Päivitetty 08.12.2021

Kotia etsivä koira: PRIMA (Pörröjengi)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.11.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissa muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Pörröjengin pentujen emo hylättiin Clatestin kylään viimeisillään raskaana noin vuosi sitten. Seuraavana päivänä koira synnytti seitsemän pientä pentua, joista viisi olivat narttuja ja kaksi urosta. Eräs kyläläinen päätyi pitämään emon ja urospennut itsellään ja Carmen tarjoutui ottamaan narttupennut huomaansa Carpen tarhalle. Siellä ne ovat nyt pandemiatilanteesta johtuen odottaaneet adoptio-ohjelmaan pääsyä kokonaisen vuoden. Pörröjenginläiset eli Pompula, Piparkakku, Pimu, Pimpula ja Prima pääsevät vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pörröjengin Prima on nyt noin vuoden ikäinen nuori neiti. Koko sisaruskatras asustelee Carpen tarhan sisäpihalla noin 15 koiran laumassa ja ovat siinä mielessä onnekkaita, että ovat saaneet elää vapaina ja saaden positiivisia ihmiskohtaamisia. Vieraiden ihmisten saapuessa tarhalla, tuleekin Pimu sisaruksineen iloisesti heitä vastaan ja ottavat vierailijat vastaan reippaasti ihmis-seurasta ilahtuneina.

Luonteeltaan Prima vaikuttaa avoimelta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta. Se on ihmisläheinen, sosiaalinen ja hakee aktiivisesti rapsutuksia ja läheisyyttä paikalla olevilta ihmisiltä. Prima ja sisko Pompula vaikuttavat siskojaan Piparkakkua ja Pimua hiukan rauhallisemmilta ja antavat vilkkaiden siskojen tunkea ensin ihmisten luokse, ennen kuin itse seuraavat rauhallisesti perästä.

Prima on kuitenkin todella iloinen pusutyttö, jokka kyllä varmasti myös tulevassa kodissaan riittää energiaa ja se tulee kaipaamaan aktivointia ja paljon liikuntaa. Prima ei erityisemmin hauku ja vaikuttaa lempeältä nuorelta koiralta.

Kooltaan Pompula on noin 60-65 cm korkea ja 20-25 kilon painoinen.

Päivitykset

18.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat Pörröjengin Carpen tarhalla lokakuussa. Suloinen Prima tuli aktiiveja iloisesti vastaan tarhan pihalla, mutta se on huomattavasti rauhallisemman oloinen kuin sisaruksensa. Se jättäytyy takaa-alalle, ei hypi ihmisiä päin eikä tee itsestään numeroa. Se ei kuitenkaan vaikuta aralta, vaan jää hiukan suureleisen porukan jalkoihin. Prima on kuitenkin iloinen tyyppi, joka varmasti arvostaisi päästä tutkimaan maailmaa oman ihmisen kanssa.

Primalle lisättiin uusi pusukuva ja video.

14.9.2021
Pörröjengin Pimu aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Prima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Prima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Priman yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa