Kotia etsivä koira: LOOTUS (Monan pennut)

Lootus, suloinen neitokainen on utelias ja lempeä koira, joka etsii rakastavaa ja kärsivällistä kotia. Ymmärrettävästi Lootus on hieman tottumaton koira, mutta oikeanlaisessa perheessä hänestä kuoriutuu varmasti mitä täydellisin perheenjäsen.
Syntymäaika: 1/2023
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 50 cm/ 18 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

23.4.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana Bodea haki Mami Monan pentuineen Romanian tappotarhalta turvaan Cosoban tarhalle maaliskuussa 2023, pentujen ollessa vain pari kuukauden ikäisiä. Tarhalla Mami Mona asuu pentujensa kanssa tarhalla yhteisessä häkissä. Mami Mona aloittaa nyt pentujensa Liljan, Lummen ja Lootuksen kanssa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Sittemmin Lilja ja Lumme ovat jo löytäneet oman kodin sekä ehtineet matkustaa perheidensä luokse. Lootus on sisaruksista ainut kotia etsivä eli eikös olisikin Lootuksen aika seuraavaksi?

Lootus asusteli tarhalla aluksi äidin ja siskojen kanssa klinikka tilassa, mutta nykyisin Lootus asuu äitinsä kanssa ulkohäkissä. Pienempänä pentuna Lootus haki paljon tukea äidistään Mami Monasta ja esimerkiksi vieraita kohdatessa hän tuli tekemään tuttavuutta vasta äitinsä perässä. Nykyisin Lootus vaikuttaisi olevan reippaampi ja avoimempi kuin äitinsä. Lootus uskaltaa syödä nameja vierailijoiden kädestä sekä ajan kanssa antaa silittää ja rapsuttaa.

Lootus on luonteeltaan lempeä ja herkkä neiti, joka on hieman varautunut uusia ihmisiä kohtaan aluksi. Hän saattaa aluksi vetäytyä syrjään ja olla hämmentynyt uusista tilanteista ja vierailijoista. Kuitenkin Lootus osoittaa nopeasti rohkeutta ja avoimuutta, kun hän alkaa tutustua ihmisiin ja tuntea olonsa turvalliseksi ympäristössä. Hän voi tarvita hieman aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin, mutta kun hän tuntee olonsa mukavaksi, hän avautuu ja osoittaa hellyyttä ja kiintymystä.

Lootukselle etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä ja perheestä josta löytyy pitkäjänteistä otetta kotiuttaa Lootusta uuteen elämään. Lootus hyötyisi myös jo entuudestaan reippaasta sekä tasapainoisesta koirakaverista, joka osaisi opastaa Lootusta kotikoiran tavoille. Lootuksella ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Lootus tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset

23.4.2024

Lootus tavattiin äitinsä Mami Monan kanssa huhtikuussa. Lootus oli alkuun hämmillään häkkiin tulleista vierailijoista ja menikin aluksi koppaan piiloon. Lyhyessä ajassa hän kuitenkin rentoutui ja uskalsi ottaa namit vieraan kädestä sekä antoi jopa silitellä ja rapsutella itseään. Tutun ihmisen kanssa Lootus on kuitenkin todellinen sylimyyrä. Vieraankin kanssa Lootus uskaltaa antaa lopuksi yllätyspusuja ja alkaa avautumaan hienosti! Ioanan perään Lootus on kovasti, ilahtuu hänet nähdessään. Lootus kaipaa kotia rauhallisesta ympäristöstä, ymmärtäväisestä perheestä jossa sohvalle saa tunkea oman ihmisen kainaloon pusuttelemaan. <3

23.3.2024

Lootukselta terveiset kuvan ja videon kera! Löytyisikö juuri sinun kainalosta paikka Lootuksen kokoiselle pikkuiselle?

9.10.2023

Mistäs löytyisi ihanan Lootuksen oma ihminen? Tyttö on odottanut jo malttamattomana sitä omaa perhettään nähdessään kun oma sisko Lilja on matkustanut omaan perheeseen sekä sisko Lumme on varattu omaan kotiin. Olisiko seuraavaksi siis Lootuksen vuoro? Lootuksen kanssa ollaan harjoiteltu Kulkurien aktiivin toimesta kosketustreeniä ja tämän ansiosta Lootus onkin reipastunut hurjasti ja hän hakeutuu tutun ihmisen luoksen rapsuteltavaksi. Hetken yhdessä vietetyn ajan jälkeen Lootus osaa myös rauhoittua makaamaan ihmisen vierelle. Lootuksesta on lisätty uusi video sekä pari uutta kuvaa.

31.7.2023

Tarhalta tuli taas kuulumisia Mami Monalta ja hänen pennuilta Lummelta sekä Lootukselta kuvien ja videon kera. Missä onkaan näiden pikkuisten ikiomat kodit?

19.07.2023

Tarhalta tuli terveisiä kuvan ja videon kera, Mona on pentuineen siirtynyt ulkohäkkiin.

8.7.2023

Lootus aloittaa Mami Monan ja muiden pentujen kanssa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: