Kotia etsivä koira: LAILA-NEITI

Iloinen ja leikkisä Laila-neiti etsii kotia rauhalliselta alueelta ja toivoo, että uudessa kodissa olisi toinen, reipas ja tasapainoinen koirakaveri vastassa
Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 48 cm/ 18 kg

Perustiedot ja tausta

23.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Hurmaava Laila-neiti on jo kodin saaneen Lyyli-neidin sisko. Siskosten taustasta ei tiedetä mitään, vaan se on täysin hämärän peitossa. Laila-neiti tavattiin Cosoban tarhalla aktiiviemme toimesta huhtikuussa 2024. Laila asustelee samassa häkissä kahden uroksen kanssa, joista toinen on myöskin omaa kotiaan etsivä Sir.Nököhammas, eli “Nökkis”. Laila on iloinen ja leikkisä tyttö, joka on Romaniassa asuvan aktiivimme mukaan kehittynyt hurjasti puolessa vuodessa. Erityisesti tämän, jo tutun ihmisen kanssa Laila tulee erittäin hyvin toimeen. Laila antaa vieraankin rapsutella itseään, mutta pitää välillä taukoja kopissa. Useamman aktiivin ollessa häkissä ja sen lähettyvillä, alkaa Lailaa selkeästi ujostuttamaan ja se vaatii hiukan omaa aikaa. Lailalla on käyntimme aikana mahdollisuus ulkoilla häkin ulkopuolella ja se lähteekin hiukan kauemmas kiertelemään ja kiinnostuneesti katselee vieraita ihmisiä vähän matkan päästä.

Laila-neidille etsitään kotia rauhalliselta alueelta ja se voisi hyötyä reippaan ja tasapainoisen koirakaverin seurasta. Laila-neidin historiasta ja taustasta ei ole tietoa ja onkin tärkeää ymmärtää, että Laila-neidillä ei välttämättä ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Laila-neiti saattaa siis tarvita paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Laila on väritykseltään mustan ja merlen sekoitus ja se on kooltaan n. 48 cm korkea ja 18 kg.

Päivitykset

23.4.2024

Laila-neiti aloitti tänään oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa <3

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: