Päivitetty 21.04.2022

Kodin saanut koira: NEO (ent. Mufasa, Leijonapennut)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Koos12te Neon elämästä tarhalta nykyhetkeen
18.2.2022

Leijonapennut eli Simba, Mufasa, TimonPumba ja Sarabi, sekä niiden pian löytöhetken jälkeen menehtynyt kuudes sisarus, löydettiin alkukesästä 2020 One Rescue Associationin Cosoban tarhan henkilökunnan toimesta pusikosta tarhan takaa. Todennäköisintä onkin, että ne ovat johonkin perheeseen syntyneitä, ei toivottuja pentuja, jotka joku paikallinen henkilö on dumpannut tarhan läheisyyteen tietäen, että niistä siellä pidetään huolta. Kuin ihmeen kaupalla viisi Leijonapentua selvisivät vaanivista taudeista ja kasvoivat Cosoban tarhalla iloisiksi, sosiaalisiksi, reippaiksi pennuiksi, jotka kaikki aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa elokuussa 2020 ja löysivätkin nopeasti ne omat kotinsa.

Mufasa saapui Suomeen omaan kotiinsa 14.11.2020 ja sai uudeksi nimekseen Neo. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien Neo osoittautui uskomattoman reippaaksi, rohkeaksi ja tomeraksi pennuksi. Neo joutui kuitenkin vaihtamaan kotia oltuaan Suomessa vain muutaman viikon, sillä sen ja perheen narttukoiran välit eivät lämmenneet. Neo siirtyi 29.11.2021 kotihoitoon Helsingin keskustaan ja silloin noin puolivuotias Neo löysi sen oman, uuden kotinsa joulukuussa 2020. Se muutti kahden aikuisen perheeseen ainoaksi lemmikiksi ja otti uuden elämän vastaan rohkeasti.

Neolla sujui kodissaan oikein hyvin, kunnes perheeseen syntyi kesällä 2021 vauva. Neo suhtautui itse vauvaan hyvin, mutta alkoi arjessa vaikuttaa entistä stressaantuneemmalta. Ulkona Neo on aina ollut iloinen, reipas ja rento, mutta sisätiloissa stressi purkautui erinäisten asioiden vahtimisena ja kyttäämisenä. Neo palautui jälleen yhdistykselle etsimään kolmatta kotiaan marraskuussa 2021. Neon kolmas koti löytyi tammikuussa 2022 ja Neo muutti sinne tammikuun puolivälissä. Kuitenkin jo alle kuukauden päästä Neosta päädyttiin taas luopumaan, koska sen stressi ja väsymys purkautui perheen kissoille ja perheenjäsenille räyhäämisenä ja Neo palautui jälleen yhdistykselle.

Nyt Neolle täytyisi löytyä se loppuelämän koti. Neo siis etsii tällä hetkellä sitoutunutta, koirakokenutta kotia, jossa ei ole kissoja, lapsia tai muita koiria. Vanhempi, itsevarma narttukoira voisi tulla kysymykseen, mikäli perheeltä löytyy hyvät eristysmahdollisuudet.

Perustietoja Neosta

Nuoren Neon pääasiallinen haaste on resurssien vartioiminen, epävarmuus ja haasteet hallita stressiä ja korkeita kierroksia. Stressaantuessaan ja ollessaan yliväsynyt, se purkautuu reaktiivisuutena, esimerkiksi hyökkimisenä, murinana ja näykkimisenä. Neossa on terrierimäistä täpäkkyyttä ja se kohtaa epävarmuutta aiheuttavat asiat mielummin taistelun kuin pakenemisen kautta. Neoa myös jännittää vieraat ihmiset jonkin verran ja sen kanssa täytyy harjoitella kohtaamisia sisätiloissa rauhalliseen tahtiin.

Stressin alla Neo on iloinen, energinen ja käsittämättömän suloinen koira, joka rakastaa riehua ja leikkiä sekä itsekseen leluilla että ihmisen tai koirakavereiden kanssa. Neo kaipaa liikuntaa ja aktivointia, sillä se on nuori, aktiivinen koira. Neosta voisi varmasti olla myös harrastuskaveriksi johonkin hauskaan, yhteiseen puuhaan.

Neo on sisäsiisti, ei tuhoa tavaroita ja osaa olla yksin. Neo on myös asunut ongelmitta kerrostalossa Helsingin ydinkeskustassa ja lenkkeilee ihmisvilinässä ja liikenteessä kuin vanha tekijä. Sitä ei jännitä autot, ohi kulkevat ihmiset, pyörät tai toiset koirat, ja Neo myös kävelee erinomaisen hienosti hihnassa, eikä räyhää. Ulkona Neo käyttäytyy mallikkaasti, mutta sisätiloissa sen haasteet ovat näkyvämpiä.

Neolle etsitään kotia runsaasti aiempaa koirakokemusta omaavasta aikuisperheestä, jossa on ymmärrystä ja kärsivällisyyttä työstää Neon kanssa sille haastavia asioita. Neon tulevasta kodista tulee myös löytyä tarpeeksi tilaa, jotta Neolle voidaan tarjota oma tila rauhoittumiseen ja stressinlaskuun.

Neo on nuori koira, joka on joutunut käymään läpi aivan liian paljon muutoksia lyhyessä ajassa ja kaipaa elämäänsä kipeästi pysyvyyttä, stressitasojen laskua ja lempeitä koulutusmetodeja. Neo tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa esimerkiksi koirapuistossa ja nauttii lajiseurasta, mutta kotimiljöössä ne aihauttavat Neolle helposti paljon stressiä. Neoa ei sijoiteta lapsiperheeseen, eikä ensikoiraksi. 

Neon syötävän suloinen ulkomuoto ja pieni koko pitää sisällään hyvin stressaantuneen, väsyneen ja reaktiivisen teinikoiran, jota elämä ei ole kohdellut kauniisti. Harkitsethan tarkkaan omia resussejasi, ennen kuin otat yhteyttä.

Kooltaan Neo on kooltaan 35 cm korkea ja painaa 8-10 kiloa.

Neon selkä ja lonkat on röntgenkuvattu, eikä niissä havaittu mitään poikkeavaa.

Päivitykset

12.4.2022
Tätä päivää on odotettu pitkään, mutta nyt se on vihdoin täällä. Neon kotihoitaja päätyi siihen, että tämän pienen pojan paikka on hänen luonaan, joten Neo onkin tämä pitkän matkan päätteeksi jo kotonaan. Onnea Neo ja perhe!

18.2.2022
Olemme niin surullisia joutuessamme kertomaan, että Neo palaa jälleen etsimään sitä omaa, loppuelämän kotiaan. Olkoon tämä viimeinen kerta, kun Neo joutuu vaihtamaan kotia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Neo saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Neo on myös kastroitu Suomeen tultuaan ja siltä on otettu uusintatestit leishmanian, sydänmadon, giardian ja koiran ihomadon suhteen. Testit olivat kaikki negatiivisia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.