Päivitetty 20.08.2022

Kodin saanut koira: MATTI


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.3.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Mihaita pyydettiin auttamaan läheiseen kaupunkiin, sillä henkilö, jonka omistuksessa oli useita koiria, oli kuollut. Mihain tarhalla ei ollut kaikille, noin kymmenelle koiralle tilaa, mutta hän päätti auttaa pentuja, sillä uskoi niiden löytävän kodit. Niinpä Matti päätyi M.G. Rescuen tarhalle yhdessä veljensä kanssa.

Matti ja Mikko ovat iloiset huliviliveljekset, joista Matti on menevämpi ja rohkeampi yksilö. Kun ne tarkkailevat tarhan tapahtumia, ne hyppivät ja pomppivat kärsimättömänä häkin kaltereita vasten. Ihmisten tullessa viimein niiden luokse, on poikien vaikea pysyä aloillaan. Matti loikkii vapaaksi päästessään ptikin pihamaata ja loikkaa sitten kömpelösti maassa istuvan ihmisen syliin nuolemaan naamaa ja läiskimään isoilla tassuillaan. Matti ei epäröi hetkeäkään tullessaan ihmisen luo. Syliin Matin on kuitenkin vaikea rauhoittua, se mieluummin leikkii ja temmeltää ympäriinsä. Veljekset pistävät leikiksi ihmisten keskellä ja painivat ja juoksevat iloisesti. Myös muut pennut liittyvät veljesten leikkiin ja iso pentuporukka temmeltää pihalla sopuisasti. Molemmat veljekset nuuskivat kovasti ja ovat kiinnostuneita hajuista.

Matti ja Mikko ovat suurikokoisia pentuja, ja niillä on suuret tassut, joten pojista kasvaa suurella todennäköisyydellä isoja koiria. Yhteyttä ottanut henkilö kertoi, että koirien omistajalla oli ainakin pittbulleja ja muita voimarotuja. Matin ja Mikon perimässä siis voi suurella todennäköisyydellä virrata jonkin voimakasrotuisen koiran geenejä. Kallonmuoto muistuttaa kovasti tanskandoggia.

Matti ja Mikko ovat toistaiseksi avoimia peruspentuja, joiden voisi ajatella sopivan monenlaiseen ympäristöön. Tulevalta kodilta toivotaan kuitenkin aiempaa koirakokemusta veljesten rotuperimästä johtuen.

Matti on nyt arviolta 4 kuukautta ja painaa noin 12 kiloa. Matista kasvaa iso koira. Aikuiskoko tulee olemaan ehkä jotakin 65-70cm ja 35-40kg tietämillä. Pennut ovat kuitenkin vielä niin nuoria, ettei tarkkaa kokoarviota ole helppo tehdä.

Päivitykset

13.8.22

Matti matkasi omaan kotiin Suomeen.

20.5.2022

Matti on varattu omaan kotiin!

18.3.2022

Matti aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Mikon ja Matin rotuperimästä johtuen kotiehdokkaille tullaan tekemään tuplahaastattelut.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Matti tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Matti saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Matti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.