Kodin saanut koira: SARABI (Leijonapennut) (nyk. Tove)

Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.11.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yleensä pahin pentuaika on keväällä. Kuitenkin näin kesän lopussa, syksyn jo kolkutellessa ovella, alkaa pentukauden “toinen aalto”. Siinä missä kevään pennut ovat vaarassa mm. kuivuuden ja kuumuuden takia, on alkava syksy vähintään yhtä petollinen. Sateet pitävät maan märkänä, jolloin taudit leviävät paremmin, kylmyys ja pimeys altistavat monille vaaroille. Ja tämä “toinen aalto” on juuri nyt.

Leijonapennut eli Simba, Mufasa, Timon, Pumba ja Sarabi, sekä niiden pian löytöhetken jälkeen menehtynyt kuudes sisarus, löydettiin vastikään Cosoban tarhan henkilökunnan toimesta pusikosta tarhan takaa. Todennäköisintä onkin, että ne ovat johonkin perheeseen syntyneitä, ei toivottuja pentuja, jotka joku paikallinen henkilö on dumpannut tarhan läheisyyteen tietäen, että niistä siellä pidetään huolta.

Kaikki Leijonapennut ovat iloisia, sosiaalisia, reippaita pentuja, jotka tulevat erinomaisesti toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ne ovat rohkeita ja uteliaita ja tutkivat ympäristöä mielellään. Nämä nyt noin 3 kuukauden ikäiset pennunpallerot tulevat jäämään aikuisenakin pienikokoisiksi, arviolta noin 35-40 cm korkeiksi ja noin 8-10 kg painaviksi.

Päivitykset

8.4.2024
Tove tuli uudelleensijoitukseen maaliskuussa 2024 yli kolmen vuoden kotona olon jälkeen. Tove palasi kotia etsiväksi koiraksi, koska Tove oli epävarma perheeseen syntynyttä lasta kohtaan. Tove siirtyi kotihoitoon 1.4 ja hurmasi kotihoitoperheensä niin nopeasti, ettei Tovea edes ennätetty päivittää nettisivuille kotia etsiväksi koiraksi, ennen kuin päätös adoptiosta tuli. Joten Tove onkin jo kotona <3 Tove on sopeutunut uuteen tilanteeseen mielettömän hienosti ja kiintynyt myös perheen (jo hieman vanhempiin) lapsiin, kuten profiilikuvasta näkee. Kaikkea hyvää Tovelle tulevaan!

14.11.2020
Sarabi matkasi tänään yhdessä kolmen sisaruksensa kanssa Romaniasta Suomeen. Sarabi sai uuden elämän kunniaksi nimekseen Tove. Onnea Tove ja perhe!

3.9.2020
Suloisen Sarabin koti löytyi alta aikayksikön! Sarabi varattiin tänään omaan kotiin, missä sitä jo kovasti odotetaan.

27.8.2020
Sarabi tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Sarabi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Sarabi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sarabi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sarabin yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: