Päivitetty 09.08.2022

Kodin saanut koira: PROVIISORI (nyk. Ozzy)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Arviolta noin neljän vuoden ikää lähestyvä Proviisori löytyi maaliskuun alkupuolella ja on useiden muiden Etelä-Euroopan maiden vinttikoirien tavalla päättyvän metsästyskauden uhri. Edelleen monissa maissa elää vahvana uskomus, että huonot tai muuten ei-halutut metsästyskoirat tulee tappaa kivuliaasti ennen seuraavan metsästyskauden alkua, hyvän metsästysonnen toivossa. Proviisorin toimitti Adinan suojaan tarhalle mies, joka kertoi ettei halunnut koiran joutuvan kuolemaan, mutta sen enempää emme miehen tai Proviisorin taustoista tiedä.

Proviisori jakaa tällä hetkellä häkkiä toisen vastahylätyn vinttikoirauroksen kanssa. Koirat tulevat muuten hyvin toimeen, mutta Proviisori on kaksikosta selvästi dominoivampi ja toinen alistuvampi uusi tulokas ei vaikuta uskaltavan syödä tai liikkua häkissä normaalisti Proviisorin läsnäollessa. Koirat tullaan siis pian erottamaan eri häkkeihin.

Aiemmin Proviisori asusti tarhalla vapaana koiralaumassa, mikä myös sujui siltä ihan hyvin. Se ei provosoidu muiden koirien haukkumisesta tai rähjäämisestä, mutta sattaa tarhalla vapaana ollessaan välillä itse hiukan provosoida muiden häkkien koiria, esimerkiksi seisoskelemalla suoraan häkin edessä vaikka toinen koira räyhää sille.

Ihmisten kanssa Proviisori on ystävällinen ja läheisyydenkaipuinen. Siitä huokuu tyyneys ja vinttikoiramainen lempeys, ja se vaikuttaa tasapainoiselta ja rohkealta tyypiltä. Proviisori jakelee reippaasti pusuja vieraillekin ihmisille ja antaa ongelmitta koskea ja kopeloida miten vain. Proviisori on kertakaikkisen upea ilmestys!

Proviisorin rotuperimästä löytyy selkeästi vinttikoiraa ja adoptiota harkitsevan onkin hyvä tutustua ensin vinttikoirien luonteeseen ja käyttäytymiseen. Koska Proviisoria melko varmasti on käytetty metsästyskäytössä, se ei saalisviettinstä vuoksi lähtökohtaisesti ole sopiva koira kissakotiin tai perheeseen, missä asuu muita pieneläimiä. Myöskään ihan pienten koirien laumaan emme Proviisoria luovuta.

Proviisorin ei ole kuultu tarhalla haukkuvan ja vinttikoirille haukkumista tavallisempaa onkin vinkuminen ja piippaaminen.

Kooltaan Proviisori on ison vinttikoiran mitoissa, noin 75 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa.

Päivitykset

16.6.2022
Proviisori matkasi omaan kotiinsa 11.6. Onnea elämääsi, Proviisori!

25.4.2022
Onnekkaan Proviisorin perhe bongasi herran heti sen saapuessa adoptio-ohjelmaan ja iloksemme voimme ilmoittaa, että Proviisoria odottaa Suomessa oma koti. Proviisori on varattu!

6.4.2022
Proviisori aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Proviisori saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Proviisori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Proviisorin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptioyhteydenotot vain sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.