Kotia etsivä koira: URSULE

Ursule on iloinen, laumanvartijatyyppinen koira, joka etsii vahdittavaa pihaa taajaman ulkopuolelta sekä kokenutta ihmistä.
Syntymäaika: n. 7/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:67cm/37kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.11.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Yksi tavallinen tapa on se, että koira tuodaan ilmaiseen sterilointipäivään, eikä sitä enää koskaan tullakaan noutamaan. Näin kävi Ursulelle.

Ursulen menneisyydestä emme siis tiedä mitään, mutta Ursulen vielä pentumaisesta käytöksestä on päätelty, että tyttö on vielä kovin nuori. Kun vieraat ihmiset menevät tapaamaan Ursulea sen paddockiin, Ursulea selvästi hieman jännittää. Kovin arka kaunotar ei kuitenkaan ole, pikemminkin kiinnostuneen ujo. Ursule on innostunut ja heiluttaa kovasti häntää, mutta vaatii hieman harkintaa, että uskaltaa tehdä tuttavuutta vieraiden kanssa. Onneksi kuitenkin herkut maistuvat, ja niiden avulla Ursule jää vieraidenkin ihmisten lähelle nauttimaan rapsuttelusta. Käsittelyyn Ursule suhtautuu rauhallisesti ja ystävällisesti. On todennäköistä, että Ursule tulee reipastumaan kotona oikeanlaisen tuen avulla suhteellisen pian, sillä se on varautuneisuudestaan huolimatta utelias ja kiinnostunut ottamaan kontaktia.

Kun jää on murrettu, Ursule innostuu leikkimään ja on rohkea ja reipas leikeissään. Se on eleiltään vielä kovin pentumainen. Ursule tulee tarhaoloissa toimeen toisten koirien kanssa, mutta mikäli kodissa on entuudestaan toinen koira, on tärkeää huomioida, että koirien tutustuttaminen toisiinsa voi olla pitkäkin prosessi.

Muistathan, että emme tunne Ursulen rotuperimää, tai historiaa ennen tarhalle päätymistä. Lisäksi Ursule on vielä nuori ja sen luonne saattaa muuttua paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Siksi Ursulen omistajalla tuleekin olla avoin mieli, eikä kovin yksityiskohtaisia odotuksia Ursulen persoonasta, emme esimerkiksi voi tarhaolojen perusteella tietää onko koira riistaviettinen tai onko sillä taipumusta vahtia kotia.

Ursule on suurikokoinen nuori koira, joka ei osaa vielä mitään kotikoiralta vaadittavia taitoja, on hieman ujo ja kokematon, mutta toisaalta leikkisä ja innostunut. Tästä yhtälöstä johtuen Ursulelle etsitään kotia perheestä, jossa on jo entuudestaan kokemusta oman koiran kanssa elämisestä ja mieluusti käsitystä siitä, miten ujoa ja ihmisiin tottumatonta koiraa voi tukea rohkaistumaan. Suuri koko ja pentumainen käytös ovat syy sille, että Ursulea ei suositella pikkulapsiperheeseen. Arvio on, että paras ympäristö Ursulelle voisi olla rauhallinen alue ja koti omakotitalossa aidatulla pihalla, mutta harkitsemme myös muita vaihtoehtoja. Ursule ei kuitenkaan sovellu ison kaupungin keskustaan asustamaan.

Ursule on noin 65-68 cm korkea ja painaa noin 35-38 kg.

Päivitykset

26.12.2023

Ursulen kuulumisista on vierähtänyt aivan liian pitkä aika, mutta onneksi viimein tältä neidiltä saatiin terveisiä jouluksi! Ursule ei ole saanut hyviä kortteja, sillä se on suuri ja tottumaton laumanvartijakoira. Tällaisille koirille on vain harvassa sopivia koteja. Uskomme kuitenkin, että Ursulen oma ihminen vielä huomaa hänet. Odotellessamme tätä onnenkantamoista, Romaniassa asuva aktiivimme on käyttänyt paljon aikaa siihen, että on sosiaalistanut Urusulea, lämmin kiitos hänelle!

Kun vieraat ihmiset saapuvat Ursulen häkille, tyttö onkin jo hieman kiinnostunut vieraista. Sen sijaan, kun Ursulen tuttu ihminen lähestyy häkkiä ja lepertelee tytölle, Ursule menee aivan ilosta sykkyrälle ja hypähtelee häkissä pieniä iloloikkia. Ursule ilahtuu valtavasti, kun tuttu ihminen saapuu juuri häntä tapaamaan! Ursule on tarhaoloissa kaunis, mutta ujo tyyppi, joka ei kuitenkaan vielä uskalla tutunkaan ihmisen kanssa rentoutua täydellisesti. Tuttu ihminen ei saa vielä silitellä Ursulea, mutta namit kelpaavat tutun ihmisen kädestä, mutta vieraan tarjoamia nameja Ursule ei tohdi maistaa.

Kun aktiivimme menee Ursulen häkkiin, Ursule hämmentyy tilanteesta ja parkkeeraa oman koppinsa suuaukolle. Sieltä Ursule katselee kiinnostuneena ihmistä. Oma koppi tuokin Ursulelle turvaa jännittävässä tilanteessa. Ursule tulee vaatimaan omalta ihmiseltään kärsivällisyyttä ja omaehtoisuutta oppiakseen luottamaan oman ihmisensä tukeen uusissa tilanteissa.

14.11.2022

Kulkureiden toimijat tapasivat Ursulen syyskuun Romanian reissulla. Ursule asuu edelleen Kultaherran kanssa, Osma oli myös näiden kahden kanssa samassa häkissä, mutta se saapui omaan kotiin lokakuussa. Kolmikosta ursule on rohkein ja uskaltaa hakea namit ihmisen kädestä. Tämä on kuitenkin selvästi sille jännittävää ja lähteekin tilanteesta pakittamaan ja steppailleen paikallaan, kun sitten taas uskaltaa tulla eteenpäin ottamaan namia. Ursule on ruoka motivoitunut ja reipastuu koko ajan, vaikka kosketus oli vielä liian jännittävää. Häkin ulkopuolisista koirista Ursule provosoituu ja reagoi niihin haukkumalla. Toivottavasti tämä kaunokainen löytäisi pian oman kodin.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

29.5.2022

Ursule asustelee nykyään Kultaherran ja Osman kanssa. Kolmikolla on hyvä meininki keskenään, Ursule on porukan reippain ja Ursule sopii tähän kokoonpanoon paljon paremmin kuin Golden Girl Lian kanssa. Ursule on kovasti namien perään ja kova kouraisesti rohmuaa ne kädestä. Tämä suuri, hieman kömpelö tyttö on kiinnostunut vieraista ja kamerasta, kamera tosin on Ursulen mielestä hieman jännittävä. Ihmisiä Ursule lähestyy suoraan, mutta tauottaa välillä kopissaan ja palautuu siellä vieraasta tilanteesta. Kolmikko väsyy ja rauhoittuu nopeasti sosiaalisissa tilanteissa.  Ursule räyhää aidalle tuleville koirille ja aidan ulkopuolella tapahtuva härdelli selvästi ahdistaa sitä jonkin verran. Lisätty videoita ja kuvia.

20.8.2021
Upea Ursule sai mahdollisuuden uuteen elämään, sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ursule saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ursule on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: