Päivitetty 23.06.2022

Kotia etsivä koira: PRIMA (Pörröjengi)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissa muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Pörröjengin pentujen emo hylättiin Clatestin kylään viimeisillään raskaana noin vuosi sitten. Seuraavana päivänä koira synnytti seitsemän pientä pentua, joista viisi olivat narttuja ja kaksi urosta. Eräs kyläläinen päätyi pitämään emon ja urospennut itsellään ja Carmen tarjoutui ottamaan narttupennut huomaansa Carpen tarhalle. Siellä ne joutuivat pandemiatilanteesta johtuen odottamaan doptio-ohjelmaan pääsyä harmittavan pitkään. Pörröjenginläiset eli Pompula, Piparkakku, Pimu, Pimpula ja Prima etsivät nyt kuitenkin kaikki omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa, Piparkakku ja Pimu ovat jo pässeet matkamaan omiin koteihinsa Suomeen ja sopeutuneet sinne hyvin.

Pörröjengin Prima on nyt melkein 2-vuoden ikäinen nuori neiti. Koko sisaruskatras asustelee Carpen tarhan sisäpihalla noin 15 koiran laumassa ja ovat siinä mielessä onnekkaita, että ovat saaneet elää vapaina ja saaden positiivisia ihmiskohtaamisia. Vieraiden ihmisten saapuessa tarhalla, tuleekin Prima sisaruksineen iloisesti heitä vastaan ja ottavat vierailijat vastaan reippaasti ihmis-seurasta ilahtuneina.

Luonteeltaan Prima vaikuttaa avoimelta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta. Se on ihmisläheinen, sosiaalinen ja hakee aktiivisesti rapsutuksia ja läheisyyttä paikalla olevilta ihmisiltä. Aikaisemmin Prima ja sisko Pompula vaikuttivat siskojaan Piparkakkua ja Pimua hiukan rauhallisemmilta, mutta toukokuussa tavattu Prima vaikutti reipastuneen.

Prima on leikkisän oloinen tyttö jonka rohkeutta vaikuttaa buustaavaan toisten koirien seura. Prima sopisikin erinomaisesti kotiin, missä jo ennestään asuisi toinen koira tai useampia.

Prima on kuitenkin todella iloinen pusutyttö, jokka kyllä varmasti myös tulevassa kodissaan riittää energiaa ja se tulee kaipaamaan aktivointia ja paljon liikuntaa. Prima ei erityisemmin hauku ja vaikuttaa lempeältä nuorelta koiralta.

Kooltaan Prima on noin 60-65 cm korkea ja 20-25 kilon painoinen.

Päivitykset

16.6.2022
Prima on selvästi Pörröjengiläisistä kaikista reippain. Prima antaa aktiivien rapsutella itseään ja kiinnostavat namit Prima uskaltaa syödä kädestä. Prima selvästi turvautuu yhteen vierailulla olevaan aktiiviin ja Prima pysyykin hänen vierellään. Prima vaikuttaa muidenkin Pörröjengiläisten tapaan sopuisalta. Pihalla ollessaan Prima ei hauku, eikä se aiheuta eripuraa laumassa esimerkiksi resurssien puolustamisella.

Primasta lisättiin uusia kuvia ja videoita.

23.4.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Priman Carpen tarhalla taas maaliskuussa. Prima on Pörröjengin tarhalle vielä jääneistä sisaruksista rohkeimman oloinen. Se tulee ensimmäisenä moikkaamaa vieraita ja hakemaan silityksiä ja rapsutuksia ihmisiltä. Se tutkii vierailijat tarkkaan, tykkää nameista ja intoutuu leikkimään yhden aktiivin hanskalla. Missä on tämän ihanan tyttösen oma koti?

Primalle lisättiin myös uusi video ja kuvia.

11.12.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat taas Pörröjengin ja ihastuttavan Priman Carpen tarhalla joulukuussa. Prima oli iloinen vierailijoista ja otti nämä innostuneesti vastaan tarhan pihalle. Prima on energinen ja aktiivinen koira, joka rakastaa nameja ja touhuamista. Joku saisi tästä vaikka reippaan ja takuulla kestävänä patikointikaverin!

Priman profiiliin lisättiin muutama kuva ja uusi video.

18.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat Pörröjengin Carpen tarhalla lokakuussa. Suloinen Prima tuli aktiiveja iloisesti vastaan tarhan pihalla, mutta se on huomattavasti rauhallisemman oloinen kuin sisaruksensa. Se jättäytyy takaa-alalle, ei hypi ihmisiä päin eikä tee itsestään numeroa. Se ei kuitenkaan vaikuta aralta, vaan jää hiukan suureleisen porukan jalkoihin. Prima on kuitenkin iloinen tyyppi, joka varmasti arvostaisi päästä tutkimaan maailmaa oman ihmisen kanssa.

Primalle lisättiin uusi pusukuva ja video.

14.9.2021
Pörröjengin Pimu aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Prima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Prima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Priman yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.