Päivitetty 22.11.2021

Kotia etsivä koira: NEO (Leijonapennut) (ent. Mufasa) (Suomessa)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.12.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Leijonapennut eli Simba, Mufasa, TimonPumba ja Sarabi, sekä niiden pian löytöhetken jälkeen menehtynyt kuudes sisarus, löydettiin kuluneena kesänä Cosoban tarhan henkilökunnan toimesta pusikosta tarhan takaa. Todennäköisintä onkin, että ne ovat johonkin perheeseen syntyneitä, ei toivottuja pentuja, jotka joku paikallinen henkilö on dumpannut tarhan läheisyyteen tietäen, että niistä siellä pidetään huolta. Kuin ihmeen kaupalla viisi Leijonapentua selvisivät vaanivista taudeista ja kasvoivat Cosoban tarhalla iloisiksi, sosiaalisiksi, reippaiksi pennuiksi, jotka kaikki aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa elokuussa 2020 ja löysivätkin nopeasti ne omat kotinsa.

Mufasa saapui Suomeen omaan kotiinsa 14.11.2020 ja sai uudeksi nimekseen Neo. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien Neo osoittautui uskomattoman reippaaksi, rohkeaksi ja tomeraksi pennuksi. Neo joutui kuitenkin vaihtamaan kotia oltuaan Suomessa vain muutaman viikon, sillä sen ja perheen narttukoiran välit eivät lämmenneet. Neo siirtyi 29.11.2021 kotihoitoon Helsingin keskustaan, useamman aikuisen, kissan ja muutaman sosiaalisen pikkukoiran kaveriksi.

Silloin noin puolivuotias Neo löysi oman kodin joulukuussa 2020. Se muutti kahden aikuisen perheeseen ainoaksi lemmikiksi ja otti uuden elämän vastaan rohkeasti. Sillä onkin sujunut kodissaan oikein hyvin, kunnes perheeseen syntyi kuluneena kesänä vauva. Neo suhtautui itse vauvaan hyvin, mutta alkoi arjessa vaikuttaa entistä stressaantuneemmalta. Ulkona Neo on aina ollut iloinen, reipas ja rento, mutta sisätiloissa stressi purkautui erinäisten asioiden vahtimisena ja kyttäämisenä. Neo palautui jälleen yhdistykselle etsimään kolmatta kotiaan marraskuussa 2021.

Onnekas Neo pääsi uudestaan kotihoitoon tutulle kotihoitajalle tuttujen eläinkavereiden luokse. Se sopeutui ongelmitta Helsingin ydinkeskustaan ja lenkkeilee ihmisvilinässä ja liikenteessä kuin vanha tekijä. Sitä ei jännitä autot, ohi kulkevat ihmiset, pyörät tai toiset koirat, ja Neo myös kävelee erinomaisen hienosti hihnassa, eikä räyhää.

Neon pääasiallinen haaste on resurssien vartioiminen, epävarmuus ja haasteet hallita stressiä ja korkeita kierroksia. Stressaantuessaan se purkautuu helposti reaktiivisuutena ja esimerkiksi haukkumisena ja murinana. Neossa on terrierimäistä täpäkkyyttä ja se kohtaa epävarmuutta aiheuttavat asiat mielummin taistelun kuin pakenemisen kautta. Joutuessaan liian ahdistavaan tilanteeseen, tai jos Neon eleitä ei osaa lukea, on se muutamassa tilanteessa päässyt entisessä kodissaan näykkäämään ihmistä.

Neolle etsitään kotia aiempaa koirakokemusta omaavasta aikuisperheestä, jossa on ymmärrystä ja kärsivällisyyttä työstää Neon kanssa sille haastavia asioita. Neo on nuori koira, joka on joutunut käymään läpi aivan liian paljon muutoksia lyhyessä ajassa ja kaipaa elämäänsä kipeästi pysyvyyttä, stressitasojen laskua ja lempeitä koulutusmetodeja. Neoa ei sijoiteta lapsiperheeseen, eikä ensikoiraksi.

Neo haukkuu vanhan, väliovettoman kerrostalon äänille jonkin verran, mutta lopettaa haukkumisen pyynnöstä nopeasti. Neo on myös aiemmin asunut kerrostalossa, eikä se ole sille mikään ongelma.

Neo on iloinen, energinen ja käsittämättömän suloinen koira, joka rakastaa riehua ja leikkiä sekä itsekseen leluilla että ihmisen tai koirakavereiden kanssa. Aiemmassa kodissaan se on ollut paljon hoidossa koirapäiväkodissa ja tämä on kuulemma sujunut erinomaisesti. Neo kaipaa liikuntaa ja aktivointia, sillä se on nuori, aktiivinen koira. Neosta voisi varmasti olla myös harrastuskaveriksi johonkin hauskaan, yhteiseen puuhaan.

Neo voisi sopia monenlaiseen kotiin, myös kaupunkielämään. Neo voisi arvostaa itsevarmaa koirakaveria, mutta tulevan kodin on kuitenkin hyvä ymmärtää, että yhteiselon harjoittelussa voi mennä aikaa ja Neon resurssien vahtiminen on syytä ottaa tarkasti huomioon. Neo sopeutuisi varmasti hyvin myös ainoaksi koiraksi.

Neon takapää on vähän epätavallisen mallinen ja se kävelee vähän hassusti takajaloillaan. Aiemmissa eläinlääkäritutkimuksissa Neon kehosta ei ole löydetty suoranaisia ongelmia, mutta röntgenkuvausta on eläinlääkärin toimesta suositeltu. Tämän vuoksi tulemme yhdistyksen puolelta kuvauttamaan Neon ortopedin luona joulukuun alkupuolella.

Kooltaan Neo on kooltaan 35 cm korkea ja painaa 7 kiloa.

Päivitykset

21.11.2021
Neo palautui jälleen yhdistykselle etsimään uutta kotia. Neo on viettänyt kotihoidossa nyt reilun viikon ja on aika aloittaa Neon uuden, ja ehdottomasti viimeisen, oman kodin etsintä.

19.12.2020
Tänään alkoi Neon uusi elämä, kun se pääsi matkaamaan omaan kotiinsa. Onnea Neo!

15.12.2020
Tänään Neo varattiin omaan kotiinsa, minne se pääsee muuttamaan piakkoin!

30.11.2020
Neo asettui taloksi kotihoitopaikkaan uskomattoman nopeasti! Lisätty kuulumisia Neolta sekä uusia kuvia ja videoita.

29.11.2020
Asiat eivät aina mene suunnitellusti. Pikkuinen Neo palaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä oikeaa, omaa loppuelämän kotia. Neo siirtyi kotihoitoon Helsinkiin etsimään uutta kotia.

14.11.2020
Mufasa, eli uudelta nimeltään Neo, jätti Romanian tarhaelämän taakseen ja saapui tänään Suomeen ikiomaan loppuelämän kotiinsa.

31.8.2020
Mufasan koti löytyi ennen kuin se edes ehti kotisivuille asti sitä etsimään. Mufasa lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana. Onnea Mufasa ja tuleva perhe!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Neo saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Neo on myös kastroitu Suomeen tultuaan ja siltä on otettu uusintatestit leishmanian, sydänmadon, giardian ja koiran ihomadon suhteen. Testit olivat kaikki negatiivisia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa