Päivitetty 14.10.2021

Kotia etsivä koira: KULTAHERRA


Syntymäaika: 8-9/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Kultaherra hylättiin tarhalle veljensä Osman kanssa ihan pikkupentuna. Kultaherra-parka kärsi pienempänä tarhoilla tavallisesta vitsauksesta, eli kapista, joten se ja veljensä otettiin eroon isosta pentuporukasta, jotta kapia olisi parempi hoitaa. Kapin jälkiä ei juuri enää huomaa Kultaherrasta. Tämän jälkeen pojat pääsivät asumaan pihan suureen koiralaumaan, missä Kultaherra eli aina heinäkuuhun 2021 asti. Isossa koiraporukassa eläminen on kuitenkin vaativaa, ja Kultaherra alkoi nahistella toisten pian koirien kanssa, joten se siirrettiin varmuuden vuoksi häkkiin asumaan. Ennen tätä Kultaherra tykkäsi kovasti leikkiä muiden koirien kanssa, joskin vaikutti hieman jäävän muiden pihan koirien varjoon.

Ihmisiin Kultaherra suhtatutuu alkuun mietteliäästi, mutta on utelias eikä lähde muille maille vieraan ihmisen ilmaantuessa paikalle. Kultaherra antaa rapsutella ja selvästi nauttii saadessaan huomiota ja hellyyttä. Kultaherra on iloinen nuori koira, jolla olisi tarmoa tehdä ja touhuta asioita, joten ihan pelkäksi sohvalöhöilykaveriksi siitä ei ole.

Kultaherra etsii tositarkoituksella sitoutunutta ja ystävällistä omaa ihmistä, jolla on kärsivällisyyttä opettaa kokemattomalle Kultaherralle kotikoiruuden salat. Kultaherralla voisi olla kotona entuudestaan sosiaalinen koirakaveri, ensisijaisesti narttu, mutta asiaa katsotaan toki tapauskohtaisesti. Myös ainoana koirana Kultaherra pärjännee, mikäli lajitoverin kohtaamiseen on kuitenkin muulla tavoin mahdollisuus.

Kultaherra on 55 cm korkea ja 22 – 24 kg painava.

Upeasta Kultaherrasta saataneen parempi video lokakuun aktiivimatkalta.

Päivitykset
14.10.2021
Kultaherra etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kultaherra saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kultaherra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa