Päivitetty 26.02.2022

Kodin saanut koira: BOBIZA


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Rafailescu)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.11.2021
Mihaela Rafailescu on romanialainen eläintenhoitaja, joka työskentelee yhdessä miehensä Georgen kanssa eläinten kuljetusyritys Zuzu Expressillä. Zuzu kuljettaa kaikki Kulkureiden kautta kodin saaneet koirat Suomeen. Zuzulla toimimisen lisäksi Mihaela ja George tarjoavat kuljetuspalveluita Romanian sisällä. Pariskunta on myös pelastanut useita kodittomia koiria, jotka asuvat tällä hetkellä heidän kotipihassaan. Suurin osa näistä koirista on hylätty Mihaelan perheen talon eteen, koska paikalliset tietävät, että he huolehtivat hyvin eläimistään. Mihaelan perheessä kaikki ovatkin eläinrakkaita ja koirilla on hyvät oltavat. He saavat tarvitsemaansa hoitoa ja pääsevat viettämään aikaa myös ihmisten seurassa. Olemme tutustuneet Mihaelaan kuluneen reilun vuoden aikana ja heidän pyytäessä apua kotonaan olevien kodittomien koirien auttamiseksi, aloitimme mielellämme yhteistyön hänen kanssaan. Tällä hetkellä Mihaelan hoivissa asustaa perheen kissojen lisäksi yhteensä 11 koiraa, joista neljä aloittavat kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Kaikki neljä koiraa, Bobiza, Codiza, Norocello ja Saraela, ovat uteliaita, kiinnostuneita ja rauhallisen oloisia. He pysyttelevät mielellään ihmisten luona ja ovat tottuneita sekä miehiin että naisiin. Koirat asuvat omakotitaloympäristössä pihalla vapaana ja tulevat hyvin toimeen koirien lisäksi myös Mihaelan kissojen kanssa. Kaikki koirat ovat iloisen ja sopeutuvaisen oloisia.

Bobiza on alun perin löytynyt kylältä, jossa Mihaela asuu. Hän hyppi aitaa vasten eikä halunnut lähteä, joten Mihaela otti hänet hoiviinsa. Bobiza on asunut Mihaelan luona lähes koko elämänsä.

Bobiza heiluttaa iloisesti häntää ja tulee mielellään tervehtimään vieraita eikä pelkää yhtään ihmisiä. Hän antaa käsitellä itseään miten vain ja nauttii rapsutuksista. Bobiza osaa odottaa tosi kohteliaasti nameja. Bobiza vaikuttaakin olevan kaikin puolin avoin ja sosiaalinen koira. Mihaelan mukaan Bobiza on hyvin samanlainen kuin Saraela ja he leikkivätkin paljon keskenään.

Bobizan luonteen perusteella hän voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tulevan kodin on kuitenkin tiedostettava, että ympäristön muutos on koiralle stressaavaa ja kotiutumisessa tulee edetä rauhallisesti pienin askelin koiran ehdoilla. Bobiza tulee kaipaamaan tulevassa kodissaan hellyyden ja huomion lisäksi myös paljon aktiviteetteja ja virikkeitä. Bobizalla on jonkin verran hammaskiveä, joten käynti hammaslääkärillä on varmasti tarpeen.

Bobiza on kooltaan n. 40cm ja painaa n. 10kg.

Päivitykset

26.2.2022
Bobiza saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa.

22.12.2021
Bobiza sai ilouutisia tänään, sillä hänet on varattu omaan kotiin.

19.11.2021
Suloinen Bobiza aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobiza saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobiza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.