Kodin saanut koira: PIMPULA (Pörröjengi) (nyk. Paju)

Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2021

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.

Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on yleensä maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Koronan myötä koiria on hylätty entistä enemmän ja tällä hetkellä Carpen tarhalla onkin poikkeuksellisesti lähes 200 koditonta koiraa.

Pörröjengin pentujen emo hylättiin Clatestin kylään viimeisillään raskaana noin vuosi sitten. Seuraavana päivänä koira synnytti seitsemän pientä pentua, joista viisi olivat narttuja ja kaksi urosta. Eräs kyläläinen päätyi pitämään emon ja urospennut itsellään ja Carmen tarjoutui ottamaan narttupennut huomaansa Carpen tarhalle. Siellä ne ovat nyt pandemiatilanteesta johtuen odottaneet adoptio-ohjelmaan pääsyä kokonaisen vuoden.

Pimpulan sisaruksia ovat Pompula, PiparkakkuPimu ja Prima. Pimpula on sisaruksiaan ujompi, mutta hakee muiden mukana nameja vieraiden kädestä ja seurailee näitä uteliaasti. Carmen on tämän mielestä ihana ja hakee rapsutuksia ja huomiota Carmenilta, joka saa pussailla ja halailla Pimpulaa mielin määrin. Pimpula on utelias ja tutkii uusia juttuja ja ihmisiä, tulee haistelemaan ja ihmettelemään. Arastelee kuitenkin vieraan kosketusta sekä haukahtelee epävarmuuttaan, jos jännittää liikaa. Toisten koirien kanssa todella sopuisa ja rento, ottaa todella paljon mallia ja tukea muista ja on rennompi, kun vieraiden huomio on muissa koirissa. Pimpula varmasti hyötyisi paljon reippaasta koirakaverista. Pimpula tarvitsee myös tulevalta kodiltaan paljon tukea, aikaa ja ymmärrystä aran koiran kotiutumisen prosessista.

Pimpulalla on tällä hetkellä kokoa 55 cm ja painoa noin 20-22 kg.

Päivitykset

14.9.2022

Pimpula saapui Suomeen viime lauantaina ja pääsee nyt aloittamaan elämän omassa kodissaan oman ihmisensä kanssa.

20.7.2022

Yli vuoden odotus palkittiin! Pimpula varattiin tänään omaan kotiin! <3

16.6.2022

Aktiivimme tapasivat suloisen Pimpulan toukokuun lopussa. Pimpula asuu sisäpihalla yhdessä sisarustensa sekä muiden koirien kanssa. Hän epävarmuushaukkuu jonkin verran alkuun, mutta rauhoittuu nopeasti. Pimpula on kovin kiinnostunut tapahtumista, ja seuraakin niitä uteliaana sivummalta. Pimpula reipastuu ajan kanssa ja uskaltautuu ottamaan nameja aktiivien kädestä yhdessä toisen koiran kanssa. Myöhemmin hän uskalsi tulla aktiivin luo yksinkin. Pimpulan omassa kodissa voisi odottaa koirakaveri, sillä hän ottaa selvästi tukea muista koirista.

26.3.2022

Pimpula asuu edelleen sisäpihalla vapaana muiden Pörröjengiläisten sekä muutaman muun koiran kanssa. On varautunein Pörröistä. Tarkkailee meitä alkuun muutaman metrin päästä, hetken kuluttua tulee yhden aktiivin luokse kun hän on selin. Ottaa namit kädestä, on utelias ja kiinnostunut, mutta pitää etäisyyden, ei saada koskettaa. Carmenin kanssa vapautuneempi. Etenee jo 15 minuutin aikana paljon, reipastuisi varmasti kotona melko mukavasti ajan kanssa.

14.1.2022

Pimpula on Pörröjengin asteikolla ”rauhallinen”. Normikoiran asteikolla Pimpula on villi. Pimpula jää vähän muiden jalkoihin ja ei saa tilaa. On ehkä porukan pienin ja jää siksi altavastaajaksi. Mukana kyllä menossa ja syö nameja, jos ehtii saada muilta. Kaikki pörröjengistä tulee kyllä energioistaan huolimatta hienosti toimeen keskenään eikä herkut tms. aiheuta riitaa.

30.11.2021
Suloinen Pimpula pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.
_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pimpula saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pimpula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pimpulan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

14

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: