Päivitetty 09.03.2022

Kodin saanut koira: SEILA


Syntymäaika: 02/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.11.2021

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.

Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on yleensä maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Koronan myötä koiria on hylätty entistä enemmän ja tällä hetkellä Carpen tarhalla onkin poikkeuksellisesti lähes 200 koiraa.

Eräs nainen toi Seilan ja kaksi muuta pentua Carmenille niiden ollessa vasta parin viikon ikäisiä. Carmen vaati vastineeksi näiden emon sterilointia, johon nainen suostui. Toinen pennuista on jo varattu ihana Seela. Seilaa voisi kuvata sanalla mutkaton, hän suhtautuu ihmisiin rennon letkeästi. Uudetkaan ihmiset ei häntä juurikaan heilauta vaan tulee intensiivisesti luokse, hakee ja haluaa huomiota. Ihmisen huomion eteen Seila vähän vinkuu, tarhavierailun yhteydessä Seilan ei kuulla haukkuvan. Rauhallisen ja tasapainoisen oloinen nuori neiti. Seilaa voi rapsuttaa suoraan pään päältä eikä ole siitäkään moksiskaan. Tämän tyyppinen kosketus voi monelle rescuelle olla todella jännää. Seila asuu yhdessä muutaman muun koiran kanssa ja tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen. Seila sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, tärkeintä on osata tukea häntä suuressa muutoksessa koiralähtöisin menetelmin.

Kooltaan Seila on hieman isompi kuin siskonsa Seela. Nyt noin 9kk iässä Seela on noin 50cm korkea ja 19kg painava.

Päivitykset:

26.2.2022

Herkkis Seila matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi vihdoin oman perheensä. Onnea Seila ja perhe <3

20.12.2021

Minka ihanan uutisen Seila saa kuulla jouluviikkona. Häntä odottaa oma koti Suomessa <3

6.11.2021

Suloinen Seila aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Seila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.