Päivitetty 12.09.2022

Kodin saanut koira: ALEKSI


Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.8.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa ja sen aidatulla piha-alueen tarhalla asuu Luizan pelastamia koiria sekä kissoja.

Luiza löysi aran Aleksin kadulta narttukoiran seurasta leikkimästä kuluneena talvena.
Aleksi tuodaan sisältä pihalle aktiiviemme vierailun aikana ja se suhtautuu uusiin ihmisiin arastellen. Sen ensimmäinen reaktio on juosta heistä kauemmas ja haukkuu vähän jännittyneenä. Aleksi antaa Luizan ja Stefanin kuitenkin käsitellä, vaikkakin on myös näiden sylissä jännittynyt. Aleksi on alistuvan oloinen pieni reppana, joka varmasti tulee tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä ja erittäin koiraosaavan kodin tukemaan matkaansa kotikoiraksi.
Aleksi silminnähden reipastuu ja innostuu, kun pihalle tuodaan parin kuukauden ikäinen pikkupentu, joka Luizan mukaan on Aleksin paras kaveri. Ne leikkivät hienosti keskenään pihalla. Täten Aleksia ei luovutetakaan ainoaksi koiraksi, vaan sen tulevasta kodista tulee löytyä reipas koirakaveri jo valmiiksi.
Koko toimijoidemme vierailun ajan Aleksi on jännittynyt, eikä hakeudu suoraan heidän luokseen, vaikka rentoutuukin jonkin verran. Pitää kuitenkin etäisyyttä, ja tarkkailee tilannetta vähän matkan päästä.
Aleksin koti ei ole kerrostalossa, eikä kaupungin vilinässä. Vaikka aremmille ja tottumattomille koirille on yleensä ottaen vaikeampi löytää sitä juuri oikeaa omaa kotia, uskomme silti, että sellainen vielä Aleksillekin löytyy. Odotamme Aleksin tulevalta kodilta koiralähtöistä koulutustapaa positiivisen vahvistamisen metodein, ja ymmärrystä, että Aleksin matka kotikoiraksi vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa.
Aleksin arvellaan olevan iältään noin 2-3 vuoden paikkeilla, painoltaan se on 10-12 kiloa ja säkäkorkeus noin 40 cm.

Päivitykset
13.8.2022
Kultainen Aleksi on varattu omaan kotiinsa!

1.8.2022

Suloinen Aleksi tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aleksi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stelliina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aleksin yhteyshenkilönä toimii Ida Ekman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.