Päivitetty 21.12.2020

Kodin saanut koira: NEO (Leijonapennut) (ent. Mufasa)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.12.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Leijonapennut eli Simba, Mufasa, TimonPumba ja Sarabi, sekä niiden pian löytöhetken jälkeen menehtynyt kuudes sisarus, löydettiin kuluneena kesänä Cosoban tarhan henkilökunnan toimesta pusikosta tarhan takaa. Todennäköisintä onkin, että ne ovat johonkin perheeseen syntyneitä, ei toivottuja pentuja, jotka joku paikallinen henkilö on dumpannut tarhan läheisyyteen tietäen, että niistä siellä pidetään huolta. Kuin ihmeen kaupalla viisi Leijonapentua selvisivät vaanivista taudeista ja kasvoivat Cosoban tarhalla iloisiksi, sosiaalisiksi, reippaiksi pennuiksi, jotka kaikki aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa elokuussa 2020 ja löysivätkin nopeasti ne omat kotinsa.

Mufasa saapui Suomeen omaan kotiinsa 14.11.2020 ja sai uudeksi nimekseen Neo. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien Neo osoittautui uskomattoman reippaaksi, rohkeaksi ja ihmisrakkaaksi pennuksi, joka rakastaa ihmisen sylissä hengailua, leluilla leikkimistä ja ulkomaailman tutkimista. Neoa ei jännitä vieraat ihmiset ulkona tai sisällä ja se vastaanottaa uudet tilanteet avoimesti ja hymyssä suin. Neon haasteeksi uudessa kodissa kuitenkin osoittautui suhde perheen toiseen, aikuiseen narttukoiraan. Koirien yhteyselo ei alkanut sujua ensimmäisten viikkojen aikana, Neo haukkui sisällä stressaantuneena ja yritti kierrosten noustessa hyökkiä perheen toisen koiran päälle. Neo palasi tämän vuoksi etsimään uutta kotia 29.11.2020 ja muutti kotihoitopaikkaan kerrostaloon Helsingin keskustaan, useamman aikuisen, kissan ja muutaman sosiaalisen pikkukoiran kaveriksi.

Nyt noin puolivuotiaan Neon elo kotihoidossa on alkanut todella hienosti. Neo on edelleen yhtä rohkea ja reipas pikkukoira, joka lenkkeilee reippaasti keskustan kaduilla koirakavereiden kanssa, leikkii innoissaan hoitosiskonsa kanssa ja nauttii rapsutuksista. Myös Neon sisäsiisteys edistyy hyvää tahtia. Kotihoitopaikassa Neo on tullut hienosti toimeen hoitosiskonsa ja -veljensä kanssa, mutta sillä ilmenee jonkin verran resurssien puolustusta varsinkin toisia koiria kohtaan. Tämä on sinänsä todella normaalia käytöstä vastakotiutuneelle rescuepennulle, joka tarhalla päivittäin on tottunut taistelemaan ruoasta ja muista resursseista muiden pentujen kanssa. Yleensä resurssiherkkyys vähenee koiran kotiutuessa ja stressitasojen laskiessa, mutta tulevan kodin on toki hyvä kuitenkin valmistautua siihen, että Neo saattaa myös tulevaisuudessa olla tarkka resursseistaan. Neo haukkuu sisällä jonkin verran.

Neon tulevalta kodilta toivotaan ymmärrystä stressaantuneen ja paljon lyhyessä ajassa kokeneen pennun sielunelämästä sekä runsaasti kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja. Neo voisi sopia monenlaiseen kotiin, myös kaupunkielämään. Neo voisi ehdottomasti arvostaa leikkisää, pientä koirakaveria, mutta tulevan kodin on kuitenkin hyvä ymmärtää, että yhteiselon harjoittelussa voi mennä aikaa. Neo sopeutuisi varmasti hyvin myös ainoaksi koiraksi.

Neo alkaa olla siinä iässä, että sen hormonit selvästi ovat jo vähän ruvenneet hyrräilemään, mikä osaltaan myös voi vaikuttaa esimerkiksi resurssikäytökseen. Koska Neoa ei nuoren ikänsä vuoksi ole kastroitu Romaniassa, sitoutuu tuleva perhe kastroimaan Neon sen kotiuduttua.

Kooltaan Neo on noin 30-35 cm korkea ja painaa 6 kiloa. Se kasvanee vielä hiukan, mutta jäänee pieneksi koiraksi.

Päivitykset

19.12.2020
Tänään alkoi Neon uusi elämä, kun se pääsi matkaamaan omaan kotiinsa. Onnea Neo!

15.12.2020
Tänään Neo varattiin omaan kotiinsa, minne se pääsee muuttamaan piakkoin!

30.11.2020
Neo asettui taloksi kotihoitopaikkaan uskomattoman nopeasti! Lisätty kuulumisia Neolta sekä uusia kuvia ja videoita.

29.11.2020
Asiat eivät aina mene suunnitellusti. Pikkuinen Neo palaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä oikeaa, omaa loppuelämän kotia. Neo siirtyi kotihoitoon Helsinkiin etsimään uutta kotia.

14.11.2020
Mufasa, eli uudelta nimeltään Neo, jätti Romanian tarhaelämän taakseen ja saapui tänään Suomeen ikiomaan loppuelämän kotiinsa.

31.8.2020
Mufasan koti löytyi ennen kuin se edes ehti kotisivuille asti sitä etsimään. Mufasa lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana. Onnea Mufasa ja tuleva perhe!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Neo saapui Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, eli sitä ei kastroitu ennen kotiutumista. Tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa adoptiosta, viimeistään 6 kuukauden päästä Suomeen saapumisesta. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Neo saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.