Päivitetty 21.10.2023

Kotia etsivä koira: GEORGE HARRISON (The Beatles)


Syntymäaika: 2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta: 

21.10.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

George Harrison on löydetty sisarustensa kanssa pellolta Romaniassa. Pentueessa on neljä pentua. Pentueen emo Solero tuotiin tarhalle steriloitavaksi ensin, ja perässä tuotiin pennut. Ringo asuu kahden veljensä, Paul McCartneyn sekä Ringo Starrin kanssa, ja poikien lisäksi heidän häkkiään asuttaa narttukoira Neena. Veljistä neljäs, John Lennon asuu toisaalla, sillä George ja Ringo kiusasivat sitä.

George Harrison tuntuu olevan veljiensä tavoin reipas, se on innoissaan aktiiviemme vierailusta ja häseltää veljiensä tapaan vauhdikkaasti. Kulkureiden toimijat tapasivat nämä tyypit syyskuussa 2022 Romanian reissulla. Kaikki kolme ovat rohkeita vieraita kohtaan ja hyppivät iloissaan vasten. Georgekin haluaa ihmisen huomiota ja namit maistuvat sille mainiosti.

George on veljiensä tapaan nuori, vauhdikas uros ja virtaa riittää varmasti tulevassa kodissa. Se vaatii kodin, jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja ehkä ripaus huumoriakin opastaa energinen nuori herra kotikoiran elämään ehdottoman positiivisin koulutusmenetelmin. Sen lisäksi, että George on varsin vauhdikkaassa iässä, se tulee olemaan kotioloissa varmasti aika energinen koira. Sen kodilla tulee olla ymmärrystä ja aikaa aktiiviselle koiralle. Vaikka Georgen voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, täytyy ymmärtää, että sen kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty, ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä. Ihan pienten lasten perheeseen emme Georgea sen suuren koon vuoksi luovuta.

George Harrison on arviolta noin 65 cm korkea ja painaa noin 25-30 kg.

Päivitykset

21.10.2023

Komea poika George Harrison tavattiin syyskuussa yhdessä veljiensä kanssa. Veljeensä Pauliin verraten George tuumii uusia tulokkaita tovin pidempään. Ihmisten astellessa häkkiin George tauottaa hetken aikaa kopissa, mutta hetkisen pohdinnan jälkeen tulee vierelle hakemaan varoen tarjottuja nameja. Alkupohdinnan jälkeen poika ei enää tauottele vaan on veljiensä tavoin reipas, avoin ja ihmisen lähellä viihtyvä. George antaa ihmisen myös koskea miten vain, kaikki vaikuttaa olevan pojalle ok. Vaikka George ottaa tukea veljistään keräten rohkeutta, jää hän myös näiden jalkoihin antaen veljilleen hieman enemmän tilaa eikä tungeksi tilanteissa väleihin – päinvastoin. Muutoin ihana George nauttii ihmisen seurasta ja silityksistä, ja toivoisi vain, että pääsisi jo pian tarhalta oman ihmisen luo ja kotiin.

Lisätty uusia kuvia ja videoita ihanasta George Harrisonista. 

17.3.2023
Toimijamme tapasivat George Harrisonin helmikuussa 2023 Romanian reissulla. George asustelee edelleen Ringon ja Paulin kanssa häkissä. Kolmikko sai kunnon ilohepulit kun aktiivit saapuivat häkkiin. George on todella utelias ja iloinen. George kuitenkin pitää kolmikosta eniten etäisyyttä toimijoihin ja menee välillä etäämmälle tauottamaan. George myös ottaa tukea veljeksistään, eli tulevassa kodissa voisi hyvin olla koirakaveri odottelemassa. Georgea saa kuitenkin rapsuttaa ja se ottaa hienosti nameja kädestä. Aktiivimme kuvailevat näitä veljeksiä isoiksi ja näyttävät ihan vasikoilta. Voi näitä hölmöläisiä. Toivottavasti pian olisi Georgen aika päästä omaan kotiin.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

9.12.2022
Pilkullinen George Harrison hyppää Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

George Harrison saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi George on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.