Päivitetty 20.03.2022

Kodin saanut koira: PIPARKAKKU (Pörröjengi)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.2.2022

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissa muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Pörröjengin pentujen emo hylättiin Clatestin kylään viimeisillään raskaana noin vuosi sitten. Seuraavana päivänä koira synnytti seitsemän pientä pentua, joista viisi olivat narttuja ja kaksi urosta. Eräs kyläläinen päätyi pitämään emon ja urospennut itsellään ja Carmen tarjoutui ottamaan narttupennut huomaansa Carpen tarhalle. Siellä ne ovat nyt pandemiatilanteesta johtuen odottaaneet adoptio-ohjelmaan pääsyä kokonaisen vuoden. Pörröjenginläiset eli Pompula, Piparkakku, Pimu, Pimpula ja Prima pääsevät kuitenkin vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Piparkakku on nyt noin vuoden ikäinen narttukoira. Yhdessä sisarustensa kanssa se asustelee Carpen tarhan sisäpihalla noin 15 koiran laumassa ja pennut ovat siinä mielessä onnekkaita, että ovat saaneet elää vapaina ja saaden positiivisia ihmiskohtaamisia. Vieraiden ihmisten saapuessa tarhalla, tuleekin Piparkakku sisaruksineen iloisesti heitä vastaan ja ottavat vierailijat vastaan reippaasti ihmisseurasta ilahtuneina.

Luonteeltaan Piparkakku vaikuttaa avoimelta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta. Se on ihmisläheinen, sosiaalinen ja hakee aktiivisesti rapsutuksia ja läheisyyttä paikalla olevilta ihmisiltä. Piparkakulle ihmisen läheisyys ja huomio on selvästi todella tärkeää ja se näyttää tämän suureleisesti nousemalla ihmistä vasten ja pusuttelemalla. Piparkakku ei arastele kosketusta tai vieraiden huomiota ollenkaan.

Piparkakku vaikuttaa leikkisältä koiralta, jolle voisi sopia hyvin vaikka joku hauska harrastus. Piparkakku saattaa innostuessaan myös leikkisästi hiukan hammastella. Energiaa Piparkakulla riittää ja se arvostaisikin tulevassa kodissaan varmasti reipasta ulkoilua ja yhdessä puuhailua oman ihmisen kanssa.

Piparkakku on tarhalla jokseenkin tarkka resursseistaan ja puolustaa ruokaa toisilta koirilta. Tämä on hyvä ottaa huomioon varsinkin, mikäli tulevassa kodissa asustaa ennestään muita lemmikkejä. Piparkakku ei vaikuta haukkuherkältä koiralta, eikä se yhdy muiden tarhan koirien haukkukuoroon.

Kooltaan Piparkakku on noin 60 cm korkea ja 25 kilon painoinen.

Päivitykset

26.2.2022
Piparkakku matkasi tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Pipari ja perhe!

18.1.2022
Ihana Piparkakku on tänään varattu omaan kotiin!

18.11.2021
Iloinen, supersosiaalinen Piparkakku oli heti vastassa Carpen tarhalla lokakuussa vierailevia aktiivejamme. Se on todella innoissaan vieraista ja seuraileekin näiden mukana kaikissa puuhissa kerjäten huomiota, herkkuja ja rapsutuksia. Piparkakku on Pörröjengin avoimin ja energisin tyyppi, jonka hartain toive selvästi on saada leikkiä ja pusutella oman ihmisen kanssa. Nyt Piparkakulta vain puuttuu se oma ihminen, missä hän on?

Piparkakulle lisättiin myös uusia kuvia ja video.

14.9.2021
Pörröjengin Piparkakku aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Piparkakku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piparkakku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Piparkakun yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.