Päivitetty 15.07.2021

Esittelyssä Kulkurien sterilointiyhteistyökumppanit – Carpe


Esittelyssä Kulkurien sterilointiyhteistyökumppanit!

Mitrenin kylässä sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä Carpen tarha on ollut yksi Kulkurien kärkihankkeista. Tarha rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja kokonaisuudessaan varainkeruu- ja rakennusprojekti kesti reilut 3 vuotta.

Carpe-projektiin on alusta asti kuulunut kiinteästi ennaltaehkäisevä eläinsuojelutyö, jolla pyritään vähentämään kodittomien eläinten määrää eettisesti ja humaanisti. Näitä keinoja ovat erityisesti steriloinnit ja valistus. Carmenin ja Kulkurien yhteinen visio onkin tulevaisuus, jossa koirien sterilointi Romaniassa yleistyisi ja sen kautta kodittomien koirien määrää saataisiin kestävästi vähennettyä. Carmen on järjestänyt sterilointikampanjoillaan yli 500 koiran steriloinnit Carpen olemassaolon aikana.

Carmen järjestää Carpen nimissä sterilointipäiviä Mitrenissä ja sen lähialueilla. Hän haaveilee, että voisi tulevaisuudessa laajentaa toimintaa myös sellaisiin kyliin, jossa sterilointikampanjoita ei ole koskaan järjestetty. Carmenin kertoman mukaan kodittomien koirien määrän vähentymisen huomaa Mitrenin katukuvassa, eli sterilointi- ja valistustyö on tuottanut tulosta näiden vuosien aikana. Ikävä kyllä pienemmissä kylissä ja maaseudulla kulkukoiratilanne on edelleen varsin kurja. Vähävaraiset ihmiset tulevat kauempaakin hylkäämään koiransa tai sen ei-toivotun pentueen tarhan läheisyyteen, ja Carmenilla on todella kädet täynnä työtä.

Carpen sterilointipäiviä järjestetään noin 8 kertaa vuodessa ja Kulkurit sponsoroi keskimäärin 30 koiran steriloinnit kampanjaa kohden.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.