Varattu koira: UNI

Uni on seurallinen koira, joka pursuaa energiaa ja rakastaa ihmisten huomion keskipisteenä olemista. Hänen leikkisä luonteensa ja halu oppia uutta tekevät hänestä täydellisen kumppanin aktiiviseen elämään.
Syntymäaika: 3/2022
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio: 30 cm/ 9 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Uni on hassu ja leikkisä koira, jonka elämä muuttui täysin, kun Luiza löysi hänet kaupan pihalta 18.2.2024. Uni juoksenteli autojen seassa haukkuen hiljaa ja näyttäen selvästi siltä että joku oli hylännyt hänet vastikään. Luiza ei voinut jättää pientä koiraa pulaan ja otti hänet mukaansa kotiinsa, minkä ansiosta pikkuinen aloittaa nyt oman kodin etsinnän.

Luizan luona Uni on sopeutunut uuteen ympäristöön ja on mitä vauhdikkain pikku tirriäinen. Hän on tottunut asumaan sisätiloissa Luizan luona ja tulee toimeen muiden koirien kanssa sekä nauttii heidän kanssa yhteisistä leikkihetkistä, vaikkakin hänen leikkinsä voivat olla välillä melko villejä. Uni on kokeillut vuorovaikutusta myös isompien koirien kanssa aidan läpi.

Uni vaikuttaa äärimmäisen avoimelta, rohkealta ja valloittavalta koiralta. Hän hyppii innoissaan ihmisten syliin ja on erittäin hellyydenkipeä. Hänen energiatasonsa ovat korkea, ja hän käy helposti ylikierroksilla sekä innostuessaan Uni saattaa myös hieman hammastella. Uni ei tarhalla vaikuta pelkäävän uusia ihmisiä tai tilanteita vaan vastaavasti nauttii ihmisen huomiosta suuresti. Uni pitää ihmisen huomiota jonkin verran resurssina ja ilmoittaa pontevasti koirakavereille heidän saadessa ihmisen huomiota. Luiza kertoo, että Uni haukkuu jonkin verran kissoille.

Uni rakastaa herkkujen ja huomion kerjäämistä. Hän vaikuttaa hyvin itsevarmalta ja vilkkaalta persoonalta, joka kaipaa seuraa ja tekemistä. Upean luonteen lisäksi Uni omaa kauniit kasvonpiirteet ja ihanan värisen vaalean turkin, ruskeiden yksityiskohtien kera.

Uni sopisi parhaiten aktiiviseen kotiin, jossa jaksetaan pientä taskurakettia, jolta löytyy temperamenttia. Uni kaipaa runsaasti huomiota ja rakastaa olla ihmisten lähellä, joten hänen uuden kotinsa tulisi olla valmis tarjoamaan paljon aikaa ja rakkautta. Uni sopisi kenties parhaiten perheen ainoaksi koiraksi, mutta myös leikkisä ja hyvin kommunikoiva koirakaveri voisi olla Unen toivomuslistalla. Koska innostuessaan Uni saattaa käyttää hieman hampaitaan, etsitään hänelle kotia jossa mahdolliset lapset ovat jo kouluikäisiä. On tärkeää että Unen perhe sitoutuu kouluttamaan häntä lempeästi ja johdonmukaisesti, käyttäen positiivista vahvistamista.

Päivitykset

18.5.2024

Ihanainen Uni on varattu omaan kotiin ja hän jää odottamaan kyytiä perheensä luokse.

9.4.2024

Uni aloittaa ikioman loppuelämän kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: