Päivitetty 19.10.2021

Kotia etsivä koira: OSMA


Syntymäaika: 8-9/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Osma hylättiin tarhalle veljensä Kultaherran kanssa ihan pikkupentuna. Kultaherra-parka kärsi pienempänä tarhoilla tavallisesta vitsauksesta, eli kapista, joten se ja Osma otettiin eroon isosta pentuporukasta, jotta kapia olisi parempi hoitaa.  Tämän jälkeen pojat pääsivät  pihan suureen koiralaumaan, missä Osma edelleen asustaa.

Osman elo isossa koiralaumassa sujuu hyvin ja se tulee hienosti toimeen kaikkien pihan koirien kanssa. Se on iloinen ja innostuu mielellään lyömään leikiksi ja hassuttelemaan kavereiden kanssa. Luonteeltaan kohtelias Osma mielellään väistää muita, mikäli sellaisia tilanteita tulee eteen, sen sijaan että panisi bensaa liekkeihin ja lähtisi konfliktiin mukaan. Isossa laumassa huomaavainen ja ystävällinen Osma jää hieman muiden koirien jalkoihin taipumuksensa vuoksi. Ihmisiin Osma suhtautuu erittäin ystävällisesti ja nauttii huomiosta sitä saadessaan. Kaikkiaan pehmeä ja lempeä Osma vaikuttaa oikein leppoisalta ja tasapainoiselta tyypiltä. Osma ei juurikaan hauku tarhalla.

Osma etsii sitoutunutta ja kärsivällistä kotia, joka on valmis noudattamaan koiralähtöisyyden periaatetta yhteisessä tekemisessä Osman kanssa. Osma on mutkaton kaveri, joten harkitsemme mielellämme useankinlaisia vaihtoehtoja Osman kodiksi. Osma on toimelias nuori koira, jolla ei ole vielä mitään kotikoiran taitoja, joten on tärkeää, että omistajalla on lempeyttä ja huumorintajua, sillä kommelluksilta tuskin nuorukaisen kanssa vältytään.

Osma on 55 cm / 22 – 24 kg. Tämän kokoiselle koiralle on hyvä harkita luustokuvauttamista.

Päivitykset
14.10.2021
Osma etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Osma saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Osma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa