Päivitetty 21.12.2022

Kotia etsivä koira: JOHN LENNON (The Beatles)


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

John Lennon on löydetty sisarustensa kanssa pellolta Romaniassa. Pentueessa on ollut neljä pentua. Pennut ovat löytäneet tiensä tarhalla niin, että ensin pentueen emo Solero tuotiin tarhalle steriloitavaksi ja perässä tuotiin pennut. John asuu P-teamin Peytonin kanssa samassa häkissä.

Toimijamme tapasivat John Lennonin syyskuun Romanian reissulla 2022. John on toimijoiden mukaan ystävällinen, iloinen ja avoin tyyppi. John vaikuttaa rakastavan ihmisten huomiota ja hakeutuukin lähelle. Se myös pomppii vasten huomion haussa, mutta erittäin hellästi. Rapsutukset on myös todettu Johnin mielestä erittäin kivoiksi ja niitä pyydetäänkin lisää oikein ahkerasti. John on siirretty pois sisarustensa Ringo Starrin ja George Harrisonin luota, koska ne kiusasivat sitä häkissä. John on tullut muuten hyvin toimeen niiden koirien kanssa, joiden kanssa on ollut samassa häkissä.

John on nuori ja virtaa riittää varmasti tulevassa kodissa. Myöskin kierrokset saatavat nousta, joten tulevan kodin täytyy sitoutua kouluttamaan Johnia positiivisin metodein. John tulee varmasti myös tarvitsemaan tukea kaiken uuden opetteluun koti elämässä. Johnin voisi kuvitella monenlaiseen kotiin, mutta ison kokonsa takia, ei välttämättä sovi pienten lasten kanssa samaan talouteen. Vaikka John Lennonin voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, täytyy ymmärtää, että Johnin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Aivan ihana John Lennon on arviolta noin 64cm ja painaa noin 30kg.

Päivitykset

4.12.2022
Ihana John Lennon pääsee vihdoin etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

John Lennon saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi John Lennon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.