Päivitetty 02.03.2019

Kodin saanut koira: BELLANA (nyk. Bella)


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

6.11.2018

Perustiedot ja taustat

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Bellana on yksi onnekkaista, joka odottaa oman kotinsa löytymistä Happy Dogs Morenin tarhalla. Bellanalla on aikoinaan ollut omistaja, joka kuitenkin lähti ulkomaille töihin ja oli jättämässä Bellanan asuttomattomalle pihalleen ilman hoitoa. Piha kuitenkin myytiin muuton seurauksena ja pienen taistelun jälkeen Happy Dogs Morenin väki sai hakea Bellanan tarhalle turvaan. Tuolla pihalla Bellana olisi hitaasti vain nääntynyt kuoliaaksi.

Bellana on mitä täydellisin koira. Se on ihmistä kohtaan todella mutkaton, avoin ja sen ihmisrakkaus ja -kaipuu on aivan järjettömän suurta. Bellana on selvästi onnellisimmillaan silloin, kun sillä on ihminen vierellä. Jokaisen meistä vieraista Bellana otti vastaan ilman minkäänlaista epäröintiä ja hyvä, että tyttö edes pysyi housuissaan, kun sai hetkeksi jakamattoman huomion. Käytökseltään Bellana oli kuitenkin koko ajan hyvin kohtelias ja hellä. Muiden koirien kanssa Bellana tulee hienosti toimeen, mutta ruuastaan neiti on tarkka, mikä onkin hyvä huomioida tulevassa kodissa. Käytös saattaa kotiuduttua toki vähentyä huomattavasti tai jäädä kokonaan pois. Bellana ei hauku tarhalla.

Bellana omaa mitä ihanimman hymyn innostuessaan ja esittelikin tätä meille useasti.

Bellana on noin 40cm korkea ja painaa noin 8-10kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan 

12.1.2019

Bellana on lentänyt tänään omaan kotiinsa. Onnea yhteiseen matkaan, Bellana ja perhe!

22.11.2018 

Hymytyttö Bellana on varattu ikiomaan kotiinsa Suomessa.

06.11.2018

Bellana aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bellana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.