Päivitetty 30.06.2021

Kodin saanut koira: ABARTH


Syntymäaika: noin 5/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Abarthista ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

8.6.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Abarth on noin 1-vuotias poika, joka on hylätty edellisen omistajan toimesta tarhalle. Syy hylkämiseen on ollut se, ettei Abarth ole ollut omistajan mielestä riittävän hyvä vahti, sillä se ei ole ollut ollenkaan aggressiivinen. Abarth pitää vieraista, on sosiaalinen ja tulee toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa. Poika voisikin sopia monenlaiseen kotiin, jossa riittää kärsivällisyyttä ja ymmärrystä suurten muutosten keskellä. Vaikka Abarth on elänyt omistettuna koirana, ei sille välttämättä ole tuttua sisätiloissa eläminen, hihnassa kulkeminen tai muut kotikoiran taidot. Monet asiat voivat olla jännittäviä ja muutosten tuoma stressi voi näkyä koiran käytöksessä.

Abarth matkusti Suomeen kotihoitoon 3.6 ja päivityksiä kotihoidosta voit lukea alempaa!

Abarth on korkeudeltaan noin 45-47 cm ja painaa arviolta 13 kg.

Päivitykset

30.6.2021
Abarth matkusti omaan kotiinsa viikko sitten eli 23.6!

19.6.2021
Abarth on tänään varattu omaan kotiin <3 Kiitos tulevalle perheelle sekä Abarthin kotihoitajalle.

8.6.2021
Abarth on ollut nyt Helsingissä kotihoidossa muutaman päivän. Kotihoitopaikassa on kaksi ihmistä ja se sijaitsee rivitalossa. Abarth on harjoitellut omalla pihalla ulkoilua, mutta tarpeet se tekee vielä toistaiseksi sisälle. Abarth on energinen poika ja sillä jää helposti “kierrokset päälle” ja se saattaa pentumaisesti hammastella ihmisten käsiä, jalkoja ja pöydän kulmaa. Korkeat stressitasot myös varmasti vaikuttavat käytökseen. Poika on tosi ihmisläheinen ja pitää rapsutuksista kovasti. Valjaat ja panta sille saadaa puettua ongelmitta herkkujen motivoimana. Abarthista saisi varmasti ajan kanssa kivan kaverin myös jonkinlaiseen harrastukseen! Yksinolot kotihoitopaikassa ovat sujuneet myös ongelmitta.

6.6.2021
Abarth matkusti Suomeen kotihoitoon 3.6. ja on osoittautunut varsin ihmisläheiseksi ja suhteellisen rohkeaksikin, vaikka tietyt asiat toki jännittävät.

25.5.2021
Abarth aloitti tänään oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Abarth on tulossa Suomeen jo 3.6, jolloin se jatkaa oman kodin etsimistä kotihoidosta käsin. Tietysti vielä mahtavampaa olisi, mikäli Abarthin oma koti löytyisi ennen matkustamista ja se pääsisi suoraan kotiin!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abarth saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abarth on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.