Päivitetty 25.10.2022

Kodin saanut koira: OSMA


Syntymäaika: 8-9/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

15.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Osma hylättiin tarhalle veljensä Kultaherran kanssa ihan pikkupentuna. Kultaherra-parka kärsi pienempänä tarhoilla tavallisesta vitsauksesta, eli kapista, joten se ja Osma otettiin eroon isosta pentuporukasta, jotta kapia olisi parempi hoitaa.  Tämän jälkeen pojat pääsivät  pihan suureen koiralaumaan, mistä Osma muutti sisarustensa kanssa yhteiseen paddockiin syksyllä.

Osman elo isossa koiralaumassa sujuu hyvin ja se tulee hienosti toimeen kaikkien pihan koirien kanssa. Se on iloinen ja innostuu mielellään lyömään leikiksi ja hassuttelemaan kavereiden kanssa. Luonteeltaan kohtelias Osma mielellään väistää muita, mikäli sellaisia tilanteita tulee eteen, sen sijaan että panisi bensaa liekkeihin ja lähtisi konfliktiin mukaan. Isossa laumassa huomaavainen ja ystävällinen Osma jää hieman muiden koirien jalkoihin taipumuksensa vuoksi. Ihmisiin Osma suhtautuu erittäin ystävällisesti ja nauttii huomiosta sitä saadessaan, mutta on vielä selvästi tottumaton ja ujo. Kaikkiaan pehmeä ja lempeä Osma vaikuttaa oikein leppoisalta ja tasapainoiselta tyypiltä. Osma ei juurikaan hauku tarhalla.

Osma etsii sitoutunutta ja kärsivällistä kotia, joka on valmis noudattamaan koiralähtöisyyden periaatetta yhteisessä tekemisessä Osman kanssa. Osma on mutkaton kaveri, joten harkitsemme mielellämme useankinlaisia vaihtoehtoja Osman kodiksi. Osma on toimelias nuori koira, jolla ei ole vielä mitään kotikoiran taitoja, joten on tärkeää, että omistajalla on lempeyttä ja huumorintajua, sillä kommelluksilta tuskin nuorukaisen kanssa vältytään.

Osma on arviolta 60 cm / 28 kg. Tämän kokoiselle koiralle on hyvä harkita luustokuvauttamista.

 

Päivitykset

8.10.2022

Osma saapui vihdoinkin omaan kotiinsa. <3

2.8.2022

Onnen päivä! Osma varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. 🙂

15.5.2022

Osma asustelee veljensä Kultaherran ja narttukoira Ursulen kanssa ja on porukan rauhallisin ja tyynin. Osma reipastuu ja rentoutuu nopeasti vieraiden tullessa häkkiin ja on kovin kiinnostunut vieraista ja kamerasta. Osma antaa rapsutella itseään leuan alta, poskista ja rintakehästä, mutta muualta koskeminen häntä jännittää. Hän myös säpsyy jonkun verran yllättäviä liikkeitä. Koko kolmikko väsähtää nopeasti vierailijoista, koska eivät olet kovinkaan tottuneita ihmisvieraisiin. Osmalla on ollut syyhy ja siksi sillä on vähän karvattomia kohtia etujaloissa, hoitoa vaivaan Osma on kuitenkin tarhalla jo saanut.

Uusia kuvia ja uusia videoita lisätty!

09.12.2021

Komea Osma tavattiin aktiivimatkalla lokakuussa. Nykyään komistus pitää majaa häkissä sisarustensa Kultaherran ja Senjan kanssa. Senja pitää häkissä melkoista jöötä ja pojat jäävät vähän siskon varjoon, herkutkin maistuvat paremmin kun Senja on poissa tilanteesta. Senja on kuitenkin nyt varattu omaan kotiin, joten Senjan lähtö varmasti vaikuttaa Osman reippauteen.

Osma antaa vieraiden rapsuttaa itseään ja selvästi tykkää, mutta on vielä jännittynyt ja tottumaton ihmisen kosketukseen. Osma on kovin kohtelias ja hieno mies, ei tee mitään meteliä itsestään. Hieman herkkä fiilis tulee Osmasta.

Lisätty kuvia ja video.

14.10.2021

Osma etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Osma saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Osma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Harkitut yhteydenotot: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.