Päivitetty 20.08.2021

Kotia etsivä koira: URSULE


Syntymäaika: n. 7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Yksi tavallinen tapa on se, että koira tuodaan ilmaiseen sterilointipäivään, eikä sitä enää koskaan tullakaan noutamaan. Näin kävi Ursulelle.

Ursulen menneisyydestä emme siis tiedä mitään, mutta Ursulen vielä pentumaisesta käytöksestä on päätelty, että tyttö on vielä kovin nuori. Kun vieraat ihmiset menevät tapaamaan Ursulea sen paddockiin, Ursulea selvästi hieman jännittää. Kovin arka kaunotar ei kuitenkaan ole, pikemminkin kiinnostuneen ujo. Ursule on innostunut ja heiluttaa kovasti häntää, mutta vaatii hieman harkintaa, että uskaltaa tehdä tuttavuutta vieraiden kanssa. Onneksi kuitenkin herkut maistuvat, ja niiden avulla Ursule jää vieraidenkin ihmisten lähelle nauttimaan rapsuttelusta. Käsittelyyn Ursule suhtautuu rauhallisesti ja ystävällisesti. On todennäköistä, että Ursule tulee reipastumaan kotona oikeanlaisen tuen avulla suhteellisen pian, sillä se on varautuneisuudestaan huolimatta utelias ja kiinnostunut ottamaan kontaktia.

Kun jää on murrettu, Ursule innostuu leikkimään ja on rohkea ja reipas leikeissään. Se on eleiltään vielä kovin pentumainen. Ursule tulee tarhaoloissa toimeen toisten koirien kanssa, mutta mikäli kodissa on entuudestaan toinen koira, on tärkeää huomioida, että koirien tutustuttaminen toisiinsa voi olla pitkäkin prosessi.

Muistathan, että emme tunne Ursulen rotuperimää, tai historiaa ennen tarhalle päätymistä. Lisäksi Ursule on vielä nuori ja sen luonne saattaa muuttua paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Siksi Ursulen omistajalla tuleekin olla avoin mieli, eikä kovin yksityiskohtaisia odotuksia Ursulen persoonasta, emme esimerkiksi voi tarhaolojen perusteella tietää onko koira riistaviettinen tai onko sillä taipumusta vahtia kotia.

Ursule on suurikokoinen nuori koira, joka ei osaa vielä mitään kotikoiralta vaadittavia taitoja, on hieman ujo ja kokematon, mutta toisaalta leikkisä ja innostunut. Tästä yhtälöstä johtuen Ursulelle etsitään kotia perheestä, jossa on jo entuudestaan kokemusta oman koiran kanssa elämisestä ja mieluusti käsitystä siitä, miten ujoa ja ihmisiin tottumatonta koiraa voi tukea rohkaistumaan. Suuri koko ja pentumainen käytös ovat syy sille, että Ursulea ei suositella pikkulapsiperheeseen. Arvio on, että paras ympäristö Ursulelle voisi olla rauhallinen alue ja koti omakotitalossa aidatulla pihalla, mutta harkitsemme myös muita vaihtoehtoja. Ursule ei kuitenkaan sovellu ison kaupungin keskustaan asustamaan.

Ursule on noin 60 cm korkea.

Päivitykset
20.8.2021
Upea Ursule sai mahdollisuuden uuteen elämään, sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ursule saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ursule on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa