja herttainen itsensä. Silloin se käy varovasti tutun ihmisen luona pyytämässä huomiota ja jää siihen vierelle rapsuteltavaksi. Cava onkin selvästi äärettömän kultainen ja lempeä tyttö, joka tarvitsisi rauhallisen ympäristön reipastuakseen. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Cavalle.

8.9.2018
Suloinen Cava on jälleen muuttanut sen häkkikaverin Iljan matkattua omaan kotiinsa Suomeen. Nyt Cavan kaverina asuu lempeä nuorimies Roger, jonka kanssa Cava tulee mainiosti toimeen. Cava on kovin herkkä tarhan stressaavalle ympäristölle ja melulle ja onkin selvästi ujompi silloin, kun ympärillä on paljon hälinää. Rauhallisina hetkinä se on paljon reippaampi ja kovin huomionkipeä ja ihmisten perään.

Lisätty Cavalle tuore video syyskuulta.

3.8.2018
Cava on hiljattain saanut uuden häkkikaverin, Iljan. Reippaan koirakaverin seura on tehnyt Cavalle äärettömän hyvää ja se on selvästi alkanut tulla ulos kuorestaan. Ihmiset kiinnostavat sitä kovasti ja häkin aidan läpi sen häntä alkaa heti heilua kun se kuulee oman nimensä, mutta heti kun tilanne käy liian jännittäväksi Cava käy hakemassa turvaa kopistaan. Olisi hienoa jos kaunis Cava pääsisi pian rauhallisempaan ympäristöön, jossa se saisi omaan tahtiin totutella uusiin ja jännittäviin asioihin. Pohjimmiltaan se on edelleen oma kultainen ja ihastuttava itsensä, jolla olisi paljon annettavaa omalle perheelleen.

15.6.2018
Upean Cavan elämä ei ole ollut helppoa. Kasvaminen stressaavassa ja äänekkäässä tarhaympäristössä on erityisesti ujoille koirille vaikea paikka. Myös Cava selvästi stressaa tarhaoloista ja vetäytyy herkästi sivummalle jos muut koirat tarhalla innostuvat esimerkiksi vieraista. Cava kävi hiljattain steriloitavana ja klinikan hiljaisemman ilmapiirin ansiosta myös sen todellinen luonne pääsi esiin. Veeran mennessä tervehtimään Cavaa ja sen siskoa Cleoa Cava oli suunniltaan onnesta. Se tervehti Veeraa häntä villisti heiluen samalla kun se tuli vienosti pyytämään huomiota ja rapsutuksia. Cava on äärettömän hellä ja lempeä tyttö ja kotioloissa rakkaudella ja kärsivällisyydellä siitä kuoriutuu varmasti mitä uskollisin perheenjäsen.

18.4.2018
Cava aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cava saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cava on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: