Päivitetty 18.05.2021

Kodin saanut koira: SESSA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association)
steriloitu

 

Sessasta on tullut paljon yhteydenottoja, emme toistaiseksi vastaanota lisää kotitarjouksia Sessalle. Kiitos mielenkiinnosta!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.3.2021

One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Sessa on aiemmin elellyt paikallisen iäkkään rouvan luona. Rouvalla on hyvä sydän ja hän on pelastanut luokseen useita koiria ja kissoja. Rouvan korkean iän vuoksi tämän ystävätär on kuitenkin nyt puuttunut rouvan eläinmäärään ja tuonut osan rouvan koirista One Rescue Associationin koiratarhalle. Sessa on yksi heistä.

Sessa on iloinen ja avoin nuori koira. Ikää Sessalla on arviolta vuoden verran.  Siitä, miten Sessa on iäkkään rouvan hoteisiin alunperin päätynyt, ei ole tarkempaa tietoa. Sessa suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti ja kiinnostuneesti. Siinä näkyy yhä ikään kuuluva pentumaisuus ja se varmasti nauttisikin myös kotioloissa mahdollisuudesta leikkiä muiden koirien kanssa. Ihmisiin Sessa suhtautuu luottavaisesti ja ilolla. Tarhalla niin miehet kuin naisetkin saavat käsitellä sitä, eikä ainakaan tarhaolosuhteissa ole tullut esiin pelkoja. Sessa tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa ja vaikuttaisi olevan melko tottunut myös kissoihin. Tarhalla Sessa tapasi kissoja klinikan tiloissa, mutta oli lähinnä kiinnostunut niiden ruuista, eikä siksi päässyt kissojen kanssa vapaasti pyörimään.
Sessa muistuttaa ulkonäöltään labradorinnoutajaa ja onkin mahdollista, että rotuperimästä löytyy labbista. Rotu huomioiden Sessa tulee tarvitsemaan kotona riittävästi liikuntaa ja nauttii varmasti myös aivojumpasta. Sessa on kiinnostunut ruuasta ja näin ollen voisi ajatella sen olevan hyvin motivoitavissa nameilla. Koska Sessa on vielä nuori ja energinen koira, on odotettavissa kotona pentumaista käytöstä, kenties vasten hyppimistä ja tavaroiden maisteluakin. Sessa etsii kotia, jossa ymmärretään nuorta, innokasta koiraa ja sitoudutaan koulutuksessa koiralähtöisiin positiiviseen vahvistamiseen perustuviin menetelmiin.  Sessa ei ole ainakaan tarhalla erityisen kova haukkumaan, joten se voisi sopia myös kerrostaloon.

Korkeutta Sessalla on noin 50cm ja painoa arviolta 20kg.

Päivitykset

8.5.2021

Sessa matkusti omaan kotiinsa Suomeen.

28.3.2021

Sessa on varattu omaan kotiin.

7.3.2021

Sessa aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sessa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sessa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.