Päivitetty 07.03.2022

Kodin saanut koira: NOROCELLO


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Rafailescu)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
20.11.2021
Mihaela Rafailescu on romanialainen eläintenhoitaja, joka työskentelee yhdessä miehensä Georgen kanssa eläinten kuljetusyritys Zuzu Expressillä. Zuzu kuljettaa kaikki Kulkureiden kautta kodin saaneet koirat Suomeen. Zuzulla toimimisen lisäksi Mihaela ja George tarjoavat kuljetuspalveluita Romanian sisällä. Pariskunta on myös pelastanut useita kodittomia koiria, jotka asuvat tällä hetkellä heidän kotipihassaan. Suurin osa näistä koirista on hylätty Mihaelan perheen talon eteen, koska paikalliset tietävät, että he huolehtivat hyvin eläimistään. Mihaelan perheessä kaikki ovatkin eläinrakkaita ja koirilla on hyvät oltavat. He saavat tarvitsemaansa hoitoa ja pääsevat viettämään aikaa myös ihmisten seurassa. Olemme tutustuneet Mihaelaan kuluneen reilun vuoden aikana ja heidän pyytäessä apua kotonaan olevien kodittomien koirien auttamiseksi, aloitimme mielellämme yhteistyön hänen kanssaan. Tällä hetkellä Mihaelan hoivissa asustaa perheen kissojen lisäksi yhteensä 11 koiraa, joista neljä aloittavat kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Kaikki neljä koiraa, Bobiza, Codiza, Norocello ja Saraela, ovat uteliaita, kiinnostuneita ja rauhallisen oloisia. He pysyttelevät mielellään ihmisten luona ja ovat tottuneita sekä miehiin että naisiin. Koirat asuvat omakotitaloympäristössä pihalla vapaana ja tulevat hyvin toimeen koirien lisäksi myös Mihaelan kissojen kanssa. Kaikki koirat ovat iloisen ja sopeutuvaisen oloisia.

Norocello on asunut Mihaelalla noin helmikuusta 2021 lähtien. Tuolloin Norocello oli ilmestynyt pihalle, josta Mihaelan äiti oli hänet löytänyt. Norocello on utelias ja kiinnostunut sekä pysyttelee mielellään ihmisten luona ja tutustuu mielellään ja avoimesti myös vieraisiin ihmisiin.  Norocello tulee toimeen koirien lisäksi myös Mihaelan kissojen kanssa. Kaikki Mihaelan koirat ovat tottuneita sekä miehiin että naisiin. Koirat asuvat omakotitaloympäristössä pihalla vapaana ja niiden olot ovat erittäin hyvät isoihin tarhoihin verrattuna, joilla stressitasot ovat yleensä paljon korkeammat.

Norocello puolustaa ruokaansa muilta koirilta, mutta tekee tämän maltillisesti ja hyvin koiraa puhuen. Resurssit voivat olla tärkeitä Norocellille, mutta vain koirien kanssa keskenään. Kun mielenkiintoiset herkut tulevat ihmiseltä, Norocello pystyy jakamaan tilanteen hyvin muiden koirien kanssa, mutta namien ollessa pitkin pihaa, tilanne on Norocellille vaikeampi ja se puolustaa aarteitaan muilta koirilta. Norocello on hyvin motivoitunut nameista ja sitä olisikin varmasti helppo kouluttaa niiden avulla. Norocello haukkuu ohiajavalle traktorille ja käyttää ääntään hieman myös muutenkin, mutta ei hauku kuitenkaan kimeästi/pikkukoiramaisesti. Norocello antaa käsitellä itseään hyvin, mutta Mihaelan mukaan jännittää eläinlääkäriä ja saattaa tällöin näykkiä. Norocellon nilkat kääntyvät hieman ulospäin, mutta hän on poikkeuksellisen hyvärakenteinen pötkylä-malliseksi koiraksi.
Norocello etsii aikuiskotia joko ainoana koirana, tai tasapainoisen nartun kaverina. Kodilla olisi hyvä olla jo hieman aiempaa koirakokemusta, jotta esimerkiksi resurssien puolustus osataan ottaa huomioon ja ohjata Norocellia siinä rauhallisesti ja johdonmukaisesti.
Norocello on noin vuoden ikäinen uros, joka tullaan kastroimaan ennen Suomeen matkustamista. Kooltaan Norocello on noin 35 cm/8 kg.
Päivitykset

7.3.2022
Norocello, uudelta nimeltään Nero,  matkusti omaan kotiin Suomeen 26.2.2022.

12.1.2022
Norocelloa odottaa oma koti Suomessa, onnea!
20.11.2021
Norocello aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
—————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Norocello saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Norocello on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.