Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: SARAELA (nyk. Salma)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Rafailescu)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.11.2021
Mihaela Rafailescu on romanialainen eläintenhoitaja, joka työskentelee yhdessä miehensä Georgen kanssa eläinten kuljetusyritys Zuzu Expressillä. Zuzu kuljettaa kaikki Kulkureiden kautta kodin saaneet koirat Suomeen. Zuzulla toimimisen lisäksi Mihaela ja George tarjoavat kuljetuspalveluita Romanian sisällä. Pariskunta on myös pelastanut useita kodittomia koiria, jotka asuvat tällä hetkellä heidän kotipihassaan. Suurin osa näistä koirista on hylätty Mihaelan perheen talon eteen, koska paikalliset tietävät, että he huolehtivat hyvin eläimistään. Mihaelan perheessä kaikki ovatkin eläinrakkaita ja koirilla on hyvät oltavat. He saavat tarvitsemaansa hoitoa ja pääsevat viettämään aikaa myös ihmisten seurassa. Olemme tutustuneet Mihaelaan kuluneen reilun vuoden aikana ja heidän pyytäessä apua kotonaan olevien kodittomien koirien auttamiseksi, aloitimme mielellämme yhteistyön hänen kanssaan. Tällä hetkellä Mihaelan hoivissa asustaa perheen kissojen lisäksi yhteensä 11 koiraa, joista neljä aloittavat kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Kaikki neljä koiraa, Bobiza, Codiza, Norocello ja Saraela, ovat uteliaita, kiinnostuneita ja rauhallisen oloisia. He pysyttelevät mielellään ihmisten luona ja ovat tottuneita sekä miehiin että naisiin. Koirat asuvat omakotitaloympäristössä pihalla vapaana ja tulevat hyvin toimeen koirien lisäksi myös Mihaelan kissojen kanssa. Kaikki koirat ovat iloisen ja sopeutuvaisen oloisia.

Saraela on alun perin löydetty kadulta kylältä, jossa Mihaela asuu. Saraela on asunut Mihaelan hoivissa melkein kolme vuotta.

Saraela on nelikosta sosiaalisimman oloinen ja käy eniten ihmisten luona eikä pelkää lainkaan vieraita. Saraela on änkeämässä joka paikkaan ensimmäisenä ja käy tervehtimässä kaikkia ihmisiä mielellään. Saraela on vilkas ja aktiivinen koira, joka haluaa selkeästi olla mukana kaikessa, mutta rauhoittuu myös nätisti rapsutuksiin ja jää nautiskelemaan huomiosta rauhallisena. Saraela tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei myöskään anna kävellä itsensä yli ja pitää puoliaan, kun toinen koira rähähtää. Saraela ei kuitenkaan vaikuta lainkaan pomottelevalta. Saraela tykkää kovasti nameista ja olisikin varmasti hyvin motivoitavissa herkkujen avulla. Saraela haukkuu ohiajavalle traktorille, mutta ei muuten vaikuta kovin äänekkäältä. Mihaelan mukaan Saraela tykkää leikkiä erityisesti Bobizan kanssa.

Saraela voisi luonteensa puolesta sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, mutta tulevan kodin tulee tiedostaa, että ympäristön muutos on koiralle stressaavaa ja kotiutumisessa tulee edetä rauhallisesti pienin askelin koiran ehdoilla. Saraela tulee kaipaamaan tulevassa kodissaan hellyyden ja huomion lisäksi myös paljon aktiviteetteja ja virikkeitä. Saraelalla on jonkin verran hammaskiveä, joten reissu hammaslääkäriin on varmasti tarpeen.

Saraela on kooltaan n. 45cm ja painaa n. 12-13kg. Saraela on aika hoikka ja kaipaisi vähän lisää painoa.

Päivitykset

5.2.2022
Saraela, uudelta nimeltään Salma, saapui tänään Suomeen ja pääsi vihdoin matkaamaan omaan loppuelämän kotiinsa.

22.12.2021
Jouluisia ilouutisia Saraelalle: hänet on varattu omaan kotiin!

19.11.2021

Ihastuttava Saraela aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Saraela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saraela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.