Päivitetty 08.12.2021

Kotia etsivä koira: POMPULA (Pörröjengi)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.11.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissa muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Pörröjengin pentujen emo hylättiin Clatestin kylään viimeisillään raskaana noin vuosi sitten. Seuraavana päivänä koira synnytti seitsemän pientä pentua, joista viisi olivat narttuja ja kaksi urosta. Eräs kyläläinen päätyi pitämään emon ja urospennut itsellään ja Carmen tarjoutui ottamaan narttupennut huomaansa Carpen tarhalle. Siellä ne ovat nyt pandemiatilanteesta johtuen odottaaneet adoptio-ohjelmaan pääsyä kokonaisen vuoden. Pörröjenginläiset eli Pompula, Piparkakku, Pimu, Pimpula ja Prima pääsevät kuitenkin vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pompula on nyt noin vuoden ikäinen narttukoira. Yhdessä sisarustensa kanssa se asustelee Carpen tarhan sisäpihalla noin 15 koiran laumassa ja pennut ovat siinä mielessä onnekkaita, että ovat saaneet elää vapaina ja saaden positiivisia ihmiskohtaamisia. Vieraiden ihmisten saapuessa tarhalla, tuleekin Pompula sisaruksineen iloisesti heitä vastaan ja ottavat vierailijat vastaan reippaasti ihmisseurasta ilahtuneina.

Luonteeltaan Pompula vaikuttaa avoimelta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta. Se on ihmisläheinen, sosiaalinen ja hakee aktiivisesti rapsutuksia ja läheisyyttä paikalla olevilta ihmisiltä. Pompula vaikuttaa siskojaan Piparkakkua ja Pimua hiukan rauhallisemmalta ja antaa vilkkaiden siskojen tunkea ensin ihmisten luokse, ennen kuin itse seuraa rauhallisesti perästä.

Pompula on lempeän ja ystävällisen oloinen koira, joka ei tee itsestään suurta numeroa, vaan antaa häsläreiden ensin tervehtiä ihmistä, ennen kuin itse tulee luokse pusuttelemaan ja hakemaan rapsutuksia. Pompula on muiden koirien kanssa sopuisa, eikä ajaudu riitoihin esimerkiksi resursseista.

Varmasti Pompulakin tulee tulevassa kodissaan kaipaamaan aktivointia ja paljon liikuntaa, mutta se ei vaikuta ihan yhtä höseltävän energiseltä kuin sisaruksensa.

Kooltaan Pompula on noin 60 cm korkea ja 25 kilon painoinen.

Päivitykset

18.11.2021
Aktiiviemme vieraillessa Carpen tarhalla lokakuussa, ottaa Pörröjengi heidät vastaan iloisesti tarhan pihalle. Myös Pompula on iloisesti vastassa häntä heiluen, mutta jää vähän innokkaampien ja sähläävien sisarustensa jalkoihin ja on näinollen hiukan huomaamaton. Pompula ei tee itsestään suurta numeroa ja on lempeän ja ystävällisen oloinen tyyppi, joka tulee pussailemaan aktiiveja sen jälkeen, kun höseltävät sisarukset ovat siirtyneet muihin puuhiin. Pompula on ihan valmis omaan kotiin!

Pompulalle lisättiin myös uusia kuvia ja video.

14.9.2021
Pörröjengin Pompula aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pompula saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pompula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pompulan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa