Päivitetty 03.08.2021

Kodin saanut koira: FRIDAH


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta 
28.2.2021

Ioana Bodea on pitkän linjan eläinsuojelija Romaniassa ja Kulkurien pitkäaikainen, luotettava yhteistyökumppani. Hänen hoivissaan on jatkuvasti yli 100 koditonta koiraa ja suuri joukko hänen suojattejaan on saanut vuosien aikana kodit Suomesta. Ioana välittää suuresti jokaisesta pelastamastaan koirasta ja osaa kertoa niiden luonteesta tarkasti.

Ioana löysi Fridahin Mogosoaian kunnalliselta tarhalta, jonne se oli otettu talteen rankkurien toimesta. Kyseisellä tarhalla kodittomat koirat lopetetaan 14 vuorokauden päästä, jollei niiden omistajaa löydy tai joku muu halua adoptoida koiraa. Ioana ihastui Fridahin lempeyteen ja kun sen kohtalokas kaksi viikkoa tuli täyteen, Ioana ilmoitti ottavansa Fridahin. Fridahin menneisyydestä emme tiedä, mutta venyneet nisät kertovat sillä olleen melko hiljattain pentuja.

Fridah muutti helmikuun puolessa välissä yksityiselle One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan ja on totutellut nyt uuteen elämänvaiheeseensa, jonka toivomme jäävän sille väliaikaiseksi pysäkiksi.

Fridah on hurmaava, pari-vuotias saksanpaimenkoira-mix narttu, joka etsii nyt lopullista, omaa kotiaan Suomesta. Fridah on stressaavassakin elämäntilanteessa useiden muutosten keskellä verrattain rauhallinen, ystävällinen, lempeä ja utelias. Se tutustuuu mielellään uusiin ihmisiin ja muihin koiriin, tullen niiden kanssa hyvin juttuun. Fridah ei ainakaan toistaiseksi ole erityisen kova haukkumaan tarhaolosuhteissa.

Fridah tulee tarvitsemaan aktiivisen kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa, virikkeitä ja sosiaalista elämää. Fridah tarvitsee varmasti myös peruskoulutusta, joka tulee toteuttaa vain positiivisin koulutusmetodein, toivottua käytöstä vahvistamalla ja selkeästi koiraa palkaten, motivoiden ja ohjaten.

Fridahia voidaan ajatella monenlaiseen kotiin, mutta toivomme omistajalla olevan jo ennestään jonkin verran koirakokemusta, ensimmäiseksi koiraksi emme Fridahia luovuta.

Fridah on steriloitu ja kooltaan se on 50-55 cm korkea ja 20+ kg painoinen.

Päivitykset 

3.8.2021
Fridah saapui omaan kotiin 10.7.2021.

28.3.2021
Onnea Fridah, oma koti odottaa sinua Suomessa!

28.2.2021
Fridah aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fridah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fridah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.