Päivitetty 14.08.2022

Varattu koira: HALI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää vajaa kaksisataa koiraa, sekä kissoja.

Hali on löytynyt Carpen tarhan läheiseltä tieltä kuljeksimasta. Paikka on yleinen koirien hylkäämiselle ja luultavasti Hali onkin viety ja jätetty sinne tahallisesti. Carmenin kutsuessa Halia, se tuli ihmisen luo luottavaisesti ja antoi laittaa hihnan kaulaansa. Sitten se käveli Carmenin perässä talutushihnassa koiratarhalle. Hali on nyt asunut tarhalla noin kaksi kuukautta. Se jakaa häkkinsä pienen uroksen kanssa ja kaksikko tulee toimeen moitteettomasti. Ne eivät kinaa edes ruuasta. Hali voisikin sopia myös ainakin uroskoiran kaveriksi myös Suomessa.

Hali on todella avoin, lempeä ja hyväntuulinen koira. Se ottaa vieraatkin ihmiset vastaan suurella rakkaudella, eikä vierasta hetkeäkään. Halia saa käsitellä miten vain. Se antaa tutkia hampaat ja hakee itse aktiivisesti huomiota ja pyytää rapsutuksia. Kun Halia rapsuttaa, se painaa pään ihmisen syliin. Hali on laihassa kunnossa, mutta sen lihaskunto on olosuhteisiin nähden yllättävän hyvä. Halilla on suuret nisät, joista voisi päätellä sen saaneen elämänsä aikana useita pentueita. Halin molemmissa korvissa on suuret vaaleat arvet, joissa iho on koppuraista. Emme tiedä, mistä arvet ovat alunperin tulleet. Ne voivat olla vanhat puremavammat, tai sitten jotain muuta. Korvia saa kosketella, eikä vanha vamma vaivaa Halia millään tavalla. Karvaa korviin tuskin koskaan enää kasvaa. Korvien arpia lukuun ottamatta Hali on kauttaaltaan kauniin punaruskea. Halilla on myös takakannukset. Halin ei kuulla haukkuvan kertaakaan tarhavierailun aikana.

Halille etsitään kotia, jossa on jo ennestään koirakokemusta sen rotuperimästä johtuen. Tulevan kodin on syytä tutustua molossikoirien erityispiirteisiin etukäteen. Halille etsitään kotia, joka sitoutuu noudattamaan koiralähtöisiä, nykyaikaisia koulutusmenetelmiä.

Kaunis Hali on reilu 55 cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 30-35kiloa. Painoa Halille saisi tulla jokunen kilo lisää.

Päivitykset

12.8.2022

Hali on varattu omaan kotiin.

16.6.2022

Tapasimme Halin toukokuun lopulla tarhalla. Hali tuli samantien iloisesti moikkaamaan häkkiin saapuvia aktiiveja ja oikein hyppi onnesta vasten. Tämä surusilmäinen kulta rauhoittui rapsutuksiin, vaikka muuten aktiivisesti liikkui ympäri häkkiä. Hali on kovin ihmisrakas ja lempeäluonteinen. Hän ei häiriintynyt lähelle puskevasta häkkikaveristakaan. Ulkoisesti Hali on edelleen laihassa kunnossa. Hali on kerrassaan ihana ja kaunis koira, joka vain odottaa oman perheen löytymistä. 

25.3.2022

Hali aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Halin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Hali saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hali on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteydenotot:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.