Päivitetty 07.03.2022

Kodin saanut koira: NORI


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan kanssa tehdään myös jatkuvasti säännöllistä yhteistyötä Kulkurien yditoiminnan, sterilointien parissa, jotta jonain päivänä Cosoban ympäristössä ja Romaniassa muutenkaan ei olisi enää niin paljon kodittomia koiria.

Nori on löydetty Cosoban tarhan työntekijän toimesta sisaruksensa kanssa pellolta pienenä pentuna. Sisarus adoptoitiin Saksaan jo aikaa sitten, mutta Noria ei ole vielä halunnut kukaan. Nori oli alkuun tarhalle tullessaan ujompi, mutta nyt se on rohkaistunut valtavasti. Nori on kasvanut Cosoban tarhan suurella sisäpihalla vapaana kymmenien muiden koirien kanssa ja se onkin varmasti tehnyt todella hyvää ujolle pennulle. Norista on kasvanut ystävällinen ja sosiaalinen nuori mies, joka lokakuussa aktiiviemme tavatessa sen tutustui heihin reippaasti ja avoimesti ja antoi hyvin rapsutella itseään. Nori tykkää erityisesti tarhan vanhemmasta miestyöntekijästä Fanesta ja heidät nähdään usein kahdestaan istuskelemassa vieretysten.

Nori tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Se ei haasta riitaa vaan on ennemmin alistuvampi. Nori on oppinut kommunikoimaan upeasti koirakieltä kasvaessaan isossa porukassa. Nori vaikuttaa isossa laumassa rauhalliselta ja vähän hiljaiselta koiralta, mutta varmasti pienemmässä porukassa siitä pääsisi pian esiin myös nuoren koiran energisyys ja leikkisyys ja tulevassa kodissa täytyykin varautua paitsi tukemaan Noria uuden elämän askelissa, myös tarjota sille aktiivinen ja tasapainoinen onnellisen koiran elämä.

Noria voidaan ajatella monenlaiseen kotiin, mutta olisi mukavaa jos koirien keskellä kasvaneelle Norille olisi lajiseuraa myös tulevassa perheessään.

Nori on kaunis musta koira, jolla on kokoa noin 55 cm/25 kg. Nori on kastroitu.

Päivitykset

7.3.2022
Nori matkusti omaan kotiin Suomeen 5.2.2022.

15.12.2021
Nori on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.11.2021
Nori aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nori saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.